منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن دواجن (فراخ )مشويه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبان
المدير
المدير
شعبان


وسام الابداع

اوفياء المنتدى

ذكر عدد المساهمات : 7712
تاريخ التسجيل : 16/06/2010
الموقع :
المزاج المزاج : الحمد لله

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن دواجن (فراخ )مشويه   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن  دواجن (فراخ )مشويه Icon_minitime1الإثنين 27 نوفمبر - 21:10

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن
دواجن (فراخ )مشويه
المقادير
2 فراخ
(التتبيله)
ربع كوب ماء بصل(50 مل)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب صلصه(50 جم)
ربع كوب زبادى(100 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه مسطردة(25 جم)
( ملح وفلفل وسماق وكارى وبابريكا وكسبرة ناشف وقرفه بودر)
طريقه التحضير
- ونجيب الفراخ ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسلها كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وزيت وصلصه وخل ومسطرده وزبادى وثوم مفروم ملح وفلفل وسماق وكارى وبابريكا وكسبرة ناشف وقرفه بودرونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الفراخ ونسيبه يتشوى على كل وجه 15 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

فراخ بانية
المقادير
4 صدر فراخ
(لتتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
ملح وفلفل وزعتروبهارات وجوزة الطيب
( غطاء 1)
كوب دقيق(200 جم)
ملح وفلفل وثوم وبصل بودر
( غطاء 2)
2 بيضه
ملعقه مسطرده (25 جم)
ملح وفلفل
كوب لبن(200 مل)
( غطاء 3)
بقسماط
ملح وفلفل وثوم وبصل بودر
زيت وسمن للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ملح وفلفل وزعتروبهارات وجوزة الطيب
ونقلبهم مع بعض ونضيف قطع الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
-  فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بيض ومسطرده وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل وثوم وبصل بودرونقلبهم مع بعض
- ونجيب قطع البانيه ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ثم فى بقسماط وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النارفى زيت وسمن نقلى الفراخ
- ويقدم وبالف هنا وشفا

الفراخ المقرمشه
فرخه على 8
لتر ماء مغلى
2 حبهان
بصله على 4
ليمونه شرائح
(الغطاء)
4 بيضات
5 جم ملح( نصف ملغقه صغيرة)
5 جم فلفل( نصف ملغقه صغيرة)
200 مل لبن(كوب كبير)
250 جم دقيق(كوب وربع)
50 جم خلطه البهارات(ملعقه كبيرة)
10 جم بصل بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم ثوم بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم ملح( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم بيكنج بودر( نصف ملعقه كبيرة)
زيت للقلى
(الخلطه)
10 جم ورق لورا بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم بقدونس بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم فلفل( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم بابريكا بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم ثوم بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم بصل بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم كارى بودر( نصف ملعقه كبيرة)
10 جم زعتر بودر( نصف ملعقه كبيرة)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وحبهان وبصله وشرائح ليمون نضيف الفراخ لمدة 15 دقيقه ونصفيها
- فى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض كويس , وفى بوله نخلط دقيق وثوم وبصل بودروملح وبيكنج بودر(لعمل الخلطه فى بوله ورق لورا وفلفل وبقدونس وثوم وبصل بودر وكارى وزعترونقلبهم مع بعض وناخد منهم ملعقتين ونضيفهم على خليط الدقيق ونقلبهم مع بعض كويس
- ناخد قطع الفراخ ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى دقيق
- وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى قطع الفراخ( بس لازم تاخد 10 دقئق على نارعاليه ونخفض الحراره ونسيبها تستوى على نارهاديه)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

شركسيه الفراخ
المقادير
2 لتر ماء مغلى
بصله مكعبات
جزر مكعبات
كرات مكعبات
كرافس مكعبات
2 ورق لورا
2 حبهان
2 فلفل حصى
10 جم ملح(نصف معلقه كبيره)
فرخه
(الارز)
2 ملعقه سمن(50 جم)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
ملح- فلفل
لتر ماء مغلى
نصف كوب كريمه طبخ(100 جم)
(الصوص)
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
ملعقه ثوم قطع(25 جم)
لتر شوربه
كوب وربع لبن(250 مل)
كوب وربع كريمه طبخ(250 مل)
نصف كوب عين جمل(100 جم)
كوب وربع توست طرى قطع من غير حروف(250 جم)
نصف كوب لبن للنقع التوست(100 مل)
ملح وفلفل
مكعب مرق
كوب وربع فراخ مسوى قطع(250 جم)
(البصل)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(175 جم)
ملعقه دقيق(25 جم)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى ماء مغلى ونضيف بصل وجزروكرات وكرفس وحبهان وورق لورا وملح ونقلبهم مع بعض ونضيف الفرخه تتسلق ونقطعها
لعمل الارز
فى اناء على النار نشوح ارز فى سمن ونصيف مكعب مرق وملح وفلفل ونضيف ماء مغلى وتاخد غلاوة ونضيف كريمه طهى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نار هاديه
الصوص الابيض
- بوله ننقع قطع التوست فى لبن ونسيبه يكون طرى اوى
- فى اناء فى شوربه بتغلى نضيف لبن وكريمه طبخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى شويه
-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيفها على خليط اللبن ونقلبهم مع بعض ونضيف قطع الفراخ المسوى ونضيف التوست ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف رشه من البصل المحمر ولمه تستوى نضربها بالهندبليندر تاخد غلاوتين نرفعها من على النار
- البصل
- فى بوله نخلط مكعبات بصل فى دقيق ونحمرها فى زيت تاخد لون ذهبى فاتح ونصفي
-ونجيب بيركس ونغرف فى الارزونضيف الفراخ القطع ونضيف عليها الصوص وفى بوله نصب فيها باقى الصوص ونرش عليه بصل محمر
- وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ محشيه خضروات
المقادير
فرخه كبيرة مخليه
(التتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
نصف كوب زيت(100 مل)
ملح وفلفل وبهارات
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل شرائح
2 جزر شرائح
2 بطاطس شرائح
2 كوسه شرائح
2 طماطم شرائح
ملح وفلفل وبهارات وزعتر روزمارى وجوزة الطيب
(الغطاء)
صلصه وسمن وزيت وعسل وزعتر وملح وفلفل
طريقه اتحضير
- نجيب الفراخ ونضع عليها كيس بلاسيتك ونفرده بالمبط نخليهم رفيعه ونتبلها ملح وفلفل وبهارات
الحشو
فى اناء على النار نشوح شرائح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف بصل وجزر وبطاطس وكوسه وطماطم شرائح وملح وفلفل وبهارات وزعترو روزمارى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسوى نصف سوا بس ونسيبه يبرد خالص
- ونجيب صدور الفراخ وضع فيهاحشو الخضار ونلفه رول
- ونجيب طبق المونيوم ونرص فى شرائح بصل وجزر وكرات وكرفس ونرص عليها صدور الفراخ المحشيه ونغطيها بورق فويل وندخلها الفرن تستوى ولمه تستوى ندهنها سمن وزيت وصلصه وعسل وملح وفلفل وزعتر وندخلها الفرن تاخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا

كبدة الفراخ
المقادير
3 ملعقه زبدة(75 جم)
كيلو كبدة فرااخ
بصل مكعبات
ثوم مفروم
زنجبيل مبشور
ربع كيلو مشروم شرائح(250 جم)
2 ونصف ملعقه عصير ليمون(60 جم)
نصف حزمه كسبرة مفرومه
ملح وفلفل وكمون وبابريكا وشطه ومكعب مرق
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح كبدة الفراخ فى زبدة ولمه تغير لونها نضيف مكعبات بصل وثوم وزنجبيل ونقلبهم مع بعض ونضيف شرائح مشروم ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير ليمون وملح وفلفل وكمون وبابريكا وشطه ومكعب مرق وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض لحد ما تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا

مندى الفراخ
المقادير
1 فرخه على 2 قطع
  (التتبيله)
5 فص ثوم مفروم
كوب الاربع بصل مبشور(150 جم)
نصف كوب صلصه (50 جم)
نصف كوب زيت(50 مل)
نصف كوب زبادى(50 جم)
نصف كوب بشرطماطم(100 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه كركم  (150 جم)
  (الارز)
نصف كوب زيت(100 مل)
2 ورق لورا
2 بصل سليم
1 مكعب مرق
1 ليمونه ناشفه
5 كوب ارز بسمتى(كيلو)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
2 لتر شوربه(10 كوب شوربه)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى سمن نضيف ورق لورا وليمون ناشف وحبهان ومكعب مرق ونشوحهم مع بعض شويه ونضيف عليه الارز ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونتبله ملح وفلفل ونصبه فى بيركس ونغطى البيركس بورق فويل ونقفله كويس( الارز يشرب ماءه بس)
-فى بوله نعمل التتبيله نضيف بصل مبشور وثوم مفروم وصلصه وزيت وزبادى وبشر طماطم وملح وفلفل وبهارات وكركم ونتبل بيها الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- ونجيب البيركس اللى فى الارز ونعمل فى  ورق الفويل فتحات من فوق ونرص عليها قطع الفراخ المتبله ونغطيها بورق فويل ونقفلها كويس
- وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة ساعه ونصف وقبل عشر دقائق نشيل ورق الفويل اللى على الفرخه ونسيبها تاخد لون من الوش
-فى طبق التقديم نغرف الارز البسمتى ونرص عليه قطع الفراخ
-وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ المسخن
المقادير
فرخه مفتوحه من الدهر
(التتبيله)
3 بصل مبشور
2 ونصف ملعقه سماق(60 جم)
2 ونصف ملعقه زيت زيتون(60 جم)
2 ونصف ملعقه عصير ليمون(60 جم)
ملح
(الخلطه)
كوب الاربع زيت زيتون(175 مل)
10 بصل مبشور
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل (10 جم)
نصف ملعقه كمون (10 جم)
سماق
سودانى محمص
(خبز المسخن)
4 كوب دقيق(800 جم)
كوب دقيق سميد(200 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ملعقه ونصف خميرة (35 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
نصف ملعقه زيت(10 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
2 ونصف كوب ماء دافئ(500 مل)
دقبق للفرد
طريقه التحضير
(التتبيله)
- فى بوله نخلط بصل مبشور وسماق وزيت زيتون وعصير ليمون وملح ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
الخلطه)
- فى بوله نخلط بصل مبشور وملح وفلفل وكمون فى زيت زيتون ونضيف سماق وسودانى ونقلبهم مع  بعض ونصبهم على الفراخ عند التقديم
- على شوايه ساخنه نضع الفراخه تتشتوى, ونجيب صاج ونضع فى ملعقه من التتبيله ونضع عليها الفراخه وندخلها الفراخ تتستوى
(خبز المسخن)
- فى بوله نضع نصف كوب ماء وخميرة وسكر وزيت ونقلبهم مع بعض حتى تفاعل الخميرة
- فى الميكسر نخلط دقيق ودقيق سميد وملح و خليط الخميرة  وماء دافئ ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونلف العجينه رول ونقطعها كرات ونرصها فى بوله ونسيبها تخمر فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك متوسطه
- وعلى دهر صينيه نسوى خبز المسخن على كل وجه 3 دقائق ونغطى بفوطه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الدجاج المسحب
فراخه مخليه من العظم
(التتبيله)
150 مل ماء بصل(كوب الاربع)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
2 طملطم مبشورة
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
25 جم صلصه(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات فراخ(معلقه صغيره)
5 جم زنجبيل بودر(معلقه صغيره)
100 مل زيت(نصف كوب)
2\1 كيلو بطاطس شرائح
طريقه التحضير
- نجيب فراخه ونخليها من العظم ونبطها بمبط ونغسلها كويس بملح ودقيق وخل ونشطفها كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وثوم مفروم وطماطم مبشورة وعصير ليمون وخل وصلصه وزيت وملح وفلفل وبهار وزنجبيل بودر ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
ونجيب صاج ونفرش فى ورق فويل ونرص فى شرائح بطاطس ونضيف حبه من التتبيله ونضع عليها الفراخه ونضيف عليها باقى التتبيله
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ صينى
المقادير
2 صدور فراخ مقطعه اصابع
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
150 جم دقيق(كوب الاربع)
100 جم نشا(نصف كوب)
  (الصوص)
50 جم زيت(2معلقه كبيره)
100 جم بصل(نصف كوب)
جزر مبشور
5 سم زنجبيل مبشور(معلقه صغيره)
فلفل رومى شرائح (احمرو اخضر واصفر)
50 جم وشيستر صوص(2معلقه كبيره)
50 مل صويا صوص(2معلقه كبيره)
100 جم كاتشب(نصف كوب)
150 جم بروكلى  نصف مسلوق(كوب الاربع)
500 مل شوربه(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
10 جم سكر(معلقه صغيره)
25 جم نشا(معلقه كبيرة)
100 مل ماء(نصف كوب)
50 مل زيت سمسم(2معلقه كبيره)
50جم سمسم محمص(2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل الفراخ
- فى بوله نتبل الفراخ ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى فيها دثيث ونشا نغفر الفراخ- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع الفراخ تاخد لون ذهبى فاتح
لعمل الصوص فى اناء على النار فى زيت نشوح البصل لمه يدبل نشيف عليه جزر وزنجبيل ولمه يدبلوا نضيف فلفل رومى احمر واصفر واخضر ولمه يدبل  نضيف صويا صوص وشيستر صوص وكاتشب ولمه يغلى نضيف بروكلى ونتبلها ملح وفلفل وسمسم  وزيت سمسم وسكر ونضيف شوربه ونسيبها تاخد غلاوة
- وفى كوب ماء ندوب نشا ونضيفها عليها ولمه تقل شويه نضيف اصابع الفراخ تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بيكاتا فراخ ماليتيز
المقادير
2 صدرو فراخ شرائح
  (التتبيله)
100 جم  بصل مبشوره(نصف كوب)
100 جم طماطم مبشوره(نصف كوب)
5 جم زعترمفروم(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات (معلقه صغيره)
250 جم دقيق(كوب وربع)
2 بيضه
15 جم دقيق(معلقه كبيره)
150 مل لبن(كوب الاربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 جم جبنه مبشورة(نصف كوب)
50 جم شبت مفروم(ربع كوب)
  (الصوص الاحمر)
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل قطع(كوب الاربع)
5 فص ثوم مفروم
2\1 لترعصير طماطم(2كوب ونصف)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
10 جم سكر(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 جم جبنه موزاريلا(نصف كوب)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بصل وطماطم وملح وفلفل وبهارات وزعتر ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم صدورالفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
-فى بوله فيها دقيق نبطن الفراخ
- فى بوله نخفق بيض ولبن ودقيق وجبنه رومى وشبت وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض  ونضع فيهم صدور الفراخ
- فى اناء على النار فى زيت سخن نقلى صدور الفراخ
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيفثوم ولمه يدبل نضيف صلصه وعصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وبهارونقلبهم مع بعض ونسيها تتسبك على نارهاديه
- ونجيب بيركس ونضع فى نصف كميه الصلصه ونرص عليها شرائح الفراخ ثم نضع باقى كميه الصلصه ونرش عليها جبنه موتزاريلا
- وندخل البيركس الفرن تحت الشوايه تاخد لون
- وتقدم وبالف هنا وشفا

تشيكن توكابى فراخ محشيه خضار
المقادير
فرخه كبيره مخليه ومفتوحه على 2
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(35 جم)
نصف كوب بصل شرائح(100 جم)
نصف ملعقه ثوم قطع(10 جم)
1 سم زنجبيل مبشور
نصف كوب خضراوات مشكله(100 جم)
ملعقه بقدونس مفروم(25 جم)
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
كوب ارز بسمتى(200 جم)
ملح وفلفل ومكعب مرق
3 كوب ماء مغلى(600 مل )
(شرائح جزروكرات وبصل وكرفس)
(الدهن)
سمن وزيت وصلصه وملح وفلفل وزعتر
طريقه التحضير
- نجيب الفراخ ونضع عليها كيس بلاسيتك ونفردها بالمبط نخليها رفيعه ونتبلها ملح وفلفل وبهارات
الحشو
فى اناء على النار نشوح شرائح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف زنجبيل وخضراوات مشكله وبقدونس وكسبرة مفرومين ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز بسمتى وملح وفلفل وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسوى نصف سوا بس ونسيبه يبرد خالص
- ونجيب صدور الفراخ ونضع فيها الارز بالخضار ونلفه رول ونقفله كويس
- ونجيب بيركس ونرص فى شرائح جزر وكرات وبصل وكرفس ونرص عليهم الفراخ(نخلى القفله من تحت)  ونضيف عليها كوب ماء مغلى ونغطيها بورق فويل وندخلها الفرن تستوى ولمه تستوى ندهنها سمن وزيت وصلصه وملح وفلفل وزعتر وندخلها الفرن تاخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
  فراخ استربس
المقادير
1 صدور فراخ على 6
    (التتبيله)
100 جم ماء بصل(نصف كوب)
15 جم مسطرده(معلقه كبيرة)
1 بشر طماطم
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
1 لتر ماء مثلج(5كوب)
500 جم دقيق(2كوب ونصف)
10 جم بيكينج بودر(نصف معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
5 جم بابريكا(معلقه صغيره)
5 جم كارى(معلقه صغيره)
لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وطماطم مبشورة ومسطرده وملح وفلفل وبهار فراخ ونقلبهم مع بعض ونضع فيها شرائح فراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة  نصف ساعه تقريبا
- فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا وكارى وزعتر ونقلبهم مع بعض ونعفربيهم الفراخ وفى بوله فيها ماء مثلج ونضع الفراخ ونضعها تانى فى دقيق ونضعها تانى فى الماء المثلج ثم فى الدقيق- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الفراخ- وتقدم وبالف هنا وشفا
ملوخيه بالفراخ
المقادير
فرخه
سمن وزيت
(الشوربه)
2 لتر ماء مغلى
بصله على 4
كرات وكرفس قطع
ملح وفلفل وحبهان وورق لورا وفلفل حصى
ليمونه شرائح
(الملوخيه)
ربع كوب سمن(50 جم)
ثوم مفروم
كسبرة بودر
ملح وفلفل
شوربه
ملوخيه مفرومه
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وكرات وكرفس وشرائح ليمون وملح وفلفل وحبهان وورق لورا وفلفل حصى ونقلبهم مع بعض ونضيف الفرخه تتسلق
- ولمه الفرخه تتسلق ونصفيها ونضعها فى صينيه وندهنها سمن وزيت وندخلها الفرن تحت الشوايه تاخد لون
- وفى اناء فى شوربه بتغلى ونضيف الملوخيه ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- فى اناء على النار نشوح ثوم فى سمن ولمه يغير لونه نضيف كسبرة وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الملوخيه ونرفعها على النار تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ مشويه بالصوص(ساتيه)
المقادير
550 جم شرائح فراخ طويله(2كوب ونصف)
10 عيدان شيش
(التتبيله)
50 جم صويا صوص(2معلقه كبيره)
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
25 جم عسل ابيض(معلقه كبيرة)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم كارى(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
تقدم مع سلطه وجرجير
(الصوص)
20 جم مسطرده(نصف معلقه كبيرة)
10 مل عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة)
10 مل خل(نصف معلقه كبيره)
2 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
2 جم فلفل(نصف معلقه صغيره)
150 مل زيت(كوب الاربع)
طريقه التحضير
- نجيب شرائح الفراخ الطويل ونضعها على عيدان الشيش
- فى بوله نخلط صويا صوص وزيت وعسل ابيض وملح وفلفل وكمون وكارى وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبيل  بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على شوايه ساخنه نرص الفراخ تتشوى
- فى بوله نخلط مسطرده وعصير ليمون وخل وملح وفلفل وزيت ونقلبهم مع بعض وتقدم مع الفراخ
- وفى طبق التقديم نضع جرجير ونرص عليه شرائح الفراخ
-وتقدم وبالف هنا وشفا
الفراخ المدفونه فى العجين
المقادير
فرخه كيلو
(التتبيله)
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
50 جم صويا صوص(2معلقه كبيره)
25 جم سكر(معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم زنجيبل بودر(معلقه صغيره)
(الحشو)
(بصل \ كرات\ زنجيبل مبشور\كرفس)
(العجينه)
كيلو دقيق
نصف كيلو ملح خشن
390 مل ماء(2كوب)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح خشن وماء ونخلطهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك متوسط
فى بوله نخلط زيت وصويا صوص وسكر وخل وملح وفلفل وزنجبيل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخه من برا ومن جوا ومن بين الجلد واللحم
- فى بوله نخلط بصل وكرات وكرفس وزنجبيل مبشور ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الفراخه ونقفلها كويس
- ونلف الفراخه فى ورق زبدة ثم فى ورق فويل ونقفلها كويس ثم نضعها فى العجينه ونقفلها كويس وندهنها ماء ونضعها فى صينيه
- وندخل الفراخ الفراخ على 180 درجه لمدة ساعتين ونصف
- وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ مكموره
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق
4\1 كيلو ملح خشن
300 مل ماء(كوب ونصف)
(الحشو)
فرخه مقطعه
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
100 جم بصل مبشور(نصف كوب)
5 سم زنجبيل مبشور(معلقه صغيره)
100 جم طماطم مبشورة(نصف كوب)
100 جم جزر مبشور(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
-فى الميكسر نخلط دقيق مع ملح ونضيف عليهم ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونسيبها ترتاح شويه
-فى بوله نخلط زيت وطماطم وثوم وبصل وزنجبيل مبشورين وطماطم وجزر مبشورين وملح وفلفل وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
- ونفرد العجينه بسمك وسط, ونجيب ورقه فويل ونضع فيها الفراخه ونقفلها كويس ونضع الفرخه الملفوفه فى العجينه ونقفلها كويس
- ونجيب بيركس ونضع فى العجينه اللى فيها الفراخه ونقفلها كويس من الاحراف وندهنها ماء
- وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة ساعه ونصف
-ويقدم وبالف هنا وشفا

فراخ التوكابى
المقادير
1 فرخه على 2 مخليه من العظم
(التتبيله)
2 ماء بصل
2 بشر طماطم
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات فراخ(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم زعترمفروم(معلقه صغيره)
   (الحشو)
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
150 جم بسله(كوب الاربع)
2\1 كيلو ارز(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم قرفه(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
2\1 لتر شوربه(2كوب ونصف)
  (التسويه)
100 جم بصل على 4(نصف كوب)
100 جم جزر شرائح(نصف كوب)
50 جم كرفس قطع(ربع كوب)
50 جم كرات مفروم (ربع كوب)
2 ورق لورا
5 جم حبهان(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
لتر ماء مغلى(5كوب)
    (التوبينج)
100 جم صلصه(نصف كوب)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
25 جم عسل(معلقه كبيرة)
100 جم سمن(نصف كوب)
100 مل زيت(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نضع ماء بصل وبشرطماطم وملح وفلفل وبهاروجوزة الطيب وزعتر ونقلبهم مع بعض
- ونجيب الفراخ ونفردها ونتبلها بالتتبيله ونسيبها فى التتبيله لمدة نصف ساعه
لعمل الحشو
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف بسله ونقلبهم مع بعض شويه ونضيف ارز ونتبلها ملح وفلفل وقرفه وبهارات ولمه تغلى نخفض عليها النار ونسويها نصف سوى ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد
- ونجيب الفراخ ونفردها ونضع فيها الحشو ونضعها فى ورق فويل ونلفها رول ونقفلها كويس من الجانبين
- فى اناء على النار فى ماء مغلى  نضيف بصل جزر كرات كرفس حبهان وورق لورا وفلفل وملح ولمه ياخدوا غلاوة نضع فيها الفراخ ونسيبها تستوى على النار لمدة 40 دقيقه ولمه تستوى نفكها من ورق الفويل  ونضعها فى صينيه
لعمل التوبينج
- فى بوله نخلط صلصه وسمن وعسل وملح وفلفل وزعتروزيت ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الفراخ وندخل الصينيه الفرن تحت الشوايه تاخد لون بس ولمه تبرد نقطعها شرائح
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ تنورى
المقادير
فرخه مقطعه على 4 منزوعه الجلد
   (التتبيله)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
1 فلفل حامى مفروم
15 جم كارى بودر(معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون (معلقه كبيرة)
150 جم زبادى(كوب الاربع)
15 جم صلصه(معلقه كبيرة)
5 جم زنجبيل بودر(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم بهارات فراخ(معلقه صغيره)
5 جم بابريكا(معلقه صغيره)
5 جم لون غذائى احمر(معلقه صغيره)
100 مل زيت(نصف كوب)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ثوم مفروم وفلفل وكارى وعصيرليمون وزبادى وصلصه ونجبيل وفلفل وملح وبهارات وبابريكا وفى بوله نخلط لون غذائى مع زيت ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض كويس ونضع فيها الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه
- على شوايه ساخنه نرص قطع الفراخ وكل شويه ندهنها بباقى التتبيله لحد ما تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ شرائح (استربس)
المقادير
2 صدور فراخ شرائح
(التتبيله)
150 مل ماء بصل(كوب الاربع)
25 جم هريسه(معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
2 بيضه
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
150 مل لبن(كوب وربع)
250 جم دقيق(كوب وربع)
10 جم بيكنج بودر(نصف معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم ثوم(معلقه صغيره)
5 جم بصل(معلقه صغيره)
5 جم بقدونس بودر(معلقه صغيره)
5 جم بابريكا(معلقه صغيره)
5 جم ورق لورا بودر(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط هريسه وماء بصل وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضع فيها شرائح الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- فى بوله نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض, وفى بوله اخرى نخلط دقيق وملح وبيكنج بودر وثوم وبصل بودر وبقدونس وبابريكاوورق لورا وشطه ونقلبهم مع بعض
- ونجيب شرائح الفراخ نضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى دقيق
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الفراخ
- وتقدم وبالف هنا وشفا

ناجتس الفراخ
المقادير
3 صدورفراخ قطع
(الغطاء)
نصف كوب دقيق
ملعقه رده
نصف ملعقه كمون
نصف ملعقه بقدونس بودر
نصف ملعقه ملح
نصف ملعقه فلفل
2 بيضه
نصف ملعقه بصل بودر
نصف ملعقه ثوم بودر
نصف كوب لبن
(الصوص)
نصف كوب مايونيز
نصف كوب صلصه
نصف كوب طماطم قطع بدون بذر
نصف ملعقه فلفل اسود
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط دقيق ورده وكمون وبقدونس وملح وفلفل - فى بوله نخفق بيض وثوم وبصل بودرولبن ونخفقهم مع بعض
- ونجيب قطع الفراخ ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى دقيق ونضغط عليها
- ونجيب صاج ونرص فى قطع الفراخ وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- فى بوله نخلط مايونيز وصلصه وطماطم وفلفل ونقلبهم مع بعض وتقدم مع الناجتس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ كستورى
المقادير
فرخه على 8
نصف ملعقه ملح(10جم)
نصف ملعقه فلفل(10جم)
نصف ملعقه بهارات(10جم)
نصف كوب دقيق(100جم)
زيت للقلى
(الصوص)
نصف كوب زيت
ملعقه ثوم مفروم
2 ونصف ملعقه كرفس مفروم(50جم)
نصف كوب جزر مكعبات(100جم)
فلفل رومى اخضر مكعبات
فلفل رومى اصفر مكعبات
فلفل رومى احمر مكعبات
كوب طماطم مبشورة(200جم)
كوب الاربع شعير(175 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
نصف ملعقه فلفل(10جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نتبل الفراخ ملح فلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمده ساعه فى الثلاجه ونعفرها دقيق ونقليها فى زيت سخن عميق تستوى ثلاث ربع سواةوفى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت وله يدبل نضيف كرفس
وجزر مبشور وفلفل رومى احمر واخضرواصفر وطماطم وشعير وملح وفلفل وتغلى غلاوتين ونضيف عليها قطع الفراخ ونقلبهم مع بعض لمدة 10 دقائق ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
صدورالفراخ بصوص الليمون
المقادير
4 صدور فراخ كبيرة مفتوحه ساندوتش
(التتبيله)
عصير طماطم
عصير بصل
ملعقه ملح
ملعقه فلفل
(الحشو)
2 هوت دوج نصفين
2 موز نصفين
كوب دقيق
ملعقه ملح وفلفل
ملعقه ثوم وبصل بودر
نصف كوب لبن
كوب بقسماط ناعم
نصف كوب زبدة وزيت
(الصوص)
ملعقه زبدة
2 ملعقه دقيق ذره
بشر وعصير ليمونه
قص ثوم مفروم
ملعقه سكر
مكعب مرق
نصف كوب ماء مغلى
(خضار سوتيه)
2 ملعقه زبده
5 فص ثوم مفروم
خضروات مشكله على البخار
طريقه التحضير
-نجيب صدورالفراخ ونتبلها عصيرطماطم وبصل وملح وفلفل ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه ونحشيها بهوت دوج وموز ونقفلها بخله
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط لبن وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وفى بوله نضع بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضع الفراخ فى دقيق ثم فى لبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها
- وفى اناء على النار فى زبدة وزيت نقلى صدور الفراخ تستوى نصف سوا
- فى اناء على النار نضع زبدة ودقيق ذره وعصير وبشرليمون وثوم وسكر ومكعب مرق ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض نضع  صدور الفراخ تكمل سوا
- وفى اناء على النار نشوح ثوم وملح وفلفل فى زبدة ولمه يدبل نضع خضار سويته ونقلبهم مع بعض - وتقدم وبالف هنا وشفا
صينيه البطاطس بالفراخ 
المقادير
8 دبابيس فراخ
ماء مغلى
( ملح وفلفل وبصل)
3 ملعقه سمن(75 جم)
3 بصل شرائح
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه فلفل ابيض(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه كارى(10 جم)
نصف ملعقه كركم(10 جم)
كيلو بطاطس حلقات
2 فلفل حلقات
3 طماطم حلقات
2 ونصف كوب عصير طماطم(500 جم)
2 ملعقه صلصه(50 جم)
فص ثوم
كوب وربع شوربه(250 مل)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه كزبرة بودر(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
مكعب مرق
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وبصل ونضيف الدبابيس ونسيبها تستوى نصف سوى
- فى بوله نخلط شرائح بصل وملح وفلفل وفلفل ابيض وبهارات وكارى وكركم ونقلبهم مع بعض لحد ما البصل يدبل
-وفى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ونضيف ثوم ونقلبهم مع بعض , وفى بوله نخلط بطاطس وعصير طماطم وصلصه وثوم وشوربه ونتبلها ملح وفلفل وكمون وكزبرة وبهارات ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البصل ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى نصف سوى
- ونجيب بيركس ونصب فى البطاطس ونرص عليها  الدبابيس وندخله الفرن على 200 درجه لمدة نصف ساعه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ تكا
المقادير
500 جم صدور فراخ مكعبات(نصف كيلو)
10 اسياخ شيش
10 طماطم شيرى
10 بصل اورمه
10 قطع كوسه
10 قطع باذنجان
10 فلفل رومى قطع
(التتبيله)
100 جم زبادى(نصف كوب)
40 مل عصير ليمون(2معلقه كبيره)
5 جم زنجبيل مبشور(معلقه صغيره)
فص ثوم
بصله
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
10 جم كسبرة ناشفه(نصف معلقه كبيره)
10 جم بابريكا (نصف معلقه كبيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
- نجيب اسياخ الشيش ونضع بصل ثم قطعه فراخ ثم طماطم شيرى ثم قطعه فراخ ثم كوسه ثم قطعه فراخ ثم باذنجان ثم قطعه فراخ ثم فلفل رومى( وهكذا لحد ما نخلص كميه الفراخ)
- فى الكبه نضع زبادى وعصير ليمون وزنجبيل وثوم وبصل وملح وفلفل وبابريكا وكمون وكسبرة ناشفه وكسبرة مفرومه ونخفقهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص اسياخ الشيش تستوى على كل وجه 7 دقائق
- وتقدم وبالف هنا وشفا

فراخ بالبصل
المقادير
1 فرخه مقطعه على 8 قطع
100 مل زيت(نصف كوب)
150 جم بصل جوانح(كوب الاربع)
2 مكعب مرق
2 ورق لورا
2 حبهان
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
كوب ونصف ماء مغلى
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ومله يدبل نضيف قطه الفراخ ونتبلها مكعب مرق وملح وفلفل وورق لورا وحبهان وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونضيف عليها ماء مغلى ضيف الماء حبه حبه لحد ما الفراخ تستوى
2- وفى صنيه نضع الفراخ بالبصل وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه او يحمرالوش
3-وفى طبق التقديم نغرف الفراخ بالبصل
4-وتقدم وبالف هنا وشفا

الفراخ المحشيه( تشيكن توكابى )
المقادير
فرخه كبيره مخليه من العظم ويترك الدبوس وتفرد على قطعتين
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
(الحشو)
25 مل زيت وسمن(معلقه كبيره)
75 جم بصل مكعبات(ثلث كوب)
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيره)
1 سم زنجبيل
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
25 جم بقدونس مفروم(معلقه كبيره)
100 جم خضراوات مشكله(نصف كوب)
200 جم ارز(كوب )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
مكعب مرق
750 مل ماء مغلى(كيلو الأربع )
(التسويه)
جرر وبصل وكرات وكرفس
100 مل ماء مغلى(نصف كوب)
(الدهان)
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
5 جم روزمارى(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
الحشو
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم وزنجبيل ولمه يدبل نضيف خضار مشكل ونقلبهم مع بعض ونضيف بقدونس وكسبرة وارز وملح وفلفل و مكعب مرق وماء مغلى واول ما تشرب الماء المغلى نرفعها من على النار نسيبها تبرد شويه
الفراخ
- نجيب الفراخ ونفردها ونتبلها ملح وفلفل وبهارات ونضع فيها الحشو ونلفها رول ونخلى الدبوسه من فوق والقفله من تحت
- ونجيب صينيه نرص فى شرائح بصل وجزر وكرات وكرفس ونضع الفراخ بينها ورقه المونيوم ونصب عليها ماء مغلى ونغطيها بورق المونيوم
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونشيل من عليها المونيوم
الدهان
- فى اناء على النار نضيف سمن وزيت وصلصه وعسل ابيض وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة وندهن بيهم الفراخ وندخلها تحت الشوايه تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ بصوص الكارى
المقادير
المقادير
2 صدور فراخ على 2
(التتبيله)
100 جم بصل مبشور(نصف كوب)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
5 جم روزمارى(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 مل زيت(نصف كوب)
(الصوص)
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل مكعبات(كوب الاربع)
50 جم ثوم مفروم(2معلقه كبيره)
25 جم كرفس مفروم(معلقه كبيره)
25 جم كرات مفروم(معلقه كبيره)
100 جم جزر مبشور(نصف كوب)
100 جم اناناس كمبوت قطع(نصف كوب)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
5 جم روزمارى(معلقه صغيره)
1 نفاح قطع(معلقه صغيره)
1 موز قطع
25 جم كارى(معلقه كبيره)
50 جم دقيق(2معلقه كبيره)
لتر شوربه
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100جم كريمه طهى(نصف كوب)
طريقه التحضير
- نجيب صدور فراخ ونشرحها, وفى بوله نخلط بصل مبشور وزعتر وروزمارى وملح وفلفل وزيت ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه, وعلى الشوايه ساخنه نرص شرائح الفراخ
لعمل الصوص
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف كارى ونقلبهم مع بعض نضيف كرات وكرفس وجزرونضيف اناناس وتفاح وموز ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وزعتر وروزمارى ودقيق ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونسيبها تغلى مع بعض كويس ونضربها فى الخلاط ونرفعها على النار تغلى ونضيف كريمه طهى ونقلبهم مع بعض وتغلى ونرفعها من على النار ونصبها على شرائح الفراخ
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مدراس بالفراخ
المقادير
100 جم سمن(نصف كوب)
150 جم بصل شرائح(كوب الاربع)
5 جم ثوم مفروم(معلقه صغيره)
  (الخلطه)
50 جم كارى بودر(2معلقه كبيره)
50 جم كمون(2معلقه كبيره)
50 جم حلبه بودر(2معلقه كبيره)
50 جم شطه(2معلقه كبيره)
50 مل ماء(2معلقه كبيره)
500 جم عصير طماطم(نصف كيلو)
150 مل شوربه(كوب الاربع)
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل شرائح(نصف كوب)
1 فرخه على 8
50 جم سودانى مطحون(2معلقه كبيره)
30 جم جراماسلا(معلقه كبيره ونصف )
1 عصير ليمون
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
50 جم كسبرة مفرومه(2معلقه كبيره)
( الجراماسلا)
15 جم كسبرة حبوب(معلقه كبيره)
15 جم فلفل حبوب(معلقه كبيره)
15 جم كمون حبوب(معلقه كبيره)
15 جم جوزة الطيب(معلقه كبيره)
15 جم زنجبيل(معلقه كبيره)
15 جم حلبه حبوب(معلقه كبيره)
15 جم خردل حبوب(معلقه كبيره)
15 جم ورق لورا(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل جراماسلا
- فى اناء نحمص كسبرة وفلفل وكمون وحبهان وجوزة الطيب وزنجبيل وحلبه وخردل وورق لورا ونطحنهم فى الكبه
لعمل صوص المدراس
- فى اناء على النار نشوح شرائح البصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف عصير طماطم وشوربه ونتبلها ملح وفلفل ونضيف عليها خليط الكارى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نار هاديه
- فى بوله نخلط كمون وكارى وشطه وحلبه بودر وندوبها فى ماء-فى اناء على النار فى سمن نشوج الفراخ بعد ما نرش عليها ملح وتاخد صدمه بس ونضيف شرائح بصل وعصير ليمون وسودانى ونقلبهم مع بعض ونضيف ملعقتين جراماسلا ونقلبهم مع بعض
ونتبلها ملح وفلفل ونضيف عليه الصوص ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها علىى النار لمدة 30 دقيقه ونضيف عليها بقدونس ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
منتدى المركز الدولى
🛑۩❁#منتدى_المركز_الدولى❁۩🛑



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








مركزالدولى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن دواجن (فراخ )مشويه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البرجر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السردين
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السجق

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: