منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4955
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه    ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Icon_minitime1الأحد 12 مارس - 15:50

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه 


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه
الكيك الاسفنجي
المقادير
15 بيضات بدرجه حرارة الثلاجه
كوب ونصف سكر(300 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم)
2 كوب ونصف دقيق(500 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
صاج
ورقه زبدة
(الحشو)
كوب كريم باستيرى بودر(200 جم)
2 كوب ماء(400 مل)
(الكريم النباتى)
لتر كريم نباتى مثلج
2 كوب عصير فراوله(400 جم)
كيلو فواكه مشكله مكعبات
(مانجو وفراوله وكيوى وعنب وبلح)
كوب جيلى تلميع ساخن(200 جم)
طريقه التحضير
- فى الميكسر ناشف ونضيف نخفق بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ويكون الخليط كريمى فاتح
- وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ( لو هنعمل الكيك بشكولاته هنشيل ملعقتني دقيق ونضيف بدالهم ملعقتين كاكاوغامق ) ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق ( علشان متهابطش) حتى تجانس الخليط(هنضيف الدقيق حبه حبه )
- ونجيب صاج وندهنه زبدة ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى الخليط ( ممكن نعمله فى صاج واحد ونقعها وممكن نعمل على 3 صاجات)
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ونسيبها تبرد خالص ( الفرن يكون سخن قبل البدء فى عنل الكيك)
الكريمه النباتى
- فى  الميكسر نخفق كريمه نباتى مثلجه ونخفقهم حتى يتضاعف حجمها ثلاث مرات, وفى بوله نخلط كريم باستيرى فى ماء ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الكريمه النباتى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب قاعد ونثبت عليها اول طبقه من الكيك وندهنها عصير فراوله ونضيف طبقه من الكريمه ونفردها ونضيف عليه جزء من مكعبات الفاكهه ثم نضع تانى طبقه من الكيك وندهنها عصير فراوله ونضيف طبقه من الكريمه ونفردها ونضيف عليه جزء من مكعبات الفاكهه ثم نضع ثالث طبقه من الكيك وندهنها عصير فراوله ونضيف طبقه من الكريمه ونفردها ونضيف عليه جزء من مكعبات الفاكهه ثم نضع رابع طبقه من الكيك وندهنها عصير فراوله ونضيف طبقه من الكريمه ونفردها ونرص عليها شرائح مانجو وكيوى وتفاح وفراوله انصاف ونلمع الفاكهه بجلى تلميع سخن( ندوب جيلى تلميع فى ماء مغلى ) ونزينها من الجانب بالكريمه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
تورته الفراوله
المقادير
( الكيك الاسفنجيه)
5 بيضه
كوب سكرحبيبات(200 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم
2 كوب دقيق مخبوزات(300 جم)
ملعقه كبيرة بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سمن(25 جم)
كريمه شانتيه مخفوقه
فراوله مكعبات
شربات خفيف بارد او اى نوع عصير
طريقه التحضير
الكيك الاسفنجيه
- فى الميكسر نخلط بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم حبه حبه على خليط البيض ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق فى اتجاة واحد حتى تجانس الخليط
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد( الكميه دى تعمل 2 صاج)
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص ونقطعها بشكل دائرى او مربعات للجاتوة
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه شربات خفيف بارد او اى نوع عصير ونفرد عليه طبقه من كريمه شانتيه ونضيف مكعبات الفراوله ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه شربات خفيف بارد او اى نوع عصير ونفرد عليه كريمه شانتيه ونجلس الجانب بالكريمه شانتيه ونزينها بمكعبات الفراوله
- ويقدم وبالف هنا وشفا

تورته وجاتوة البلاك فورست
المقادير
( الكيك الاسفنجيه)
10 بيضه
كوب سكرحبيبات(200 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع دقيق مخبوزات(250 جم)
2 ملعقه كبيرة كاكاو خام(50 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
(الاسبونج)
نصف كيلو دقيق اسبونج شيكولاته
6 بيضات
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
(الكريمه)
2 كوب كريم شانتيه بودر(400 جم)
5 كوب ماء مثلج( لتر)
(الحشو)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
نصف كوب سكر(100 جم)
ربع ملعقه اسانس كريز(5 جم)
2 ونصف كوب كريز قطع(500 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
2 ونصف ملعقه ماء مثلج (60 مل)
(الشربات)
كوب سكر(200 جم)
كوب ماء (200 مل)
ملعقه عصير ليمون (25 جم)
ملعقه اسانس كريز(25 جم)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء  ونرفعها على النار وبعد الغليان نضيف عصير ليمون ونسيبها تعمل شربات خفيف ونضيف اسانس كريز ونسيبه يبرد
الحشو
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء وبعد الغليان نضيف  كريز قطه ياخد غلاوتين وندوب نشا فى ماء مثلج ونقلبهم مع بعض ونضيفهم  ونقلبهم مع بعض لحد ما يتقل شويه وياخد غلاوة ونسيبه يبرد خالص
الكريمه
- فى الميكسر نخفق كريمه  شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض لحد ما يتضاعف حجمها اربع مرات  ونضعها فى كيس حلوانى
الكيك الاسفنجيه
- فى الميكسر نخلط بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم حبه حبه على خليط البيض ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق فى اتجاة واحد حتى تجانس الخليط
- لو هنعمل الاسبونج  فى الميكسر نخلط دقيق اسبونج وبيض وماء ونخفقهم مع بعض لمدة 5 دقائق
- ونجيب صاج او صينيه وندهنها سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى خليط الكيك ونسوى لازم يكون كله سمك واحد
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه ونسيبها تبرد خالص( ممكن نسوى فى صاج مربع ونعمل جاتوة مربعات)
- ونجيب اول ديسك من الكيك وندهنه شربات خفيف بارد ونفرد عليه طبقه من الكريمه ونضع عليه خليط الكريز, ونضع تانى ديسك من الكيك ونضغط عليه وندهنه  شربات خفيف بارد ونفرد عليه الكريمه ونرش عليها خليط الكريز ونجلس الجانب بكريمه, ونزينها بالكريمه من فوق ونرش عليها شيكولاته مبشورة وندهنه بجيلى تلميع ( لازم نجلس الجانب الاول وندخلها الثلاجه تجمد ونكمل تزين من فوق قبل ونرص عليها كريز)
- ويقدم وبالف هنا وشفا
جاتوه ميل فى
المقادير
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
كوب وربع ماء مثلج(250 مل)
2 ونصف كوب زبدة (500 جم)
نصف كوب نشا(100 جم)
(ميل فى سكر بودر)
2 ملعقه باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء(100 مل)
كوب كريم شانتيه مخفوقه(200 جم)
سكر بودر
(ميل في مربى)
مربى مشمش
(ميل في شيكولاته)
كريم باستيرى
كاكاو
ماء
كريمه مخفوقه
شيكولاته سايحه
(ميل فيه مانجو)
50 جم كريم باستيرى
عصير مانجو
كريم شانتيه مخفوقه
مكعبات مانجو
مانجو شرائح
(ميل في ريد فيلفيت)
باستيرى كريم
100 مل ماء
كريمه تشيز (جبنه كريمى)
كريمه مخفوقه
150 جم كيك ريد فيلفيت مفرومه
(ميل فيه موز)
باستيرى كريم
عصير موز مخفف
250 جم كريم شانتيه مخفوقه
موز شرائح
زبدة
سكر
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وماء مثلج ونخلطهم مع بعض ونضيف زبدة مبشورة ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها ترتاح ربع ساعه
- نشكلها 10 كرات متساويه ونسيبها ترتاح ربع ساعه
-وعلى الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بسمك 3 سم ونرص كرات العجينه على بعض(ولازم نشيل بواقى النشا من على العجينه) ونسيبها ترتاح نصف ساعه,  ونجيب العجينه ونرش عليها نشا ونفردها ونعملها على شكل ظرف ونرش عليها نشا ونفردها بسمك 3 سم , ونجيب صاج ونضع فى العجينه ونخرمها بشوكه ونرش عليها سكر, وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة25 دقيقه ونسيبها تبرد ونقطعها على 3 شرائح طويله
لعمل ميل فيه سكر بودر
- فى بوله نخلط كريم باستيرى فى ماء  ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب شرائح الميل فى ونضع فى الباستيرى كريم  ونضع ديسك من الميل فى ثم نضع عليها باستيرى كريم ونضغط عليها ونضع ديسك من الميل فى ونقطعها على 3 قطع ونرش عليه من فوق سكر بودر
لعمل ميل فيه مربى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه ونفرد عليها مربى ونضع عليها شريحه من الميل ونفرد عليها مربى فى نضغط عليها ونضع اخر شريحه  ونزينها بمربى مشمش ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه شيكولاته
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وكاكاو وماء ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم شيكولاته ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم شيكولاته ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونزينها بشيكولاته سايحه ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه مانجو
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وعصير مانجو ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم مانجو ونرش عليه مكعبات مانجو ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم مانجو ونرش عليها مكعبات مانجو ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونزينها بشرائح مانجو ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه ريد فيلفيت
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وماء ونخفقهم مع بعض ونضيف  كريمه تشيز وكريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم  ونرش عليها ريد فيافيت مفرومه ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم  ونرش عليها ريد فيلفيت مفرومه ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه موز
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وعصير موز ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء على النار نشوح موز فى زبدة وسكر ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم ونضيف عليها الموز ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم ونضيف عليها الموز ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونقطعها على 3 قطع
- ويقدم وبالف هنا وشفا
البسبوسه
المقادير
25 جم سمن (ملعقه كبيره)
25 جم طحينه(ملعقه كبيره)
(الخليط)
600 جم دقيق سميد(3 كوب كبيره)
25 جم جوزهند ناعم(ملعقه كبيره)
5 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه صغيره)
175 جم سكر (كوب الاربع)
175 جم سمن (كوب الاربع)
175 مل لبن (كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل( نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه
(القشطه)
100 مل كريمه طهى( نصف كوب)
100 مل لبن(نصف كوب)
50 جم سكر(2 ملعقه كبيره)
باكو فانيليا
50 جم نشا(2 ملعقه كبيره)
100 مل ماء(نصف كوب)
(الكاسترد)
100 مل كريمه طهى(نصف كوب)
100 مل لبن ( نصف لبن)
50 جم سكر(2 ملعقه كبيره)
50 جم كاسترد(2 ملعقه كبيرة)
او اصفر بيضه
فانيليا
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع وممكن نزينها ببندق او اللوز او سودانى او كريز
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 200 درجه وبعدها نخفض النارعلى 180 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن وممكن نصب عليا شيكولاته سايحه بارده
- وتقدم وبالف هنا وشفا
لعمل القشطه
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف فى سكرولبن بودر وزبدة وفانيليا ونقلبهم مع بعض, وفى بوله ندوب نشا فى ماء ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط اللبن حبه حبه لحد ما يتقل خالص ونصب عليها القشطه
لعمل الكاسترد
فى اناء على النار نغلى كريمه طهى ولبن وفى بوله نخلط اصفر بيض مع سكروملح وفانيليا وكاسترد ونضيف كبشه لبن ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن حبه حبه مع التقليب المستمر حتى الحصول على القوام المطلوب ونسيبه يبرد خالص ونصب عليها الكاسترد
- ويتقدم بالف هنا وشفا
الكريب الحلو
المقادير
5 بيضات
2 ملعقه زيت(50 مل)
2 ملعقه زبدة سايحه(50 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(10 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
2 كوب ونصف لبن دافئ(500 مل)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق بيض وزيت وسمن وسكر ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن دافئ ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق وملح( لو هنعمل كريب شيكولاته نشيل ملعقتين دقيق ونضيف ملعقين كاكاو خام) ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب طاسه ونسخنها وندهنها زيت ونمسحها بمناديل مطبخ ونضع كبشه عجينه ونوزعها ولمه تستوى نقلبها ونضعها فى بوله ونغطيها
- ونجيب الكريب ونفرد فى كاستر مطبوخ وقطع موز او مانجواو بلح او فراوله اى نوع تحبى ونقفلها على شكل ظرف
- وعلى الشوايه ساخنه او طاسه ساخنه تاخد مارك
- ويقدم وبالف هنا وشفا
المطبق السعودى
المقادير
(العجينه)
(500 جم) 2 ونصف كوب دقيق
(10 جم) نصف ملعقه خميره فوريه
(5 جم) ربع ملعقه ملح
(50 جم) 2 ملعقه زبده
(250 مل) كوب وربع ماء
(50 مل) 2 ملعقه زيت
(الحشو)
(250 جم) ربع كيلو لحمه معصجه
طماطم لحم مكعبات
بصل قطع
كرات قطع
2 مسلوقه بيض مسلوق قطع
ملح
فلفل
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق دقيق وملح وخميرة وزبدة وزيت ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط رملى ونضيف الماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه طريه يسهل نشكلها ونلفها رول ونقطعها كرات, ونجيب بوله وندهنها زيت ونرص فيها كرات العجينه ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها ترتاح نصف ساعه, وعلى الرخامه ندهنها زيت نفرد العجينه يايد( لازم نكون الايد مدهونه زيت بسيط علشان العجينه ننفرد بسهوله معاكى)
- ونفرد العجينه بشكل مستطيل او مربع ونضع فى نصفها لحمه معصجه وبصل وكرات وطماطم ونرص شرائح بيض ونرش عليهم ملح وفلفل ونقفلها على شكل ظرف
- ونجيب صاج وندهنه زيت ونضع فى المطبق السعودى (الصاج ياخد 2 من المطبق) ونسيبه يرتاح ربع ساعه كمان وندهن ايدينا زيت خفيف ونفرد تانى
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه 30 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الكبسه السعودى
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(175 جم)
ملعقه ثوم قطع(25 جم)
5 حبهان
2 عود قرفه
2 قرنفل
2 ليمون ناشف
5 فلفل حصى
4 ورق لورا
ربع كوب صلصه(50 جم)
كوب وربع طماطم (250 جم)
كيلو لحم مكعبات
نصف كوب فلفل الوان(100 جم)
ملح وفلفل وبهارات كبسه
2.5 لتر ماء مغلى او شوربه
ربع ملعقه زعفران(5 جم)
كيلو ارز بسمتى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح ورق لورا وفلفل حصى وقرفه وليمون ناشف ونضيف مكعبات اللحمه فى سمن ولمه تغير لونها نضيف البصل ونشوحهم مع بعض ونضيف ثوم ونقلبهم مع بعض كويس و نضيف صلصه وطماطم وملح وفلفل وبهارات كبسه وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى شويه (لازم اللحمه تستوى 75%) ونضيف زعفران تاخد غلاوة ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض واول ما يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
شوربه الشوفان
المقادير
50 جم سمن (ربع كوب)
(100 جم) نصف كوب بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ربع كيلو لحمه ضانى قطع
(5 جم) ربع ملعقه قرنفل بودر
(5 جم) ربع ملغقه حبهان بودر
(5 جم) ربع ملعقه فلفل
2 ملعقه صلصه(50 جم)
(5 جم) ربع ملعقه ملح
(200 جم)كوب طماطم مبشوره
لتر ماء مغلى او شوربه
كوب شوفان بودر(200 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف مكعبات اللحمه ونقلبهم مع بعض ولمه يتغير لونها نضيف قرنفل وحبهان وفلفل وملح ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وعصير طماطم ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك شويه ونضيف شوربه ولمه اللحمه تستوى نصف سواه نضيف الشوفان ونقلبهم مع بعض ولمه يستوى هنضيف شوربه تانى تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
سلطه الفتوش
المقادير
3 طماطم شرائح
2 فلفل احمر رومى شرائح
2 خبر شرائح مقلى
1 خس شرائح
2 بصل اخضر شرائح
2\1 حزمه بقدونس مفروم
4 عود نعناع مفروم
(الصوص)
5 فص ثوم مفروم
_(5 جم) ربع ملعقه سماق
(5 جم) ربع ملعقه ملح
((25 جم) ملعقه عصير ليمون
(100 مل) نصف كوب زيت
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط شرائح طماطم وفلفل خبز وخس وبصل اخضر وبقدونس ونعناع , وفى بوله نخلط ثوم مع سماق وملح وعصير ليمون وزيت وقلبهم مع بعض ونضيفهم على السلطه عند التقدم ونقلبهم مع بعض كويس
-تقدم وبالف هنا وشفا

فراخ مشويه بالبروكلى والمشروم
المقادير
2 صدر فراخ
(التتبيله)
2 ملعقه زبادى (50 جم)
ملعقه مسطرده (25 جم)
ملعقه صويا صوص(25 جم)
ثوم مفروم
مشروم
بروكلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط زبادى ومسطرده وصويا صوص وثوم مفروم ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ والمشروم ونسيبهم فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على شوايه ساخنه قويه نرص شرائح الفراخ والمشروم يستوى على كل وجه 5 دقائق
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع البروكلى يستوى على حمام بخار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
فراخ رول بالبسبانخ
المقادير
2 صدور فراخ مفتوحه على 2 ومفرود
نصف كيلو سبانخ (500 جم)
2 بصل مكعبات
ربع كوب زيت(50 مل) كركم
جبنه موتزاريلا
(اللبراى)
2 بيضه
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
نصف كوب لبن(100 مل)
نصف كوب دقيق(100 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه ثوم وبصل بودر(10 جم)
بقسماط ناعم
طريقه التحضير
- نجيب صدور الفراخ ونضع تحتها وفوقها كيس بلاسيتك ونفرده بالمبط نخليهم رفيعه
- فى اناء نشوح بصل وكركم فى زيت ياخد لون ذهبى غامق وفى اناء اخر نشوح السبانخ لحد ما تتدبل خالص ونضيفها على البصل المحمر ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الفراخ ونضيف عليها جبنه موتزاريلا ونلفها رول وندخلها الثلاجه تاخد تجميد شويه ونلفها رول ونقفلها كويس من الجانب وندخله الثلاجه يتجمد شويه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر, وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضيف لين ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض, ونضع الفراخ فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- ونجيب طبق المونيوم ونرص وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, ونقليها فى زيت سخن عميق
- ويقدوم وبالف هنا وشفا
سلطه الفراخ واليوسفى
المقادير
3 صدر فراخ
عسل ابيض
صويا صوص
زنجبيل مبشور
بشر يوسفى
عصير يوسفى
خس كوبوتشا
فاصوليا خضراء مسلوقه
مشروم
يوسفى شرائح بدون بزر
كرات مفروم
(الصوص)
زيت زيتون
زيت سمسم
بشر يوسفى
عصير يوسفى
سكر
بهارات
ثوم مفروم
طريقه التحضير
-الفراخ
فى بوله نخلط عسل وصويا صوص وزنجبيل وبشر وعصير يوسفى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الفراخ ونسيبها فيها لمدة ساعيتن فى الثلاجه وعلى شوايه ساخنه قويه نشوى شرائح الفراهح  و
- الصوص
فى بوله نخلط زيت الزيتون وزيت سمسم وبشر وعصير يوسفى و وسكر وبهارات وثوم مفروم ونقلبهم مع بعض- وفى طبق التقديم نرص اوراق الخش و وفاصوليا ومشروم وشرائح يوسفى وكرات ونضيف شرائح الفراخ ونضيف عليهم الصوص
- وتقدم وبالف هنا وشفا

لحمه بارده مع ذره مسلوقه
المقادير
عرق لحمه
ملح خشن
فلفل خشن
(الذره)
ماء مغلى
كركم
ملح
ذره حلوة
خضار مشكل سويته
طريقه التحضير
- نجيب عرق اللحمه ونتبله ملح وفلفل
- وعلى شوايه ساخنه قويه نضع عرق اللحمه ياخد صدمه من كل الجوانب
- ونجيب صاج ونرص فى بصل وجزر وكرات مكعبات  ونضع عليهم عرق اللحمه نغطى بورق فويل وندخله الفرن على 150 درجه لمدة ساعه ولمه يبرد نقطعه شرائح
الذره
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وكركم نسلق الذره الحلوة ونصفيها
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كفته ايرانى
المقادير
(الكفته)
2 كوب ونصف لحمه مفرومه(نصف كيلو)
2 بيضه
ربع كوب دقيق حمص(50 جم)
نصف كوب حمص (100 جم)
نصف كوب عين جمل (100 جم)
كوب ارز منقوع(200 جم)
كوب بصل مكعبات(200 جم)
ربع كوب بقدونس مفروم(50 جم)
ربع كوب كسبرة مفروم(50 جم)
ربع كوب كرات مفروم(50 جم)
ربع كوب نعناع مفروم(50 جم)
ربع كوب ريحان مفروم(50 جم)
ربع كوب بصل اخضر مفروم(50 جم)
ربع كوب عين جمل(50 جم)
وبهارات مكعب مرق وملح وفلفل وزعفران
نصف كوب قراصيا(100 جم)
نصف كوب مشمشيه(100 جم)
نصف كوب كريز مجفف(100 جم)
(الصوص)
2 ونصف ملعقه زيت(60 مل)
2 بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
5 كوب عصير طماطم( كيلو)
2 ملعقه صلصه(50 جم)
2 ونصف كوب شوربه(500 مل)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل (10 جم)
نصف ملعقه سكر (10 جم)
نصف ملعقه بهارات (10 جم)
طريقه التحضير
- الكفته فى بوله نخلط لحمه مفرومه ودقيق حمص وحمص وعبن جمل وارز وبصل وكرات وكسبرة وبقدونس ونعناع وريحان وبصل اخضر و وبهارات مكعب مرق وملح وفلفل وزعفران ونعملها كرات و وفى بوله نلخط قراصيا ومشمشيه وكريز مخفف ونقلبهم ونحشى بيهم الكفته ونقفلها كويس ونعفرها دقيق ونرصها فى صاج - وندخل الكفته الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه
- الصوص فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم وشوربه وملح وفلفل وسكروبهارات ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك ونضيف كرات الكفته ونسيبها تستوى على نار هاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
سمك مشوى فليه مع الارز
2 شريحه سمك فيليه
(التتبيله)
عصير ليمون
بشر ليمون
ثوم مفروم
ملح وكمون
زيت زيتون
( الارز)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
ملح وفلفل وكارى
زيت زيتون
كوب ارز بسمتى (200 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط عصير ليمون وبشر ليمون وثوم مفروم وكمون وملح وزيت زيتون ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمك ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على الشوايه ساخنه قويه نرص شرائح السمك تتشوى على كل وجه 10 دقائق
الارز
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وزيت زيتون وكارى نضيف الارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
سلطه الكينوا
المقادير
كوب الاربع كينوا منقوع ومتصفى(175 جم)
نصف كوب مانجو مكعبات(100 جم)
ربع كوب خيار مكعبات(50 جم)
نصف كوب فلفل الوان مكعبات(100 جم)
طماطم لحم مكعبات
افوكادو مكعبات
كابوتشا مكعبات
بقدونس مفروم
(الصوص)
معلقه مسطرده(25 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
2 ملعقه زيت زيتون(50 جم)
ملح
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط كينوا ومانجو وخيار وطماطم وفلفل الوان و افاكادو وكابوتشا وبقدونس ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نخلط مسطرده وعسل ابيض وخل وزيت زيتون وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على السلطه ونقلبهم مع بعض
- وتقدم وبالف هنا وشفا
صينيه سمك سردين اخضر
المقادير
كيلو سمك سردين
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
( ملح وفلفل وكمون وكسسبرة)
شرائح ليمون
شرائح طماطم
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ثوم وزيت وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وكسبرة ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بيهم السمك
- ونجيب صينيه ونرص فيها السمك المتبل ونرص عليها شرائح ليمون وشرائح طماطم
- وندخل السمك الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
باذنجان محشى محشى خضار
المقادير
2\1 كيلو باذنجان رومى شارئح
100 مل زيت للشوى (نصف كوب)
5 جم ملح (معلقه صغيره)
  (الخضار)
50 مل زيت (ربع كوب)
100 جم بصل شرائنصف كوب)
100 جم جزر اصابع (نصف كوب)
100 جم كوسه اصابع (نصف كوب)
100 جم بطاطس اصابع (نصف كوب)
100 جم فلفل الوان شرائح (نصف كوب)
5 جم ملح (معلقه صغيره)
5 جم فلفل (معلقه صغيرة)
5 جم بهار (معلقه صغيرة)
   (الصوص الاحمر)
50 جم سمن (ربع كوب)
100 جم بصل قطع (نصف كوب)
20 جم ثوم (معلقه كبيره)
2\1 لترعصير طماطم (2كوب ونصف)
25 جم صلصه (معلقه كبيرة)
5 جم ملح (معلقه صغيره)
5 جم فلفل (معلقه صغيرة)
5 جم سكر (معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لشوى الباذنجان
- ندهن الشوايه زيت ونرش ملح على شرائح الباذنجان ونرصه على الشوايه ياخدعلامه
لعمل الخضار
-فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف نضيف جزر ونضيف بطاطس ونقلبهم مع بعض ونضيف كوسه ونقلبهم مع بعض ونضيف فلفل الوان ونتبلها ملح وفلفل وبهار ونقلبهم مع بعض ونسوى 50% ونسيبها تبرد
لعمل الصوص الاحمر
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ومله يدبل نضيف صلصه وعصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وسكر ونسيبها تتسبك على نار هاديه
- نجيب شرائح الباذنجان ونضع ملعقه من الخضارونلفها رول- ونجيب بيركس ونضع فى كبشه من الصوص الاحمر ونرص عليه الباذنجان ونضيف عليه باقى الصوص الاحمر
- وندخل البيركس الفرن على 220 درجه لمدة 15 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
سلطه الخرشوف
المقادير
2\1 كيلوخرشوف
1 لتر ماء مغلى
فلفل الوان
طماطم شرائح
50 جم كسبرة مفرومه (ربع كوب)
   (الصوص)
ثوم مفروم
عصير ليمون
مسطرده
ملح
فلفل
زيت
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق الخرشوف لمده 13 دقيقه ونصفى- فى بوله نضع خرشوف مع فلفل الوان وطماطم وكسبرة وفى بوله نخلط ثوم وعصير ليمون ومسطرده وملح وفلفل وزيت ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على السلطه ونقلبهم مع بعض كويس- وتقدم وبالف هنا وشفا
.
بطاطس بوريه باللحمه المفرومه
المقادير
2\1 كيلو بطاطس مكعبات مسلوقه
ثوم مفروم
زبدة
كريمه طهى
ملح
فلفل
  (صوص البلونيز)
سمن
بصل قطع
كرفس مفروم
كرات مفروم
كيلو لحم مفروم
عصير طماطم
صلصه
سكر
ملح
فلفل
بهار
شوربه
طريقه التحضير
لعمل صوص البلونيز
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كرفس وكرات ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه ونضيف لحمه مفرومه ونقلبهم مع بعض ومله تغير لونها نضيف عصير طماطم وشوربه ونتبلها ملح وفلفل وبهار وسكر ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نار هاديه
لعمل البطاطس
-فى الميكسر نضيف مكعبات البطاطس وثوم وكريمه طهى وزبدة وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب بيركس نقطع فى البطاطس بشكل عشوائى ونرش عليه جبنه موتزرايلا ونضيف عليها صوص البلونيز
- وندخل البيركس الفرن تحت الشوايه تاخد لون- ويقدم وبالف هنا وشفا
طاجن كانيلونى
المقادير
(العجينه)
كوب وربع دقيق(250 جم)
كوب لبن او ماء(200 مل)
بيضه
ملح وفلفل
ملعقه سمن(25 جم)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
بصل مكعبات
قرفه وزنجبيل بودر
كوب عصير طماطم(100 جم)
ثوم مفروم
ملح وفلفل
سمن
ربع كوب جبنه رومى مبشورة(50 جم)
ربع كوب جبنه موتزاريلا(50 جم)
طريقه التحضير
لعمل العجينه الكانيلونى
- فى الميكسر نخفق بيض وملح وفلفل وزيت وسمن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف لبن دافئ ونضيف دقيق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصفى ونسيبه يرتاح 10 دقائق
- نجيب طاسه وندهنها زيت ونمسحها بمناديل مطبخ ونصب كبشه من العجينه ونوزعها فى الطاسه 3 دقائق ونقلبها على الوجه التانى
لعمل اللحمه المفرومه
- فى اناء على النارنشوح بصل وثوم فىسمن ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه وعصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وقرفه وزنجبيل بودرونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
لعمل الصوص الاحمر
فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم لومه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وسكروماء مغلى او شوربه ونسيبها تتسبك على نارهاديه
لعمل الصوص الابيض
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى  فاتح نضيف لبن ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق نقلبهم مع بعض حتى الحصول على بشاميل خفيف
لعمل الكانيالونى
- نجيب بيركس ونصب فى كبشه من الصوص الاحمر ورشه جبنه موتزاريلا ونجيب الكانيالونى ونفرده ونضع فى صوص الاحمر وصوص ابيض ورشه جبنه رومى ورشه جبنه موتزاريلا ولحمه مفرومه ونلفها رول ونرص الكانيونى ثم نضع باقى الصوص الابيض ثم باقى كميه الصوص الاحمر ونرش جبنه رومى وجبنه موتزاريلا
- وندخل البيركس الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
اسكالوب بانيه
المقادير
لحمه اسكالوب
ماء بصل
ماء طماطم
مسطرده
ملح وفلفل وبهارات
دقيق
ملح وفلفل
بيض
ملح وفلفل
لبن
بقسماط
ملح وفلفل
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده ملح وفلفل وبهارات 
ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم الاسكالوب ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
-  فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب الاسكالوب ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ثم فى بقسماط وندخله الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النارفى زيت وسمن نقلى السمان
- ويقدم وبالف هنا وشفا
فيتوتشينى الفريدو
المقادير
ماء مغلى
زيت
ملح
كيس مكرونه فيتوتشيني
(الصوص)
2 ونصف ملعقه زيت (60 جم)
صدر فراخ مكعبات
بصل مكعبات
ثوم مفروم
كوب كريمه طهى(200 مل)
زعتر مفروم
ملح وفلفل
جبنه رومى مبشورة
بقدونس وزعتر مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
- فى اناء على النار نشوح مكعبات فراخ فى زيت ولمه ياخد لون نضيف بصل ونقلبهم مع بعض ولمه تدبل نضيف ثوم ونتبله و ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف كريمه طهى ونسيبه يغلى شويه ونضيف مكرونه مسلوقه ونقلبهم مع بعض ونضيف جبنه رومى وبقدونس وزعتر مفروم ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار وتقدم وبالف هنا وشفا
طاجن أرز معمر بالحمام
المقادير
2 حمامه
(التتبيله)
بصل مبشور
طماطم مبشورة
( ملح \ فلفل \ زعتر \ قرفه \ روزمارى )
(الارزالمعمر)
5 كوب لبن ساخن(كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
ربع كوب قشطه بلدى(50 جم)
( ملح \ فلفل \ جوزة الطيب)
كوب ارز(200 جم)
طريقه التحضير
- نجيب الحمام ونفتحه من الدهر او نقسمه نصفين
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- على شوايه ساخنه قويه نضع الحمام يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- فى اناء على النارندافئ لبن وكريمه طهى وقشطه ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض وننقعهم لمدة 4 ساعات
- ونجيب طاجن ونضع فى نصف كميه خليط الارز باللبن ونضع الحمام ونضع باقى كميه خليط الارز باللبن ونضع قشطه
- وندخل الطاجن الفرن على 160 درجه لمدة ساعه وربع
-ويقدم وبالف هنا وشفا
شوربه الفول الاخضر
المقادير
25 جم زيت(معلقه كبيرة)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
250 جم صدور فراخ مكعبات(كوب وربع)
250 جم فول اخضر مفصص(كوب وربع)
لتر شوربه(5كوب)
120 جم ارز(نصف كوب)
120 جم طماطم مكعبات(نصف كوب)
25 جم كسبرم مفرومه(معلقه كبيرة)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
4\1 جم زعفران(زره)
50 مل ماء مغلى(ربع كوب)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف شرائح فراخ ونقلبهم مع بعض ولمه تاخد لون نضيف فول اخضر مفصص ونقلبهم مع بعض ونضيف , وفى بوله ندوب زعفران فى ماء مغلى ونضيفه على الخليط ونضيف شوربه مغليه وتغلى غلاوتين ونضيف ارز وكسبرة وبقدونس وطماطم مكعبات ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وتغلى غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
شوربه العدس
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
ربع كوب بصل مكعبات(50 جم)
كرات
ثوم
جزر
كرفس
طماطم
كوب وربع عدس اصفر(250 جم)
10 كوب ماء مغلى او شوربه
ملح
كمون
شطه
مكعب مرق
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس وجزر وطماطم ونتبلها ملح وكمون وشطه ومكعب مرق ونضيف العدس ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبه يستوى على نارهاديه ولمه يستوى نضربه فى الخلاط اوالهند بلندر نضعه على النار تانى ياخد غلاوة ونرفعها من على النار
- - وتقدم وبالف هنا وشفا

سلطه كوسه
المقادير
كوسه مكعبات مقليه
بصل اخضر مكعبات
فلفل رومى الوان مكعبات
طماطم مكعبات
بقدونس مفروم
( الصوص )
ثوم مفروم
عصير ليمون
زيت
ملح وفلفل وكمون
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى مكعبات الكوسه ونصفيها على مناديل مطبخ
- فى بوله نضع الكوسه ونضيف طماطم وبصل وفلفل الوان وبقدونس , وفى بوله نخلط ثوم مفروم وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وزيت ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونقلبهم مع بعض
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الويكا
المقادير
(اللحمه)
5 كوب ماء مغلى(لتر)
(بصل \ جزر\ ورق لورا \ ملح \ فلفل )
نصف كيلو لحمه مكعبات
(الويكا)
5 كوب شوربه لحمه( لتر)
2 ونصف كوب باميه شرائح سميكه(500 جم)
نصف ملعقه بيكربونات الصوديوم(10 جم)
(الطشه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
5 ثوم مفروم
نصف ملعقه كسبرة ناشفه(10 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وجزر وملح وفلفل نضع اللحمه تتسلق لمدة ساعه ونصفيها
-  فى اناء على النار فى شوربه بتغلى نضيف بيكربونات ويغلوا مع بعض ونضيف الباميه ونقلبهم مع بعض تغلى غلاوتين ونضربها بالهندبلندر ونضيف عليها مكعبات اللحمه تغلى مع بعض
- فى اناء على النار نشوح ثوم فى سمن ولمه ياخد لون نضيف كسبرة ناشفه تاخد لون ذهبى فاتح ونضيفها على الويكا وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
قلقاس بالخضره
المقادير
(اللحمه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
كيلو لحمه مكعبات
2 ورق لورا
5 حبوب فلفل
2 حبوب حبهان
5 مستكه
2 بصله مكعبات
طماطم مبشورة
2 لتر ماء مغلى
(الخضره)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 حزمه سلق
حزمه كزبرة خضراء
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(60 جم)
2 ملعقه ثوم مفروم
2 ملعقه كسبرة
(التسويه)
2 لتر شوربه
كيلو قلقاس مكعبات
عصير ليمون
كزبرة بودر
جوزة الطيب بودر
زنجبيل بودر
قرنفل بودر
ملح \ فلفل \ بهارات
&&طريقه تحضير
- فى اناء على النار نشوح المستكه فى سمن ونضيف اللحمه فى  ولمه تغير لونها نضيف ورق لورا وفلفل وحبهان وبصل وطماطم مبشورة ونقلبهم مع بعض ونضيف عليها ماء مغلى ونسيبها تستوى على نار هاديه
لعمل القلقاس
ونقشره ونناشفه كويس بفوطه او مناديل مطبخ ونقطعه مكعبات
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وعصير ليمون نضع مكعبات القلقاس تتسلق لمدة 10 دقائق ونصفى كويس
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نسلق السلق وكسبرة خضرا لمدة ثوانى تدبل ونصفى
- فى اناء على النارنشوح ثوم مفروم فى سمن ونضيف كسبرة بودر ونضيف عليها السلق و الخضره ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف كوب من ماء سلق الخضراونضربها فى الخلاط او بالهندبلندر
- فى اناء على النار نضع شوربه ونتبلها ملح وفلفل وزنجبيل وقرنفل وجوزة الطيب وكزبرة ونقلبهم مع بعض ولمه تغلى نضيف مكعبات القلقاس تاخد غلاوتين ونضيف مكعبات اللحمه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى مع بعض لمدة 10 دقائق ونضيف عليها السلق ونقلبهم مع بعض تغلى ونرفعها من على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز حبه وحبه
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
مكعب مرق
5 كوب ماء مغلى(لتر)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح ارز فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف الارز التانى ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
-وبقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
🔴💐✍   《#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه  Sigpic12
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز المعمر الحلو
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الدواجن دواجن (فراخ )مشويه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اكلات شهر كامل
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: