ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز المعمر الحلو
🟢ارز معمر توت احمر
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
ربع كوب مربى توت احمر(50 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا مربى توت احمر ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟢ارز معمر فواكه
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
نصف كوب فواكه مسكرة(100 جم)
تين قطع ومشمش قطع
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا وفواكه مسكرة وتين ومشمش ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر بالكراميل
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
ملعقه ماء(25 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا وصوص الكراميل ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر شيكولاته
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
ربع كوب كاكاو خام(50 جم)
ربع كوب شيكولاته حبوب(50 جم)
كوب سكر(200 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا وكاكاو وشيكولاته حبوب ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونضيف السكر ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر بسكر سويتال
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
ربع كوب سكر سويتال (50 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
&&طريقه تحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا مربى توت احمر ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونضيف سكر سويتال ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر بالقهوة
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم( كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
كوب سكر(200 جم)
ربع كوب قهوة(50 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا وقهوه ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى ونضيف السكرونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ازر معمر فانيليا
المقادير
5 كوب لبن كامل الدسم (كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
كوب سكر(200 جم)
طاجن فخار او بيركس
ملعقه سمن بلدى او نباتى(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ارز وقشطه بلدى وكريمه طهى وفانيليا ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات على الاقل
- فى اناء على النار نضع خليط الارزواللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارزيستوى نضيف السكرونقلبهم مع بعض ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار( لازم نفضل نقلب فى باستمرار لحد ما يستوى)
- ونجيب طاجن فخار او بيركس ونصب فى الارز المعمر ونضع عليه سمن بلدى
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتاخد لون تحت الشوايه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر بالعجوه
المقادير
250 مل لبن=1كوب وربع
200 جم عجوه=1كوب
2 جم بيكربونات =نصف معلقة صغيرة
200 جم ارز=1كوب
50 جم سمن=2معلقه كبيره
50 جم قشطه=2معلقه كبيره
5 جم فانيليا=1معلقة صغيرة
100 جم سكر=نصف كوب
لتر لبن
50 جم سمن للوجه=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
لعمل صوص العجوه
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف عليها عجون ونقلبهم مع بعض ونضيف بيكربونات ونقلبهم مع بعض لحد ما يعمل معجون عجوة
لعمل ارز معمر بالعجوه
- فى بوله نبث ارز مع قشطه وسمن سكروفانيليا ونضيف صوص العجوه ونبثهم مع بعض ونضيف لبن ونقلبهم مع بعض ونسيبه منقوع فى اللبن لمدة 3 ساعات
- وفى البيركس نصب االارز المعمر بالعجوه ونضيف عليها سمن
- وندخل البيركس او الطاجن الفرن على 170 درجه لمدة نضف ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر بالموز
المقادير
4\1 كيلو موز طرى
50 جم سكر=2معلقه كبيره
50 مل لبن=2معلقه كبيره
250 جم ارز=1كوب
50 جم سمن=2معلقه كبيره
50 جم قشطه=2معلقه كبيره
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم قرفه=1معلقة صغيرة
5 جم فانيليا=1معلقة صغيرة
لتر لبن
50 جم سمن للوجه=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
لعمل صوص الموز
- فى بوله نضع موزولبن وسكرونهرسهم مع بعض لحد ما يعمل معجون
لعمل ارز معمر بالموز
- فى بوله نبث ارز مع قشطه وسمن ملح وقرفه وفانيليا ونضيف صوص الموز ونبثهم مع بعض ونضيف لبن ونقلبهم مع بعض ونسيبه منقوع فى اللبن لمدة 3 ساعات
- وفى البيركس نصب االارز المعمربالموزونضيف عليها سمن
- وندخل البيركس او الطاجن الفرن على 170 درجه لمدة نصف ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر حلو ساده
1عدد طاجن ساخن
50 جرام ذبده = 2معلقه كبيره
50 جرام سمنه = 2 معلقه كبييره
50 جرام قشطه= 2 معلقه كبيره
1لتر و 1/2نصف لبن= 7ونصف كوب
250 جرام سكر خشن = 1كوب وربع
10 جرام ملح= 1معلقه صغيره
5جرام قرفه اختيارى= نصف معلقه صغيره
5 جرام فانليا= نصف = نصف معلقه صغيره
400 جرام ارز مصرى= 2 كوب
الطريقه
عمل الارز المعمر اولا نضع فى الطاجن نضياف الذبده مع السمنه مع القشطه مع الارز نغدمهم مع بعض كويس وندلجهم ثم نضع البن ونسيبه لمده 2الى 3 ساعات ثم نضع السكر والفانليا والملح والقرفه اختيارى ثم يدخل الفرن على درجه حراره 180 درجه ماويه لمده من 40الى 45 دقيقه تقريبا بالف هنا وشفا
ارز معمر حلو
المقادير
2 ملعقه سمن
كوب ارز
كيلو لبن
2 ملعقه زبدة
باكو فانيليا
كوب الاربع سكر
2 ملعقه قشطه
2 ملعقه سمن
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ارز وسمن ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما الارز يشرب السمن ونضيف عليه اللبن ونسيبه منقوع لمدة 3 ساعات على النار
- وفى اناء على النار نضع خليط الازرونقلبه من وقت لاخر لحد ما الارز يستوى ونضيف السكروفانيليا وقشطه ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة
- ونجيب بيركس ونصب فى خليط الارز واللبن ونضيف عليها سمن
- وندخل البيركس الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر فرن
المقادير
لتر لبن مغلى
25 جم قشطه=١معلقه كبيرة
25 جم زبدة=١معلقه كبيرة
25 جم كريم شانيته بودر=١معلقه كبيرة
5 جم فانيليا=١معلقه صغيره
5 جم قرفه بودر=١معلقه صغيره
200 جم ارز =١كوب
200 جم سكر=١كوب
50 جم سكر بودر=٢معلقه كبيرة
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف فى سكر وفانيليا وكريم شانتيه ونقلبهم مع بعض , فى بوله نخلط ارز وقشطه وزبدة وقرفه ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم اللبن ونقلبهم مع بعض ونسيبه منقوع فى اللبن 4 ساعات
- ونجيب طاجن ونصب فى الارز المعمر ونرش عليه سكر بودر
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر برام
المقاديرو
طاجن ساخن
25 جم سمن سايحه=١معلقه كبيرة
200 جم ارز=١كوب
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره
50 جم قشطه=٢معلقه كبيرة
50 مل زيت=٢معلقه كبيرة
لتر لبن دافئ
250 مل ماء دافئ=١كوب وربع
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع الارز لمدة ساعتين ونصفى, وفى بوله نخلط ارز وقشطه وزيت وملح وفلفل وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض
- ونجيب طاحن ساخن وندهنها سمن ونضع فى الارز , وفى اناء على النار نسخن لبن ونضيف عليه ماء ونقلبهم مع بعض ونصبه على الارز
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه
ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر
المقادير
طاجن
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
4\1 ارز مصرى=١كوب
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
50 جم قشطه=٢معلقه كبيرة
200 جم سكر=١كوب
5 جم فانيليا=١معلقه صغيره
5 جم قرفه=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
1 لتر لبن
(الوجه)
100 جم قشطه=نصف كوب
طريقه التحضير
1- نجيب طاجن وندهنه سمن من كل الجوانب
2-فى بوله نضيف الازر والسمن والقشطه وفانيليا وقرفهوملح ونبثهم مع بعض كويس ونضيف اللبن ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها فى اللبن لمدة 3 ساعات وبعدها نضيف السكر ونقلبهم مع بعض كويس
3-وفى طاجن نصب الارز المعمر ونضيف على الوجه قشطه
4-وندخل طاجن الارز المعمر فى الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
طاجن ارز معمر
المقادير
نصف لتر لبن
100 مل كوكينج كريم الكريمه اللبانى=نصف كوب
5 جم فانيليا سائله=نصف معلقه صغيرة
2 جم جوزة الطيب=رشه
1 ورق لروا
100 جم ارز منقوع=نصف كوب
50 جم زبدة=٢معلقه كبيرة
50 جم قشطه بلدى=٢معلقه كبيرة
125 جم سكر=١كوب
1 طاجن
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف اللبن والكوكينج كريم وفانيليا وجوزة الطيب وورق لورا ونقلبهم مع بعض كويس
2-فى بوله نضيف الارز والزبدة والسكر ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبهم ساعه كدة
3-ونجيب طاجن نضع فى الازر ونصب عليها خليط اللبن
4-وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز معمر حلو
المقادير
2 كوب ارز
2 كوب ماء
2 كوب لبن
سكر حسب الرغبه
قشده
زبدة
1 كوب كريمه
طريقه التحضير
1-فى حله على النار نضع السكر واللبن والماء والكريمه ونساخنهم على النار
2- ونجيب طاجن نصب فى الخليط دة
3- ونضيف الارز والزبدة والقشطه على الوش
4- وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه على الشبكه
5- ثم نضعه فوق علشان ياخد لون ذهبى
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
الارز المعمر الحلو فى الفرن
المقادير
2 كوب أرز-2 كوب لبن - سكر التحلية كل واحد حسب رغبته -ملعقة صغيرة فانيليا- مكسرات حسب الرغبة - زبيب -جوز هند -ملعقة كبيرة زبدة - معلقة كبيرة قشدة
الطريقة :
1- يغسل الأرز جيدا و نغلى اللبن
2- نضع الأرز فى الطاجن المدهون زبدة ونضع فوقه اللبن ثم تضاف الفانيليا والسكر والمكسرات وجوز الهند والزبيب حسب الرغبة والزبدة ويقلب الخليط بهدوء، وبعد ذلك ندخله الفرن على نار متوسطة .
3 - بعد ما يتشرب الارز نضع على الوجه القشدة ونهدى النار خالص إلى أن يستوى ويحمر الوجه
والف هنا وشفا مع
الارز المعمر فى الفرن
الطريقة .
2 كوب من الارز- 2 ملعقة سمن بلدى أو زبدة -2 ملعقة قشدة-كوب ونصف لبن -ملح -فلفل أسود
الطريقة
1-يسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة.
2 - يغسل الأرز جيّدًا ويوضع فى الطاجن أو الصينية.
3-نضع الملح والفلفل الأسود فى اللبن ثم نضيفه إلى الأرز.
4- ونضع الزبدة على الارز مع اللبن ونضع القشدة فوق الوش
5 - نضع الطاجن فى الفرن على درجة حرارة متوسطة إلى أن يتم النضج انا بسيبه يتشرب وبعدين بهدى النار خالص إلى أن يستوى ولواحتاج أحمر وشه تحت الشواية بحمره
والف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز المعمر