5 طرق. لعمل البطاطس فى الفرن بطرق مختلفة كلها ممتازة
1. صينية البطاطس بالدجاج بالفرن
أولا نغسل الدجاجة جيداً ونقطعها ثمانية قطع.
ثم نغسل البطاطس جيداً بالماء نصفيها.
نجهز صينية مدهونة بالسمنة البلدي أو الزيت، نضع لها البطاطس وشرائح البصل، ثم نضيف عصير الطماطم والصلصة، والملح والفلفل الأسود ورشة بهارات، ونقلب جيداً.
نأخذ كل قطعة من الدجاجة، ثم نتبل بالملح والبهارات ونرص فوق خليط البطاطس والبصل بالصينية.
بعد ذلك ندخل الصينية في الفرن لمدة من ساعة إلا ربع إلى ساعة حتى نتأكد من الفراخ قد نضجت وذلك حسب حجمها.
يمكن تشغيل الشواية في حالة إن كانت كل المكونات ولحم الدجاج نضج ولكن ليست محمرة، فنشغل الشواية حتى تأخذ لون أحمر جميل.
والف هنا
2. صينية بطاطس باللحمة
الطريقة:
بصلتين نقطعهم حلقات ونحط عليهم فلفل اسود وملح ونقلبهم كويس مع بعض
نجيب كيلو بطاطس نقشرها ونقطعها حلقات ونغسلها
ونحطها في الصينية ونضيف مكعب مرقة وفلفل حار اختياري ونقلب كل المكونات ونرص اللحمة في الصينية
وتدخلها الفرن تستوي
وبألف هنا
3.بطاطس بكرات اللحم أو بالكفتة
المقادير
نص لحم مفروم
1 بصل مفروم
ربع كوب بقدونس مفروم
بطاطس شرايح
ثوم مفروم (حسب الرغبة )
ملح
فلفل أسود
شطة اختيارى
كمون
بودرة بصل
بودرة ثوم
فلفل أسود
الصلصة :
طماطم
ملح
بهارات مشكلة
نص كوب مرقة أو ماء
معجون طماطم
فلفل أسود
الطريقة
نضع اللحم المفروم مع البصل والبقدونس والبهارات في طبق ، وتعجن جيداً مع بعض حتى تتجانس المقادير.
تكور حسب الحجم المرغوب ونضع في صينية.
نرص أصابع الكفتة وقطع البطاطس.
وبعد الانتهاء من الكمية نقوم بخلط مقادير الصلصة معاً على النار ثم تصب على الكفتة.
تغطى الصينية بقصدير وتدخل الفرن حتى تستوي ثم ننزع القصدير وتترك تحت الشواية قليلاً ثم تقدم
بألف هنأ
4.صينيه بطاطس مع دبابيس دجاج
بطاطس الكمية حسب الرغبة
نص كيلو طماطم
٢ بصل متقطع جوانح
3 فصوص ثوم
معلقة معجون كبيرة طماطم
ملعقة كاتشب
رشة سكر
١فلفل حار و٢ فلفل حلو حسب الرغبة
زيت وسمنة
ملح
فلفل اسود
بهارات مشكلة
زعتر
بابريكا
مرقة او شوربة لحمة أو دجاج او ماء
الطريقة
نضع شوية سمنة فى قاع الصنية ثم بعد كدة نضيف كل المكونات البصل والفلفل الأخضر متقطع والفلفل الحار والثوم
ثم الخطوة التانية نضيف البطاطس المتقطعة شرايح بعديها نضيف .
الطماطم ممكن تكون مكعبات أو فى الخلاط حسب رغبتك
المرحلة الثالثة نضيف معجون الطماطم وملعقة كاتشب والتوابل
اخر مرحلة نوزع الدجاج المتقطع مع اضافة كاتشب ومعجون على وجة الدجاح على وش الصنية وبعد كدة نضيف مية حسب الطلب او المرقة مع شوية سمنة ورشة زيت على وش الصنية ونسوي الصينية نص سوي على البوتاجاز ثم نضعها في الفرن وبالف هنا
5. طريقه عمل طاجن الشيش طاووك بالفرن
المقادير
اوراك دجاج مخليه ومقطعه
بصله مقطعه
كوب زبادي
عصير ليمونه
ملح وفلفل وبهارات فراخ وبابريكا وجبهات مطحون
م ك صلصة او طماطم مقطعه
1 بطاطس مقطعه حسب الرغبه لو مش عايزه بطاطس متحطيش
الطريقه
نضع الزبادى وعصير ليمونه والملح وبهارات الفراخ والببريكا والحبهان علي بعض ونتبل الفراخ مش اقل من 4 ساعات نضعها فى الصينيه بعد التتبيلة بكل المكونات في الفرن ونقطع معاها بصل وفلفل الوان مكعبات وبطاطس حسب رغبتك ونضيف كوباية ماية ونغطيها بالفويل وتدخل فرن علي ٢٠٠ درجه
وبعدين نشيل الفويل ونحطها تحت الشواية تتحمر وتقدم مع مكرونه بالصلصه أو رز ابيض وثوميه و سلطة زبادي
والف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة @منتدى المركز الدولى
۩❁
#منتدى_المركز_الدولى❁۩