منتدي المركز الدولى


ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 1110
ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 1110
ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه والبارده لشهر رمضان 2025

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير
شعبانت


ذكر عدد المساهمات : 3838
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه والبارده لشهر رمضان 2025   ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 Icon_minitime1الإثنين 21 أكتوبر - 9:37

🔴🕌✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه والبارده لشهر رمضان 2025✍🕌🔴

عصيرفراوله باللبن
المقادير
2\1 كيلو فراوله مكعبات (2كوب ونصف)
2\1 لتر لبن (2كوب ونصف)
3 بوله ايس كريم فراوله
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب)
5 مكعب ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع لبن وثلج وفراوله وعسل ابيض وسيرب خفيف وايس كريم ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيركيوى بالموز
المقادير
2\1 لترلبن (2كوب ونصف)
3 كيوى مقشر
2 موز شرائح
100 جم زبادى (نصف كوب)
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب)
3 بوله ايس كريم فانيليا
5 مكعب ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع ثلج ولبن وكيوى وموزوزبادى وعسل ابيض وسيرب وايس كريم ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيربرتقال بالجزر
المقادير
100 جم جزرمسلوق (نصف كوب)
2\1 لترعصير برتقال (2كوب ونصف)
50 جم عسل ابيض (ربع كوب )
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب )
5 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضيف جزروعصيربرتقال وثلج وعسل ابيض وسيرب خفيف ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالليمون بالنعناع
المقادير
100 مل عصير ليمون (نصف كوب)
2\1 لتر ماء (2كوب ونصف)
5 زهره نعناع
5 مكعبات ثلج
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
100 سيرب خفيف (نصف كوب)
100 مل صودا سفن اب (نصف كوب)
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع عصيرليمون وماء ونعناع وثلج وعسل ابيض وسيرب خفيف وصودا ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ميلك شيك
المقادير
2\1 لتر لبن (2كوب ونصف)
100 جم صوص شيكولاته (نصف كوب)
2 بسكويت شيكولاته
3 بوله ايس كريم شيكولاته
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب)
5 مكعب ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضيف ثلج ولبن وصوص شيكولاته وبسكويت شيكولاته وايس كريم وعسل ابيض وسيرب خفيف ونخلطهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيربطيخ
المقادير
2\1 كيلو بطيخ بدون بذر (2كوب ونصف)
5 زهره نعناع
5 مكعبات ثلج
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب)
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضيف بطيخ ونعناع وثلج وعسل وسيرب خفيف ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير موز باللبن
المقادير
2\1 لتر لبن (2كوب ونصف)
4 موز
100 جم زبادى (نصف كوب)
50 جم عسل ابيض (ربع كوب)
100 مل سيرب خفيف (نصف كوب)
5 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضيف لبن وموزوثلج وزبادى وعسل ابيض وسيرب خفيف ونخفقهم مع بعض كويس ونصبه فى كاسات
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالدوم
المقادير
لترماء
مكعبات ثلج
150 جم سكر (كوب إلا ربع)
150 جم دوم (كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
- فى اناء ننقع الدوم فى ماء لمدة 12 ساعه
-فى الخلاط نضع الدوم وسكر ومكعبات ثلج ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصفى
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير زبادى بالمانجو
المقادير
4\1 كيلو مانجو لحم قطع (كوب وربع )
2\1 لتر لبن (2كوب ونصف)
150 جم سكر(كوب إلا ربع)
100 جم زبادى (نصف كوب)
5 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع مانجو وزبادى ولبن وسكر وثلج ونخفهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيركوكتيل
المقادير
1 لتر لبن
150 جم خوخ مكعبات(كوب إلا ربع)
200 جم مانجو مكعبات (كوب)
2 فراوله
5 مكعبات ثلح
150 مل عسل(كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع مكعبات ثلج وعسل ومانجو وفراوله وخوخ ولبن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير برتقال بالجزر
المقادير
2\1 لترعصير برتقال (2كوب ونصف)
4\1 كيلوجزرمنقوع 4 ساعات (كوب وربع )
100 جم عسل(نصف كوب)
5 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى اناء ننقع الجزر لمده يوم كامل ونصفى
- فى الخلاط نضع مكعبات ثلج وعسل وجزر و برتقال ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير بلح
المقادير
لتر لبن
250 جم تمر طرى (كوب وربع )
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى اناء ننقلع بلح فى لبن مغلى لمدة ساعتين على الاقل
- فى الخلاط نضع البلح ومكعبات ثلج وعسل ونخفقهم مع بعض كويس
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيركركريه
المقادير
4\1 كيلو كركريه (كوب وربع )
لتر ماء مغلى
150 جم مكعبات ثلج(كوب إلا ربع)
150 جم عسل(كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع الكركريه فى ماء مغلى لمدة 3 ساعات ونصفى
- فى الخلاط نضع الكركريه ومكعبات ثلج وعسل ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ويقدم وبالف هنا شفا

عصيرمانجو
المقادير
250 جم مانجو لحم (كوب وربع )
100 مل عسل(نصف كوب)
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
-فى الخلاط نضع مانجو ومكعبات ثلج وعسل ونخفقهم مع بعض كويس
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيركنتالوب
المقادير
2\1 كيلو كنتالوب (2كوب ونصف)
150 جم عسل(كوب إلا ربع)
15 جم نعناع مفروم (معلقه كبيرة)
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع كنتالوب وثلج وعسل ونعناع مفروم ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرخوخ بالزبادى
المقادير
4\1 كيلوخوخ لحم قطع (كوب وربع )
2\1 كيلو لبن (2كوب ونصف)
100 جم زبادى(نصف كوب)
5 مكعبات ثلج
50جم عسل (ربع كوب)
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع خوخ وزبادى ومكعبات ثلج وعسل ولبن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخلي
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرفراوله
المقادير
4\1 كيلو فراوله
2\1 كيلو لبن
100 مل عسل(نصف كوب)
مكعبات ثلج
طريقه تحضير
- فى الخلاط نضع فراوله ولبن وعسل ومكعبات ثلج ونخفقهم مع بعض كويس
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالعناب
المقادير
250 جم كركديه(كوب وربع)
1 لتر ماء مغلى
100 جم تمر هندى(نصف كوب)
ربع لتر ماء مغلى(كوب وربع)
200 مل شربات خفيف(كوب)
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى لتر ماء نغلى الكركديه, فى اناء اخر فى ماء مغلى نغلى التمر هندى ونسيبهم يبردو خالص ونصفى
2-فى الخلاط نضيف الكركديه والتمر والشربات ومكعبات الثلج ونضربهم مع بعض فى الخلاط
3- ونصبه فى كاسات التقديم
4-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالزبادى
المقادير
نصف لتر للبن(2 كوب ونصف)
150 جم زبادى(كوب الاربع)
1 عدد موز
200 مل شربات خفيف(كوب)
10 مكعبات ثلج
50 جم عسل ابيض(ربع كوب)
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف اللبن والزبادى والموز وشربات خفيف ومكعبات ثلج وعسل ابيض ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصبه فى كاسات التقديم
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير ليمون بالنعناع
المقادير
1 لتر ماء
10 مكعب ثلج
25 جم اوراق نعناع(معلقه كبيره)
100 مل عصير ليمون(نصف كوب)
100 مل شربات خفيف(نصف كوب)
(للديكور)
شرائح ليمون
اوراق نعناع
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف الماء وعصير الليمون واوراق النعناع ومكعبات الثلج وشربات خفيف ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصبه فى كاسات التقديم ونزينه بشرائح الليمون واوراق النعناع
3-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالمانجو
المقادير
1 لتر لبن
250 جم مانجو فيليه(كوب وربع)
100 مل شربات خفيف(نصف كوب)
10 مكعبات ثلج
100 جم زبادى(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف المانجو والثلح ولبن وشربات خفيف وزبادى ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصبه فى كاسات التقديم
3-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالكيوى
المقادير
1 لتر ماء
10 مكعبات ثلج
60 جم عسل ابيض(3معلقه كبيره)
200 مل شربات خفيف(كوب)
250 جم كيوى قطع(كوب وربع)
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف الكيوى ومكعبات الثلج والماء والعسل وشربات خفيف ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصب العصير فى كاسات التقديم
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالموكا
المقادير
1 لتر لبن مغلى
50 جم قهوه(2معلقه كبيره)
10 مكعبات ثلج
100 مل سيرب خفيف(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نغلى اللبن وفى بوله ندوب قهوه فى كبشه لبن ونضيفه على اللبن حبه حبه مع التقليب لمستمر حتى تجانس الخليط ونسيبه يبرد خالص
2-فى الميكسر نضيف ثلج وسيرب خفيف ولبن بالقهوه ونخفقهم مع بعض كويس
3-فى كاسات نصب الموكا
6- وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب الكيوى
المقادير
1 لتر ماء
10 مكعبات ثلج
60 جم عسل ابيض(3معلقه كبيره)
200 مل شربات خفيف(كوب)
250 جم كيوى قطع(كوب وربع)
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف الكيوى ومكعبات الثلج والماء والعسل وشربات خفيف ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصب العصير فى كاسات التقديم
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب ليمون بالنعناع
المقادير
1 لتر ماء
10 مكعب ثلج
25 جم اوراق نعناع(معلقه كبيره)
100 مل عصير ليمون(نصف كوب)
100 مل شربات خفيف(نصف كوب)
(للديكور)
شرائح ليمون
اوراق نعناع
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف الماء وعصير الليمون واوراق النعناع ومكعبات الثلج وشربات خفيف ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصبه فى كاسات التقديم ونزينه بشرائح الليمون واوراق النعناع
3-وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب المانجو
المقادير
1 لتر لبن
250 جم مانجو فيليه(كوب وربع)
100 مل شربات خفيف(نصف كوب)
10 مكعبات ثلج
100 جم زبادى(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضيف المانجو والثلح ولبن وشربات خفيف وزبادى ونضربهم مع بعض كويس
2-ونصبه فى كاسات التقديم
3-وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب الخروب
المقادير
لترماء
150 جم خروب(كوب الاربع)
5 مكعبات ثلج
عسل
طريقه التحضير
- فى اناء ننقلع الخروب فى ماء ساخن لمدة 12 ساعه- فى الخلاط نضيف الخروب وعسل ومكعبات ثلج ونخفقهم مع بعض ونصفى
- ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب قمرالدين
المقادير
150 جم قمرالدين مركز(كوب الاربع)
لتر ماء
مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع قمرالدين مع ماء مع مكعبات ثلج ونخفقهم مع بعض
- ويقدم بالف هنا وشفا

مشروب التمرهندى
المقادير
1\4 كيلو تمر هندى(كوب وربع)
لتر ماء مغلى
مكعبات ثلج
150 مل عسل(كوب الاربع)
طريقه التحضير
- فى اناء نضع التمر هندى ونضع عليه ماء ساخن ونسيبه منقوع لمدة ساعتين ونصفى
- فى الخلاط نضع التمرهندى وعسل ومكعبات ثلج ونخفقهم مع بعض كويس
- ويقدم وبالف هنا وشفا

السوبيا
المقادير
(الخلطه)
25 جم ارز بودر(ملعقه كبيرة)
25 جم كريم شانتيه بودر (ملعقه كبيرة)
50 جم جوزة هند ناعم(2 ملعقه كبيرة)
100 جم سكر بودر(نصف كوب )
100 جم لبن بودر(نصف كوب)
100 جم بودره ايس كريم (نصف كوب)
5 جم فانيليا(باكو)
طريقه التحضير
الخلطه-
فى بوله ارز بودر وكريم شانتيه بودر وجوزهند وسكر بودر ولبن بودرة وايس كريم بودر وفانيليا ونقلبهم مع بعض ونضعه فى برطمان محكم الاغلاق ونحتفظ بى فى المطبخ( ناخد ملعقه كبيرة على كل كوب ماء مثلج
- وتقدم وبالف وشفا

مشروب السوبيا
المقادير
25 جم سوبيا بودر(معلقه كبيره)
100 جم سكر(نصف كوب)
2\1 لتر لبن(2 كوب ونصف)
مكعبات ثلج
طريقه التحضير
- فى الخلاط نخلط سوبيا وسكر وماء ولببن ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونصبها فى كاسات التقديم
- وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب الخشاف
المقادير
نصف كيلو بلح انصاف(2 كوب ونصف)
100 جم مشمشيه قطع(نصف كوب)
100 جم تين قطع(نصف كوب)
100 جم قراصيا قطع(نصف كوب)
50 جم زبيب(ربع كوب)
50 جم جوزهند ظفر(ربع كوب)
100 جم مسكرات(نصف كوب)
2 لتر ماء دافئ
طريقه التحضير
- فى اناء نضع بلح وجوزهند وقراصيا وزبيب وتين ومشمشيه ومكسرات ونضيف ماء ونسيبه منقوع لمدة 4 ساعات ونضعه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب العرقسوس
المقادير
4\1 كيلو عرقسوس(كوب وربع)
5 جم بيكربونات الصوديوم(نصف معلقه صغيرة)
100 مل ماء مثلج(نصف كوب)
2 لتر ماء مثلج
مكعبات ثلج
شاش
طريقه التحضير
-فى اناء نخلط عرقسوس مع بيكربونات ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم ماءمثلج ونقلبهم مع بعض(لازم يكون مندى بماء مثلج) ونسيبه لمدة 5 ساعات ونضعه فى شاشه نضافه ونربطته كويس
- فى اناء فى ماء مثلج نضع شاشه العرقسوس ونسيبها منقوعه فى الماء ومكعبات الثلج لمدة نصف ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالبرتقال
المقادير
1 لتر عصير برتقال
10 مكعبات ثلج
100 مل سيرب خفيف(نصف كوب)
150 جم عصير جزر(كوب الاربع)
طريقه التحضير
1-فى الميكسر نضيف ثلج وسيرب خفيف وعصير جزر وعصير برتقال ونخفقهم مع بعض كويس
2-فى كاسات التقديم نصب عصير البرتقال
3-ويقدم وبالف هنا وشفا


عصير التمر باللبن
المقادير
1 لتر لبن
250 جم تمر طرى(كوب وربع)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيره)
200 مل شربات خفيف(كوب)
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى للبن نغلى التمر مع اللبن ونسيبه يبرد
2-ونضع اللبن والتمر فى الخلاط ونضيف عسل وشربات خفيف ومكعبات ثلج ونضربهم مع بعض كويس
3-ونصبه فى كاسات التقديم
4-وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب التمرهندى بالكركريه
المقادير
تمر هندى
اوراق كركريه
سكر
ماء مغلى
ثلج
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف اوراق الكركريه والتمر هندى ونسيبهم يغلوا مع بعض ونصفى ولمه يبرد
2-فى الخلاط نضيف الكركريه والتمر هندى والسكر والثلج ونضربهم مع بعض كويس
3-ونصبه فى كاسات التقديم
4-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب العناب
المقادير
250 جم كركديه(كوب وربع)
1 لتر ماء مغلى
100 جم تمر هندى(نصف كوب)
ربع لتر ماء مغلى(كوب وربع)
200 مل شربات خفيف(كوب)
10 مكعبات ثلج
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى لتر ماء نغلى الكركديه, فى اناء اخر فى ماء مغلى نغلى التمر هندى ونسيبهم يبردو خالص ونصفى
2-فى الخلاط نضيف الكركديه والتمر والشربات ومكعبات الثلج ونضربهم مع بعض فى الخلاط
3- ونصبه فى كاسات التقديم
4-وتقدم وبالف هنا وشفا

كوكتيل الرمان والعنب
المقادير
رمان
عنب
ماء
ثلج
سكر
طريقه التحضير
1-فى الخلاط نضع رمان وعنب وسكر وماء ونخلطهم مع بعض كويس ونصفى فى مصفاة
2-فى كاسات نصب الكوكتيل ونضع عليه الثلج
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

السحلب
المقادير
(الخلطه)
ربع كوب دقيق(50 جم)
ربع كوب سكر بودر(50 جم)
ربع كوب جوزهند ناعم(50 جم)
ربع كوب سمسم محمص(50 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
ربع ملعقه قرفه بودر(5 جم)
(السحلب)
5 كوب لبن( لتر)
ملعقه فانيليا(25 جم)
5 ملعقه خلطه السحلب(125 جم)
مكسرات وقرفه بودر وجوزهند ناعم
طريقه التحضير
-فى بوله نخلط النشا ودقيق الارزوسكر وجوزهند وقرفه وسمسم ونخلطهم مع بعض
-فى اناء على النار فى لبن مغلى نضيف 5 ملعقه من السحلب ونضيف فانيليا ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على القوام المطلوب ( كل كوب لبن عليه ملعقه خليط السحلب)
- وفى كاسات التقديم نصب السحلب ونزينه بالقرفه وجوزالهند والمكسرات
-ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير تمر باللبن
المقادير
150 جم تمرطرى بدون بذر (كوب إلا ربع)
250 مل ماء مغلى (كوب وربع)
5 جم بيكربونات الصوديوم (معلقه صغيرة)
400 مل لبن مغلى(2كوب)
30 جم عسل(2معلقه كبيره)
(الديكور)
تمرقطع
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى ماء مغلى ونضيف البيكربونات الصوديوم ونضيف البلح يغلى ( لازم يكون البلح طرى خالص) ونضربه فى الخلط
- ونضيف عليه اللبن والعسل ونخفقهم مع بعض كويس
-فى كاسات التقديم نصب التمر ونزينه بقطع التمر
-وتقدم وبالف هنا وشفا

شاى اخضر بالقرفه والزنجبيل
المقادير
15 جم شاى اخضر(معلقه كبيره)
2 قرفه خشب
2 سم زنجبيل طازج
2 شرائح ليمون
6 اوراق نعناع
100 مل ماء مغلى(نصف كوب)
40 جم عسل ابيض او سكر(2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف القرفه والزنجبيل والنعناع وليمون ولمه يغلى نضيف شاى اخضر ونسيبهم يغلوا شويه ونصفى ونضيف عليها السكراوالعسل ونقلبهم مع بعض
-فى كاسات التقديم نصب الشاى الاخضر
-ويقدم وبالف هنا وشفا

قرفه باللبن
المقادير
80 جم قرفه بودر(4معلقه كبيره)
1 لتر ماء مغلى
5 مل فانيليا سائله(نصف معلقه صغيرة)
120 جم لبن بودره(نصف كوب)
150 مل ماء دافئ (كوب إلا ربع)
50 جم عسل او سكر(2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى ماء يغلى ونضيف القرفه ونسيبها تغلى ونضيف سكر اوعسل وفانيليا ونسيبه يغلى مع بعض شويه
-فى بوله ندوب اللبن البودرة فى ماء دافئ ونضيفها على القرفه المغليه
-فى كاسات التقديم نصب القرفه
-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصير تفاح بالقرفه
المقادير
500 مل عصير تفاح(2كوب ونصف)
2 قرفه خشب
2 ليمون شرائح
50 جم عسل(2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نضع عصير التفاح يغلى ونضيف القرفه والليمون ونسيبهم يغلوا شويه ونصفيهم ونضيف عليهم العسل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونصب عصيرالتفاح بالقرفه والليمون فى كاسات
-وتقدم وبالف هنا وشفا

حلبه باللبن
المقادير
50 جم حلبه بودرة(2معلقه كبيره)
50 جم سمسم محمص(2معلقه كبيره)
50 جم نشا بودر(2معلقه كبيره)
50 جم زبدة(2معلقه كبيره)
1 لتر لبن ساخن
50 جم عسل او سكر(2معلقه كبيره)
(الديكور)
قرفه ومكسرات
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى لبن مغلى وزبدة ونضيف حلبه بودر وسمسم ونقلبهم مع بعض ونضيف نشا وعسل او سكر ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة ونرفعها من على النار
-وفى كاسات التقديم نصب الحلبه باللبن ونزينها بالقرفه والمكسرات
-وتقدم وبالف هنا وشفا

كاكاو ساخن
المقادير
120 جم كاكاو بودر(نصف كوب)
5 جم قرفه بودر (معلقه صغيرة)
5جم فانيليا سائله(نصف معلقه صغيرة)
120 جم سكر(نصف كوب)
1 لتر لبن مغلى
150 جم قطع شيكولاته (كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى لبن يغلى نضيف قرفه وفانيليا وسكرونقلبهم مع بعض كويس
-ونضيف الكاكاو مع التقليب المستمر ومله يغلى نضيف قطع الشيكولاته ونقلبهم ونسيبها تغلى ونرفعها من على النار
-فى كاسات التقديم نصب الكاكاو ونرش على وشه كاكاو بودر
-ويقدم وبالف هنا وشفا

كاكاو باللبن
المقادير
120 جم كاكاو بودر(نصف كوب)
5 جم قرفه بودر (معلقه صغيرة)
5جم فانيليا سائله(نصف معلقه صغيرة)
120 جم سكر(نصف كوب)
1 لتر لبن مغلى
150 جم قطع شيكولاته (كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى لبن يغلى نضيف قرفه وفانيليا وسكرونقلبهم مع بعض كويس
-ونضيف الكاكاو مع التقليب المستمر ومله يغلى نضيف قطع الشيكولاته ونقلبهم ونسيبها تغلى ونرفعها من على النار
-فى كاسات التقديم نصب الكاكاو ونرش على وشه كاكاو بودر
-ويقدم وبالف هنا وشفا

زنجبيل وقرفه
المقادير
25 جم زنجبيل بودر(معلقه كبيره)
50 جم قرفه بودرد(2معلقه كبيره)
4 شرائح ليمون
50 جم عسل او سكر(2معلقه كبيره)
500 مل ماء مغلى(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نضع قرفه وزنجبيل وشرائح ليمون ونسيبهم يغلوا مع بعض شويه ونضيف العسل او السكر ونصفى
-فى كاسات التقديم نصب الزنجبيل والقرفه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب الطاقه
المقادير
كوب لبن(200جم)
2 موزة
2 ملعقه كبيرة عسل(50 جم)
2 ملعقه كبيرة كاكاو(50 جم)
طريقه التحضير
-فى الخلاط نضع موزولبن وعسل وكاكاو ونخفقهم مع بعض كويس
-فى كاسات التقديم نصب المشورب
-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب بارفيه الفراوله
المقادير
كوب جيلى فراوله(200جم)
كوب فراوله(200جم)
2 كوب كريمه(400جم)
2 ملعقه كريمه بودرة(50 جم)
فراوله
نعناع
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى ماء مغلى ندوب الجيلى ونرفعها من على النار
-فى بوله فيها كريمه نضيف شويه جيلى ونقلبهم مع بعض
-فى كاسات نصب جيلى فراوله ونضع فى قطع فراوله وندخل الكسات الثلاجه حتى تتجمد( نصب الجيلى فى كاسات تكون بميل شويه)
- ولمه الجيلى يجمد نصب عليه الكريمه شانتيه ونزينه بالفراوله والنعناع
-وتقدم وبالف هنا وشفا

سموثى الصباح
المقادير
كوب زبادى خالى الدسم(200جم)
نصف كوب مانجو مكعبات(100جم)
نصف كوب اناناس مكعبات(100جم)
موزة مفرومه
2 ملعقه بذر كتان(50 جم)
ملعقه عسل ابيض(25جم)
طريقه التحضير
-فى الخلاط نخفق اناناس ومانجو وزبادى وموز وبذركتان وعسل ونخفقهم مع بعض كويس
-فى كاسات التقديم نصب المشروب ونزينه بمكعبات المانجو
-وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب لتقليل الكوليسترول
المقادير
ربع كيلو لوز بقشرة
ملعقه كبيرة بذر كتان(25جم)
نصف كيلوافوكادو مهروس
نصف معلقه شاى اخضر(مدوب فى ماء مغلى)
عسل
ملعقه كبيرة زيت زيتون(25جم)
طريقه التحضير
-فى الخلاط نخلط اللوز بقشرة مع بذر الكتان
-ثم نضيف الشاى الاخضر ثم عسل ثم زيت زيتون وافوكادو ونخفقهم مع بعض
-فى كاسات التقديم نصب المشروب
-وتقدم وبالف هنا وشفا

مشروب شيكولاته
المقادير
لبن
شيكولاته قطع
كريمه
قرفه
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نغلى اللبن ونضيف عليه قطع الشيكولاته مع التقلبي حتى ذوبان الشيكولاته مع اللبن
-فى كاسات التقديم نصب المشورب ونزينه بكريمه وقرفه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب للنوم هادئ
المقادير
1 ملعقه كبيرة بابونج(25جم)
1 ملعقك كبيرة عسل نحل(25جم)
1 كوب ماء مغلى(200جم)
طريقه التحضير
-فى اناء نغلى كوب ماء
-فى كوب نضع البابونج وعسل ونصب عليه الماء المغلى ونقلبهم مع بعض ونغطى ونسيبه يبرد شويه ونشربه قبل النوم
-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب لزيادة الوزن
المقادير
1 كوب لبن(200جم)
2 ملعقه كبيرة عسل نحل(50جم )
طريقه التحضير
-فى اناء نغلى اللبن ونصبه فى كوب ونحلى بالعسل
-يفضل شرب المشروب بعد الافطار وقبل النوم
-ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب للشبع
المقادير
ملعقه كبيرة بذر كتان مطحون(25جم)
ملعقه كبيرة شوفان مطحون(25جم)
ملعقه كبيرة عين جمل مفروم(25جم)
رشه قرفه
كوب لبن خالى الدسم(200جم)
سكر دايت
عيدان قرفه
شوفان خشن
بذر كتان كامل
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نضيف شوفان مطحون وقرفه ونقلبهم حتى يثقل القوام قليلا
-ثم نضيف بالشوفان ويغلى ثم نضيف بذر الكتان وعين الجمل والسكر تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- ونصب المشروب فى كاسات التقديم ويقدم مع عيدان القرفه
-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصير فراوله وتوت وعنب الديب
المقادير
4\1 كوب فراوله(50 جم)
4\1 كوب توت اسود(50 جم)
4\1 كوب عنب الديب(50 جم)
2 ملعقه عصير ليمون(50 جم)
2 ملعقه عسل(50 جم)
طريقه التحضير
_-فى الخلاط نضيف الفراوله والتوت والعنب الديب ونخلطهم مع بعض كويس
_-ونضيف عليهم عصير الليمون والعسل ونخلط العصير كله لحد ما يتجانس مع بعض
_-نصب العصير فى كاسات ونزينها بفراوله وتوت وعنب
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عصيرالتفاح بالقرفه والليمون
المقادير
500 مل عصير تفاح(2كوب ونصف)
2 قرفه خشب
2 ليمون شرائح
50 جم عسل (2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضع عصير التفاح يغلى ونضيف القرفه والليمون ونسيبهم يغلوا شويه ونصفيهم ونضيف عليهم العسل ونقلبهم مع بعض كويس
2- ونصب عصيرالتفاح بالقرفه والليمون فى كاسات
3-وتقدم وبالف هنا وشفا

عصير الأفوكادو
المقادير
2 حبه افوكادو
1معلقه كبيرة عسل (25جم )
2 كوب لبن (400جم )
طريقه التحضير
نضع الأفوكادو فى الخلاط مع العسل والحليب ونخفقه حتى يصبح الخليط متجانسا، ثم يصب فى أكواب ويوضع فى الثلاجة ليبرد
ويقدم بالف هنا وشفا

عصير الليمون المنعش
المقادير
4 ليمونه
200 سكر(كوب )
15جم ماء ورد اختيارى (معلقه)
800 جم ماء (4كوب)
طريقه التحضير
يغسل الليمون جيداً ثم يعصر، يوضع مع الماء في وعاء ويوضع قليل من القشر معه لإضافة نكهة الليمون
يضاف السكر فوقهما ويترك لمدة ساعة
يصفى العصير بمصفاة ويضاف الماء زهر، ويضرب
ويقدم بارد ويقدم بالف هنا وشفا

مشروب بسكويت البوريو باللبن
المقادير
5قطع بسكوت بوريتو
50 جم سكر(2معلقه كبيره)
150 جم لبن(كوب الاربع)
50 جم ماء(2معلقه كبيره)
طريقه التحضير
نجيب الخلاط و نحط فيه اللبن و الماء و 5 قطع بوريو و معلقتين السكر و نضرب المكونات بالراحه علشان يا دوب البوريو يتجرش و ما يدوبش كله و حط في الكوب و اجرشي البسكوته البوريو علي الوش او حط مكانها كاكاو ويمكن تسخينة حسب الرغبه يمكن اضافة ايس كريم الفانيليا للمقادير في الخلاط ضغي القليل من الايس كريم على سطح الكوب ثم انثري قطع صغيرة من البوريو عليه ويقدم بالف هنا وشفا

مشروب ذياده الوزن
المقادير
1موزه
1كوب لبن (200جم)
4حبات تمر
1ملعقة من زبيب(25جم)
طريقه التحضير
كل هذه المكونات حطهم في خلاط وارحيهم يصير عصير ثقيل شوى
اشرب كاس صبح قبل ما تاكل اي شيء وكاس في اليل قبل النوم

وصفة سهلة وسحرية لزيادة الوزن والتخلص من النحافة بدون معاناة وتكلفة
20 حبة من الزبيب
10 حبات من التمر
3 حبات من الموز
3 ملاعق من العسل(60 جم)
3 أكواب من الحليب(600 جم)
ملعقتين من الحليب بودرة(50 جم)
ملعقة من السكر (25جم)
طريقة التحضير
نخلط المكونات كلها بالخلاط الكهربائي حتى نحصل على خليط متجانس ثم نتناوله مرة في الصباح الباكر على الريق
مع تحياتى محمد الحلواني

عصير الكيوي بالزبادي والعسل
المقادير
7 حبات كيوي
3 ملاعق عسل (60جم)
كوب زبادي صغير (75جم)
كوب ماء مثلج(200جم)
طريقة التحضير
1- يُخلط الكيوي والزبادي والعسل والماء في الخلاط.
2- يُقدم باردًا مع قطع الثلج. بالف هنا

عصير البرقوق
المقادير:
كيلو برقوق
1 لتر ماء(5كوب)
4/1 كيلو سكر او حسب الرغبه (250جم)
نصف كوب عصير ليمون(100جم)
طريقة التحضير:
يتم التخلص من بذور البرقوق و توضع على النار فى اناء مع الماء و عصير الليمون السكر و يترك المزيج على النار حتى الغليان
يتم رفع ما سبق من على النار ثم يخلط فى الخلاط الكهربائى يصب فى الاكواب
و يقدم و بالهنا و الشفا

عصير عنب
المقادير
١ كيلوجرام عنب احمر
١ لتر ماء
سكر حسب الرغبة
طريقة التحضير
يغسل العنب جيداً، يوضع مقدار الماء في الطنجرة ثم يوضع
العنب في مصفاة بداخل قدر من الاعلى ثم يوضع على النار.
يبدأ الماء بالغليان ويقطر عصارة العنب في الماء حتى
تنكمش الحبة، يهرس باقي العنب في المصفاة ويترك حتي يبرد. ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير البرتقال والخوخ
المقادير
كوب عصير البرتقال (200جم)
خوخة كبيرة او 2 متوسطين بلا ما تقشريهم مقطعين بقشروهم
تفاحة وممكن تضيفو موز
السكر حسب الذوق
طريقة التحضير
نقطع الخوخ ونضيف عليه البرتقال والسكر ونضربهم مع بعض فى الخلاط وتقدم بالف هنا وشفا

عصير التفاح الاحمر
المقادير
9 تفاحات حمراء مقشره
ربع كوب السكر(50 جم)
1ملعقة كبيرة عسل(25جم)
1 لتر ماء حوالي اربع اكواب
طريقة التحضير عصير التفاح الاحمر
اولا في قدر متوسطه يسلق التفاح في الماء مع السكر والعسل حتى يغلي جيدا ثم يرفع ويترك حتى يبرد يصفى العصير باستخدام مصفاه ويقدم بارد
وتقدم بالف هنا وشفا

عصير الأناناس البرتقال
المقادير
4 ملاعق كبيره عسل أبيض (80جم)
1 كوب ثلج مكعبات (200جم)
علبة أناناس قطع
2 كوب عصير برتقال طازج (400جم)
كوب شراب الورد(200جم)
طريقة التحضير
ضعي جميع المقادير ما عدا شراب الورد في الخلاط، واخلطي المقادير إلى أن تصبح ناعمة. - اسكبي المشروب في كاسات التقديم، ثم اسكبي شراب الورد فوقها بالتساوي ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير البرتقال بالليمون
المقادير
4 برتقال
سكر حسب الرغبة
2/1 ليمونة
طريقه التحضير
يتم عصر البرتقال بالعصارة اليدوية ضعي 2/1 الليمونة على عصير البرتقال يحلي العصير بالسكر او بدونه على حسب الرغبة ويقلب جيدا ويوضع في الاكواب
ويقدم بالف هنا وشفا

عصير الرمان
المقادير
2 حبتان من الرمان
1عصير حبة منن الليمون
ملعقتان من السكر او حسب الرغبه(50 جم)
ملعقة من ماء الورد(5جم )
طريقة التحضير:
1- يعصر الرمان في العصارة الكهربائية ومن ثم يصفى بالمصفاء من الشوائب.
2- يضاف السكر.
3- يضاف عصير الليمون الى عصير الرمان ويحرك جيدا .
4- يضاف ماء الورد ويحرك جيدا .
5- يبرد ويسكب في أكواب التقديم
وتقدم بالف هنا وشفا

عصير البوريو السهل
المقادير
كوب لبن مثلج (200جم)
4 ملاعق سكر(800جم)
2 ملعقة آيس كريم " فانليا أو شيكولاته(50 جم)
12 حبة بوريو
طريقه التحضير
يوضع اللبن مع السكر فى الخلاط ويضرب أولا ثم يتم إضافة
الآيس كريم والبوريو ويضرب جيدا ثم يصب فى كاسات
ويزين بقطع البوريو من على الوجه
ويقدم بالف هنا وشفا

عصير المشمش
المقادير
١ كوب مشمش، مقطع شرائح(200جم)
٢ ملعقة صغيره سكر او حسب الرغبه(25جم)
١ كوب ماء (200جم)
طريقة التحضير. توضع جميع المكونات في الخلاط
الكهربائي، تخلط جيداً مع بعضها البعض ثم تسكب في كوب وتقدم.بالف هنا وشفا

عصير الجوافه
المقادير:
4 حبات جوافة مقشرة ومقطعة
4 كوب لبن بارد(800جم)
نصف كوب سكر او حسب الرغبه(100جم)
ربع ملعقة صغيره فانيليا(2جم )
نصف ملعقة عصير ليمون (5جم )
طريقه التحضير
اغسلي الجوافة وتقشر وتقطع ثم ضعيها في الخلاط الكهربائي وضعي عليها جميع المقادير السابقة ... ويخلط جيداً في الخلاط. يوضع في الدورق ويدخل في الثلاجة.ويقدم باردا وتقدم بالف هنا وشفا

عصير الخوخ
المقادير
نصف كيلو خوخ(2كوب ونصف)
3 اكواب ماء (600جم)
سكر حسب الحاجة
طريقة التحضير
يوضع الخوخ المغسول بدون نواه في ماء مغلي علي النار و يغطي و يترك 15 دقيقة يصفي مع ابقاء كوب واحد من ماء السلق و خوخة واحد للقطع يضرب في الخلاط مع كوب الماء و السكر يعبأ في وعاء و علية القطع و يوضع في الثلاجة حتي وقت الاستخدام
وتقدم بالف هنا وشفا

مشروب النعناع المركز
المقادير
40 جرام ورق نعناع (ربع كوب)
200 جرام سكر(كوب)
250 جرام ماء(كوب وربع)
1 معلقه صغيره رائحه النعناع (5جم)
طريقه التحضير
نضع الماء على النار و السكر وبعد كده نضع ورق النعناع لمده ساعه على نار هاديه و قبل النزول من على النار بخمس دقائق نضع رائحه النعناع وبعد ماينزل نضيف نقطه صغيره لون صناعي أخضر خام
ويتقدم بالف هنا وشفا

عصيرالطماطم
المقادير والطريقه
2 حبات من الطماطم الطازجة وغسلها جيدا
تقطع الطماطم إلى أربعة أجزاء تخلط مكعبات الطماطم فى الخلاط الكهربائى حتى تصبح عجينة سمك يضاف 1/4 كوب من الماء إلى معجون الطماطم ويخلط ثانية لجعله رقيق يضاف الملح والفلفل بعد ذلك حسب الرغبة ويصبح عصير الطماطم جاهزا للتقديم يضاف الملح والفلفل بعد ذلك حسب الرغبة ويصبح عصير الطماطم جاهزا للتقديم وتقدم بالف هنا وشفا

مشروب الطماطم بالريحان
المقادير
كوب عصير طماطم(200جم)
ربع ملعقة صغيرة ريحان بودرة(5جم )
شطة حسب الرغبة
ملعقة صغيرة ورشستر صوص(5جم )
ربع كوب عصير جزر(50 جم)
ربع ملعقة صغيرة ملح(5جم )
ملعقة كبيرة زيت(25جم)
مكعبات ثلج
للتحلية عسل ابيض او سكر فركتوز او سكر دايت
الطريقة
تخلط جميع المكونات معا ويمكن تصفية المشروب ويشرب ساخن ويستغنى عن الثلج او يقدم بارد
ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير الخيار
المقادير
3 حبات خيار
2 ليمون
نصف كوب سكر (100جم)
قليل من ماء الزهر
5 أكواب ماء بارد
شرائح ليمون للتزين
طريقة التحضير
نقطع حبات الخيار وتضاف للخلاط ونضيف إليه الليمون والسكر وماء الزهر والماء، نخلط جميع المقادير جيداً بالخلاط. نصفي الخليط جيداً، ونقدمه بكأس مع شريحة الليمون ومكعب ثلج ويتقدم بالف هنا وشفا
ى

خشاف الخوخ
المقادير
1 كيلو خوخ ناشف
1 كوب سكر(200جم)
1 لتر ماء
نصف ملعقه فانيليا سائله
طريقه التحضير
فى اناء على النار نضيف ماء وسكروالفانيليا ولمه يغلى نضيف الخوخ ولمه يستوى نسيبه يبرد وندخله الثلاجه
ونصبه فى كاسات او اطباق
ويقدم وبالف هنا وشفا

عصير التين
المقادير
5 قطع تين
1 كوب عصير برتقال طازج(200جم)
1 كوب زبادي خالي الدسم(200جم)
1 كوب ونصف ماء (300جم)
طريقة التحضير
.نقطع التين إلى قطع صغيرة، ونخلطه مع عصير البرتقال والزبادي والماء
.نضع الخليط كله في الخلاط ونضربه جيداً حتى يمتزج، ثم نضعه في الثلاجة ليقدم بارداً
ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير الجرجير
المقادير
2 عدد حزمة جرجير صغيرة
4 عدد كيوى مقشر
100جم عسل ابيض(نصف كوب)
100جم اللوز(نصف كوب)
20مكعب ثلح
300ملى لبن(كوب ونصف)
طريقة التحضير
يغسل الجرجير بالماء جيداً ثم تنقى الأوراق فقط. في الخلاط الكهربائي، توضع أوراق الجرجير مع الكيوي، العسل، اللوز، مكعبات الثلج واللبن ثم يخلطوا جيداً. و يسكب عصير الجرجير في أكواب وتقدم باردة
ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير البقدونس البارد
المقادير
3 كوب ماء(600جم)
1 حزمه بقدونس
طريقة التحضير
يغسل البقدونس ويوضع في الخلاط، ويخلط جيداً بعد إضافة الماء له.
يترك الخليط منقوعاً مدة 5 دفائق، ثم يقدم.
قدّمنا لكِ طريقة عمل عصير البقدونس وهي من المشروبات التي تساعد على إنقاص الوزن

عصير الجزر
المقادير
1 لتر ماء بارد
نصف كيلو جزر
سكر حسب الرغبه
طريقة التحضير
1- لعمل عصير الجزر.. قشّرى الجزر وقطّعيه إلى قطع صغيرة
2- انقعى الجزر فى ماء بارد لمدة 4 ساعات
3- نضع قطع الجزر فى الخلاط الكهربائى ونضيف الماء والسكر ونخلط جيّدًا حتى نحصل على مزيج كثيف، وبعدها يصبح عصير الجزر جاهزًا، يصب فى أكواب ويُقدّم باردًا.

مشروب تفاح بالقرفه
(المقادير)
عصير تفاح
قرفه عيدان
قرنفل
بشر برتقال
طريقه التحضير
فى اناء على النار نضع عصيرالتفاح يغلى ونضيف عليها قرفه وقرنفل وبشر برتقال ويغلى شويه
ونصفى فى مصفاه ونحلى بعسل نحل
وفى كاسات نصب المشروب
ويقدم وبالف هنا وشفا

مشروب الموكا البيضاء
المقادير
2 قهوه عربى بيضاء
كوب ونصف لبن(400جم)
كوب شيكولاته بيضاء ذائبه(200جم)
ملعقه فانيليا(5جم )
ربع كوب سكر(50 جم)
2 كوب كريمه مخفوقه(400جم)
بشر شيكولاته بيضاء
طريقه التحضير
1-نغلى القهوه مع نصف كميه السكر وقليل من الماء
2-ثم نضيف عليها الشيكولاته البيضاء السائله والفانيليا والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
3-ثم نصبها فى فجان التقديم الا ربعها
4-وفى الخلاط نضرب اللبن الدافى مع السكر للعمل رغوة
5- ونصبها على فجان التقديم
6-ويقدم وبالف هنا وشفا

نسكافيه برغوه
المقادير
كوب الاربع للبن(150جم )
ربع كوب ماء مغلى(50 جم)
سكر
ملعقه نسكافيه(25جم)
طريقه التحضير
1-نضع النسكافيه والسكرعلى الماء المغلى فى مج ونقلبهم جيدا
2-وفى الخلاط نضع اللبن الساخن ونضربه لحد ما يعمل رغوه
3-ونصبه على الخليط السابق
4-ويقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
@منتدى المركز الدولى

🛑۩❁#منتدى_المركز_الدولى❁۩🛑



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل  وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه   والبارده  لشهر رمضان  2025 2013_110
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر والمشروبات الساخنه والبارده لشهر رمضان 2025
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع مشروبات رمضان 2023/1444
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: عصيرات- /Juices/مشروبات/ مربات/ ايس كريم مثلجات باردة -ساخنة-
انتقل الى: