منتدي المركز الدولى


ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل 1110
ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل 1110
ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير
شعبانت


ذكر عدد المساهمات : 3838
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل   ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل Icon_minitime1السبت 21 يناير - 0:39

ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل
🔴✍ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل✍🔴

🟩كنافه بالمانجو 
المقادير
 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه(200 جم)
كوب شربات ثقيل بارد(200 جم)
صاج
سمن سايحه
(الشربات)
5 كوب سكر(كيلو)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
او ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
(الحشو)
 كيلو مانجو مكعبات
(الكريمه)
2 كوب كريم شانتيه بودر(400 جم)
5 كوب ماء مثلج( لتر)
(الكريم باستيرى)
كوب كريم باستيرى(200 جم)
2 كوب عصير مانجو مخفف(400 مل)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكروعسل جلوكوز فى ماء وندوبهم مع بعض ونرفعها على النار لمدة 15 دقيقه ونضيف عصيرالليمون او ملح ليمون تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد
لعمل الكريمه
- فى بوله نخلط كريم باستيرى مع عصير مانجو مخفف ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما يتقل
- فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمها ونضيف عليه الكريم باسترى ونخفقهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
-ونجيب صاج ونضع فى الكنافه وندخلها الفرن تاخد لون ذهبى فاتح ونضيف عليها سمن وندخلها الفرن تاخد لون ونصفيها من السمن ونسقيها شربات ثقيل
- ونجيب بوله ونضع طبقه من الكنافه ثم طبقه من الكريمه ثم طبقه من مكعبات المانجو ثم طبقه من الكنافه ثم طبقه من الكريمه ثم طبقه من المانجو ثم طبقه من الكنافه وطبقه من الكريمه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كنافه بورمه بالمكسرات
المقادير
نصف كيلو كنافه طرح(500 جم)
(الحشو)
نصف كوب سودانى(100 جم)
نصف كوب بندق(100 جم)
كوب جوز هند(100 جم)
نصف كوب زبيب(100 جم)
كوب سمن سايحه(100 جم)
(الشربات)
5 كوب سكر(كيلو)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
ربع كوب عسل جلوكوز(50 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون او عصير ليمونه(5 جم)
طريقه التحضير
لعمل شربات ثقيل
- فى اناء ندوب سكروعسل جلوكوز فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 15 دقيق نضيف ملح ليمون ويغلى لمدة 5 دقائق ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
- ونجيب الكنافه الطرح ونفردها ونحشيها مكسرات ونعملها رول طويل ونقطعها شرائح
- ونجيب صاج وندهنه سمن سايحه ونرض شرائح الكنافه ونصب عليها السمن 
- وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه , ولمه تخرج نصفى منها السمن الزيادة ونصب عليها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كنافة بالكريمة
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن سايحه (60 جم)
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
(الحشو)
2 ونصف كوب لبن (500 مل)
ربع ملعقه مستكه(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
ملعقه ونصف نشا(35 جم)
2 ونصف ملعقه ماء مثلج(60 مل)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكرو ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل الكريمه
- فى اناء ندوب فى لبن ومستكه وفانيليا ونشا ونقلبهم مع بعض ونرفعهه على النار مع التقليب المستمر حتى الحصول على القوام المطلواب
- فى بوله نفرم الكنافه ونسيبها فى المطبخ نصف ساعه
- فى بوله نخلط كنافه وسكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع نصف الكنافه ونعمل ليها حرف ونضع حشو الكريمه ونفرده ونضع عليها باقى كميه الكنافه ونضغط عليها
- وندخل الصنيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه(اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كنافه بالقشطة 
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سمن(100 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
قشطه بلدى
مكسرات
(الشربات)
2\1 كيلوسكر
4\1 لترماء
عصير ليمون
طريقه التحضير
 الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد غليان 15 دقيقه نضيف عصير ليمونه وتغلى 5 دقائق ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
- بوله نخلط كنافه وسمن وسكر ونقلبهم مع بعض ونضعها فى صاج وندخلها الفرن على 200 درجه تتحمرونسيبها تبرد ونكسرها ونضيف عليها كبشه شربات ثقيل بارد
- ونجيب صينيه او بيركس وندهنها شربات ثقيل بارد ونرص فى القاع مكسرات ونضع القشطه عليها ونضيف الكنافه ونضيف عليها شربات ثقيل بارد ونضغط عليها وندخلها الثلاجه لمدة ساعه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كنافه كريمه البسكويت 
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
كوب كريمه البسكويت(200 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
نصف كوب كريم باستيرى مخفوق(100 جم)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكرو ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
- فى بوله نفرم الكنافه ونسيبها فى المطبخ نصف ساعه
- فى بوله نخلط كنافه وسكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه ونضع فيهاالكنافه
- وندخل الصنيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه(اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد ونضعها فى بولات ونزينها بكريمه البسكويت وكريم شانتيه وباستيرى كريم)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كنافه قرع العسل
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
ربع كوب سمن سايحه(50 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(50 جم)
(الحشو)
كيلو قرع عسل مكعبات
نصف كيلوسكر(500 جم)
نصف كوب مكسرات(100 جم)
مربى مشمش
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نضع مكعبات القرع وسكر ونسيبه يستوى ونصفى ونهرسه ولمه يبرد نضيف مكسرات ونقلبهم مع بعض ونصبه على الكنافه
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه ونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى بوله نخلط كنافه وسكروسمن ونقلبهم مع بعض
- ونجيب صاج ونضع فى الكنافه وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد ونضعها فى صينيه ونفردها ونضيف عليها مربى مشمش ونصف عليها خليط االقرع ونسيبه يبرد ونزينه بكريمه شانتيه 
- وندخل الكنافه الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا

البسبوسه
المقادير
25 جم سمن (ملعقه كبيره)
25 جم طحينه(ملعقه كبيره)
(الخليط)
600 جم دقيق سميد(3 كوب كبيره)
50 جم جوزهند ناعم(2 ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه صغيره)
175 جم سكر (كوب الاربع)
175 جم سمن (كوب الاربع)
175 مل لبن (كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل( نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه او ملح ليمون(نصف ملعقه)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه او ملح ليمون ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- ندهن الصينيه سمن وندخلها الثلاجه تاخد تبريد
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع وممكن نزينها ببندق او اللوز او سودانى او كريز
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن وممكن نصب عليا شيكولاته سايحه بارده
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بسبوسه بالقشطه
المقادير
3 كوب سميد بسبوسه(600 جم)
ربع كوب جوزهند ناعم(50 جم)
ربع ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
كوب الاربع سكر(150 جم)كوب الاربع سمن(150 جم)
كوب الاربع لبن(150 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن, ونزينها بالقشطه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بسبوسه شيكولاته
المقادير
25 جم سمن (ملعقه كبيره)
25 جم طحينه(ملعقه كبيره)
(الخليط)
600 جم دقيق سميد(3 كوب كبيره)
50 جم جوزهند ناعم(2 ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه صغيره)
175 جم سكر (كوب الاربع)
175 جم سمن (كوب الاربع)
175 مل لبن (كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل( نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه
نصف كوب شيكولاته سايحه بارده(100 جم)
طريقه التحضير 
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع وممكن نزينها ببندق او اللوز او سودانى او كريز
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن ونصب عليا شيكولاته سايحه بارده
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بسبوسه باللوز
المقادير
25 جم سمن (ملعقه كبيره)
25 جم طحينه(ملعقه كبيره)
(الخليط)
600 جم دقيق سميد(3 كوب كبيره)
50 جم جوزهند ناعم(2 ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه صغيره)
175 جم سكر (كوب الاربع)
175 جم سمن (كوب الاربع)
175 مل لبن (كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل( نصف كوب)
لوز مقشر
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع وممكن نزينها باللوز
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن
- وتقدم وبالف هنا وشفا

 البقلاوة
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو )
نصف كوب سمن باردة(100 جم)
2 وربع كوب ماء(450 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
2 ونصف كوب نشا(500 جم)
5 كوب سمن بلدى سايحه (كيلو)
( شربات ثقيل)
5 كوب سكر(كيلو)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
ربع كوب عسل جلوكوز(50 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر وعسل جلوكوز فى ماء ونضيف نصف كميه ملح الليمون ونقلبهم مع بعض ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 15 دقيقه نضيف باقى كميه ملح الليمون ونسيبه يعمل شربات ثقيل ونسيبه يبرد خالص
العجينه
- فى الميكسر نخلط دقيق وزبدة يعمل خليط رملى ونضيف ماء ونخلطهم مع بعض ونضيف ملح ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط, ونعمل العجينه رول طويل ونقطعها على 12 قطعه متساويه, ونجيب بوله ونرش فيها نشا ونرص قطع العجينه ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه فى المطبخ
- على الرخامه نرش نشا ونفرد اول قطعه من العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونرش نشا تانى ونفرد تانى قطع ونفدرها ونرش على القطعه الاولى نشا ونضع عليها القطعه التانيه وهكذا ال 12 قطعه على بعض ( لازم نرش نشا بين كل قطعه وقطعه) ونسبيها ترتاح ثلاث ساعه ونغطيها
- على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه ونفردها بسمك متوسط ونقطعها مدور او مثلث او اصابع ونرصها فى صينيه ونضيف عليها سمن سايحه باردة
- وندخل البقلاوة الفرن على 140 درجه لمدة 40 دقيقه ونصفى منها السمن الزيادة ونسقيها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

جلاش بالكريمه
المقادير
لفه جلاش
كوب سمن(200 جم)
نصف كوب سودانى مفروم(100 جم)
(الحشو)
2 ونصف كوب لبن (500 مل)
ربع ملعقه مستكه(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
ملعقه ونصف نشا(35 جم)
2 ونصف ملعقه ماء مثلج(60 مل)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكرو ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل الكريمه
- فى اناء ندوب فى لبن ومستكه وفانيليا ونشا ونقلبهم مع بعض ونرفعهه على النار مع التقليب المستمر حتى الحصول على القوام المطلواب ونضعها فى كيس حلوانى لمه تبرد
- ونجيب الجلاش تقطعها مربعات ونضع فى كل مربع الكريمه ورشه من السودانى ونقفلها على شكل ظرف او حجاب ونضغط على الحروف
- ونجيب صينيه ونرص فيها الجلاش ونضيف عليه السمن السايحه 
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصفى منها السمن الزيادة و نصب عليها الشربات البارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

عجينه الكنافه 
المقادير 
4\1 كيلو دقيق(250 جم)
5 جم ملح( ربع ملعقه)
25 جم نشا(ملعقه)
450 مل ماء (2 ونصف كوب)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط دقيق وملح ونشا وماء ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه شبه سائله 
- ونجيب زجاجه مياده معدينه ونعمل فيها اخرام فى غطها او عبله صلصه فاضيه ونعمل فيها اخرام من الغطاء
- ونجيب طاسه ساخنه ونمسحها بمناديل ونصب فيها الكنافه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

عجينه القطايف
المقادير
4\1 كيلو دقيق(250 جم)
2 ملعقه سكر(50 جم)
نصف ملعقه خميرة(10 جم)
ربع ملعقه بيكينج بودر(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
2 كوب ماء(400 مل)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط دقيق وسكروخميرة بيكينج بودروفانيليا وملح ونضيف الماء ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب طاسه ساخنه ونمسحها بمناديل ونصب فيها القطايف
- ونجيب القطايف ونحشيها مكسرات وسكروقرفه نقلبهم مع بعض ونحشى بيها القطايف ونقفلها كويس
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى القطايف ونضعها فى شربات
-وتقدم وبالف هنا وشفا

قطايف بكريمه البسكويت 
المقادير
نصف كيلو قطايف
كوب كريمه البسكويت(200 جم)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير 
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكرو ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص - ونجيب القطايف ونحشيها بكريمه البسكويت ونقفلها كويس
- وفى اناء على النار فى زيت نقلى القطايف ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بلح الشام 
المقادير
كوب وربع ماء(250 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل السيرب
- فى اناء على النارنضع الماء والسكرونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 15 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- ويقدم وبالف هنا وشفا

زلابيا
المقادير
(العجينه1)
نصف ملعقه خميرة(10 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه زيت(5 جم)
ملعقه دقيق(25 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 مل)
(العجينه 2)
 كوب دقيق(200 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
كوب ماء دافئ(100 مل)
زيت لقلى
(السيرب)
كوب وربع سكر(250 جم)
كوب الاربع ماء(150 مل)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير 
لعمل العجينه 1
- فى بوله نضع خميرة وسكرودقيق وماء ونعجنهم مع بعض ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر نصف ساعه فى مكان دافى
لعمل العجينه 2
-فى بوله نضيف الدقيق والنشا وماء دافى ونعجنهم كويس ونضيف العجينه الاولى على العجينه الثانيه ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعه (لازم نغطيها بكيس بلاسيتك)
-للعمل الشربات 
- فى اناء على النار نضيف السكروالماء وعسل جلوكوز ولمه تغلى نضيف عصير الليمون ونسيبه يغلى لمدة 20 دقيقه ونسيبه يبرد خالص
لعمل الزلابيا
-فى طاسه فيها زيت سخن عميق نقطع العجينه بملعقه صغيرة ونقلى الزلابيا لحد ما يكون لونها دهبى فاتح ونطلعها فى الشربات ونصفيها ( ممكن نرش عليها سكر بدل الشربات او صوص شيكولاته)
-وتقدم وبالف هنا وشفا

صوابع زينب
المقادير
كوب وربع زيت
كوب وربع ماء دافى
كوب ونصف دقيق
كوب ونصف دقيق سمولينا
نصف ملعقه كبيرة خميرة
ربع ملعقه كبيرة ملح
ربع ملعقه كبيرة سكر
4 ملعقه كبيرة جوزهند
زيت للقلى
(السيرب )
كوب وربع كوب سكر
كوب الاربع ماء
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل السيرب
- فى اناء على النارنضع الماء والسكر وعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل صوابع زينب
-فى اناء على النار نضع الماء والزيت ونسيبهم يغلوا
-فى الميكسر نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وخميرة وملح وسكر وجوزهند ونقلبهم مع بعض
-ثم نضع على الدقيق الماء والزيت اللى كانوا بيغلوا ونقلبهم مع بعض لعمل عجينه متماسكه وبعد كدة نغطيها ونسيبها ترتاح ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد عليه العجينه ونقطعها شرائح ثم نعملها اصابع على دهرمبشارة اوعلى سليكون اشكال اصابع زينب اوعلى دهرمقصوصه الغرف ونضعه على دقيق علشان متلزقش فى الطبق ونسيبها تخمر نصف ساعه فى مكان دافئ
-وفى اناء على النار فى زيت غزير نضعها ونقلبها ناخد لون ذهبى ونضعها سيرب تقيل بارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا

ارز باللبن
المقادير
5 كوب لبن( لتر)
كوب وربع ارز(250 جم)
كوب الاربع سكر(175 جم)
ملعقه زبدة(25 جم)
ربع ملعقه ماء ورد(5 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء ننقع الارز فى لبن لمدة 3 ساعات
- ونضع الارزعلى النار ونقلبه لحد ما يستوى ونضيف سكر وماء ورد ونقلبهم مع بعض ونضيف زبدة ونقلبهم مع بعض ونصبه فى بولات ونرش عليه سودانى
- ويقدم وبالف هنا وشفا

البان كيك 
المقادير 
كوب ونصف دقيق (300 جم)
2 ملعقه سكر(50 جم)
ذره ملح
6 اصفر بيض
6 ابيض بيض
كوب الاربع زبدة سايحه(150 جم)
4 كوب لبن(800 مل)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)(100 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
ملعقه صغيره بيكربونات الصوديوم(10 جم)
فانيليا
طريقه التحضير
- فى بوله الميكسر نخلط ابيض بيض وملح ونضيف سكر حبه حبه لحد ما يعمل مرينج
- وفى بوله نخلط اصفر بيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض بمضرب يدوى ونضيف سمن ونخفقهم ونضيف لبن ونخفقهم ونضيف دقيق وملح وبيكينج بودر وبيكربونات الصوديوم ونخفقهم مع بعض ونضيف ابيض بيض ونقلبهم حتى تجانس الخليط والحصول على خليط سائل ونسيبه يرتاح 10 دقايق - فى طاسه على النار متوسطه ونمسح الطاسه بمنديل فى زيت ونصب كبشه من خليط البان كيك ونسيبه يستوى ونقلبه على الوجه الاخر ونرصه على مناديل مطبخ وندهنه مربى او عسل ابيض او كريم شانتيه او صوص كرميل او شيكولاته برطمانات 
- وتقدم وبالف هنا وشفا

انجليش كيك شيكولاته
المقادير
4 بيضات
كوب سكر(200 جم)
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب زيت(200 مل)
كوب دقيق(200 جم)
ملعقه كاكاو(25 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
2 ملعقه حبوب شيكولاته(50 جم)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف زيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح وكاكاو وحبوب شيكولاته ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب قالب كيك وندهنه سمن ونبنطه دقيق ونصب فى الخليط, وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه(علشان نعرف الستويت نضع فيها خله او سكينه لو طلعت من غير سائل يبقى كدة استويت)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

 انجليش كيك فانيليا
المقادير
4 بيضات
كوب سكر(200 جم)
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب زيت(200 مل)
كوب دقيق(200 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
ملعقه بشر ليمون(25 جم)
ملعقه بندق محمص(25 جم)
طريقه التحضير 
- فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف زيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح وبشر ليمون وبندق محمص ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب قالب كيك وندهنه سمن ونبنطه دقيق ونصب فى الخليط, وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه(علشان نعرف الستويت نضع فيها خله او سكينه لو طلعت من غير سائل يبقى كدة استويت)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

 

انجليش كيك البرتقال
المقادير
4 بيضات
كوب سكر(200 جم)
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
كوب زيت(200 مل)
كوب عصير برتقال (200 مل)
بشر برتقاله
كوب دقيق(200 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف زيت وعصير برتقال ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وملح وبشر برتقال ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب قالب كيك وندهنه سمن ونبنطه دقيق ونصب فى الخليط, وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه(علشان نعرف الستويت نضع فيها خله او سكينه لو طلعت من غير سائل يبقى كدة استويت)
- وتقدم وبالف هنا وشفا

بيتزا التوست
المقادير
توست طرى شرائح
زيت
ثوم مفروم
زعتر بودر
فلفل رومى شرائح
طماطم شرائح
زيتون شرائح
جبنه رومى مبشورة
جبنه موتزرايلا
بسطرمه
لانشون وتركى وبسطرامى و
تونه وفلفل الوان وبصل مكعبات وملح وكمون
لحمه مفرومه معصجه وفلفل الوان
طريقه التحضير
فى بوله نخلط زيت زيتون وثوم مفروم وزعتر ونقلبهم مع بعض ونجيب شرائح التوست وندهنها بالخليط السابق ونرصها فى صاج وندخلها الفرن لمدة 10 دقائق يتحمص
- ونجيب شرائح التوست المحمصه وندهنها صلصه ونضيف لحمه مفرومه او تونه او خليط جبنه ولانشون وبسطرمه وبسطرامى وتركى ونضيف طماطم شرائح وفلفل شرائح وزتيون ونضيف جبنه رومى وموتزاريلا ونرصها فى صاج  
- وندخل الصاج الفرن على 250 درجه لمدة 10 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

بودنج الفانيليا
المقادير
(الكيكه)
3 بيضات
نصف كوب سكر(100 جم)
فانيليا
كوب دقيق(200 جم)
نصف ملعقه بيكبنج بودر(10 جم)
رشه ملح
ملعقه سمن سايجه(25 جم)
2 ملعقه سكر(50 جم)
(الحشو)
كيك مفروم
نصف كوب زبيب(100جم)
نصف كوب سودانى(100جم)
(الصوص)
5 كوب لبن مغلى(لتر)
5 بيضات
كوب الاربع سكر(150جم)
فانيليا
طريقه التحضير
الكيكه
- فى الميكسر نخفق بيض وسكر وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ويتضعف حجمه, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودروملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم من فوق لتحت بملعقه خشب 
- ونجيب صاج وندهنها سمن ونبطنه دقيق ونصب فى الكيك , وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ونسيبها تبرد ونفرمها
الحشو
- فى بوله نخلط كيك مفروم وزبيب وسودانى ونقلبهم مع بعض
الصوص
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله نخفق بيض وسكر وفانيليا وكبشه من اللبن ونخفقهم مع بعض ونضيفهم على اللبن ونقلبهم مع بعض ولمه يغلى نرفعه من على النار
-ونجيب فورمه وندهنها سمن ونبنطها سكر ونضيف خليط الكيك ونصب عليه الصوص وندخله الفرن على 150 درجه لمدة 35 دقيقه فى حمام ماء
- ويقدم وبالف هنا وشفا

كريم كراميل
المقادير
(الكريم)
لتر لبن(5 كوب)
كوب سكر(200 جم)
5 بيضات
5 اصفر بيض
فانيليا
(الكراميل)
كوب سكر(200 جم)
ربع كوب ماء(50 مل)
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق ونصبها فى قالب الكيك ونسيبها تبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وفانيليا وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه فى قالب الكيك على الكراميل
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه يتجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴💐✍#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل 2013_110
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل جميع انواع - الكنافه - البسبوسه -البقلاوة- جلاش - القطايف - بلح الشام - زلابيا - صوابع زينب -ارز باللبن -البان كيك - انجليش كيك -بودنج - كريم كراميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل جميع انواع الهريسة - البابا - صوابع زينب مادلين كيك -الفادج - الكب كيك الموس- زلابيه - روانى ارز باللبن - بلح الشام - الانجليش كيك
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الهريسه - البابا - صوابع زينب مادلين كيك -الفادج - الكب كيك الموس- زلابيه - روانى
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع بلح الشام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيك الاسفنجي -تورته - جاتوه ميل فى -البسبوسه-الكريب الحلو -اكلات سعودى- فراخ سلطه-شوربه- كفته-لحمه-ارز- سمك -اكلات مختلفه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: