منتدي المركز الدولى


ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  1110
ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  1110
ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4955
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات    ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Icon_minitime1الأحد 5 فبراير - 16:26

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المخللات 

طريقة عمل مخلل الخيار 

المقادير  
كيلو خيار صغير(5كوب)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل) 
600 مل ماء مغلى(3كوب)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
25 جم ملح(معلقه كبيرة)
25 حم سكر(معلقه كبيرة)
عود كرفس
5 فصوص ثوم
5 فلفل حار
5 ورق لورا
5 فلفل اسود حبوب
 طريقه التحضير 
فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع الخيار فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى الخيار , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وسكركرقس وثوم وورق لورا وفلفل حبوب ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخيارونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 


مخلل الجزر 
المقادير 
كيلو جزر اصابع(5كوب)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
15 جم ملح(معلقه كبيرة)
25 جم سكر(معلقه كبيرة)
5 فصوص ثوم
5 ورق لورا
طريقه التحضير 
- فى بوله ننقع الجزرلمدة ساعتين ,- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع الجزر فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
- ونجيب برطمان ونرص فى الجزر, وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح ووخل وسكر وثوم وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الجزر ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 


مخلل الفلفل الاخضر 
المقادير
كيلو حار مفتوح(5كوب)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
200 مل خل(كوب)
75 جم ملح(3معلقه كبيرة)
60 مل زيت(3معلقه كبيرة)
2 ورق لورا
5 فصوص ثوم
50 جم مسطرده(2معلقه كبيرة)
50 جم كمون حبوب(2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
 - فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع الفلفل الاخضر فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى الفلفل الاخضر, وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وزيت وورق لورا وثوم وحبوب مسطرده وحبوب كمون ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الفلفل الاخضر ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
- ويقدم بالف هنا وشفا



مخلل البنجر 
المقادير
500 جم بنجر(2كوب ونصف)
2 لتر ماء مغلى (10كوب)
(السائل)
100 مل ماء سلق(نصف كوب)
200 جم خل(كوب)
10جم سكر(نصف معلقه كبيرة)
بصله مكعبات
25 جم ملح(معلقه كبيرة)
10 جم قرنفل(نصف معلقه كبيرة)
10 فلفل اسود حبوب
طريقه التحضير 
فى اناء على النار نسلق البنجر لمدة 10 دقائق ويبرد ونقشره ونقطعه اصابع
 ونجيب برطمان ونرص فى البنجر, وفى بوله نخلط ماء سلق البنجروسكر وخل وملح وقرنفل وبصل مكعبات وفلفل حبوب ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البنجرونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 



مخلل البروكلى 
المقادير
500 جم زهره بروكلى(2كوب ونصف)
150 جم جزر اصابع(كوب الاربع)
150 جم لفت اصابع(كوب الاربع
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
50 جم خل(ربع كوب)
200 جم ملح(كوب)
20 جم شطه(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير 
 - فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع البروكلى والجزرواللفت فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى البروكلى والجزر واللفت , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البروكلى والجزر واللفت ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 



مخلل الكرنب
المقادير
500 جم عروق كرنب ابيض (2كوب ونصف)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
50 جم خل(ربع كوب)
200 جم ملح(كوب)
20 جم شطه(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير 
 - فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع عروق الكرنب فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى الكرنب , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الكرنب ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 



مخلل القرنبيط
المقادير
500 جم زهره قرنبيط(2كوب ونصف)
150 جم جزر اصابع(كوب الأربع)
150 جم لفت اصابع(كوب الأربع)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
2 لتر ماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
50 جم خل(ربع كوب)
200 جم ملح(كوب)
20 جم شطه(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع القرنبيط وجزرولفت فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى القرنبيط والجزرواللفت, وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح وخل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على القرنبيط والجزر واللفت ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 



مخلل البصل
المقادير
كيلو بصل صغير(5كوب)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
2 لترماء مثلج(10كوب)
(السائل)
600 مل ماء مغلى(3كوب)
60 مل خل(ربع كوب)
150 جم ملح(كوب الأربع)
5 فصوص ثوم
50 جم هريسه حاره(2معلقه كبيرة)
5 ورق لورا
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع البصل فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
 ونجيب برطمان ونرص فى البصل , وفى بوله نخلط ماء مغلى وملح و ثوم وهريسه حاره وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على البصل ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 


مخلل الليمون المعصفر
المقادير
كيلو ليمون اصفر كبير(5كوب)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
2 لتر ماء مغلى(10كوب)
2 لترماء مثلج(10كوب)
(السائل)
500 مل عصير ليمون(2كوب ونصف)
5 فصوص ثوم
250 جم ملح(كوب)
5 ورق لورا
100 مل زيت(نصف كوب)
2 فلفل حار
(الحشو)
25 جم شطه(معلقه كبيرة)
50 جم عصفر(2معلقه كبيرة)
25 جم حبه البركه(معلقه كبيرة)
25 مل زيت(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير 
- نفتح الليمون علامه + من فوق , وفى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون ونضع الليمون فى مصفاه ونضعها فى الماء ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى, وفى بوله نخلط عصفر وحبه البركه وشطه وزيت ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الليمون
 ونجيب برطمان ونرص فى الليمون , وفى بوله نخلط عصير ليمون وملح ثوم وورق لورا زيت وفلفل حارونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الليمون ونقفل البرطمان كويس ونفتح عليه بعد 10 ايام
وتقدم بالف هنا وشفا 



البصل المخلل 
المقادير
كيلو بصل قاورما صغير
لتر ماء مغلى(5كوب)
3 ورق لورا
نصف ملعقه ملح ليمون(5جم)
(سائل التخليل)
نصف كوب ماء(100جم)
نصف كوب خل(100جم)
نصف كوب ملح خشن(100جم)
5 فصوص ثوم
5 ورق ورا 
 ملعقه هريسه
طريقه التحضير
فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون وورق لورا نضع البصل ياخد غلاوة ونصفى ونسيبه يبرد خالص 
هنجيب البصل ونقشره ونغسله ونصفى
فى برطمان نرص البصل وفى بوله نخلط ماء وملح وخل وثوم وورق لورا وهريسه وندوبهم مع بعض ونصبهم على البصل لحد ما نغطى كميه البصل ونقفل عليه البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع) 
وتقدم بالف هنا وشفا 



الزيتون الاسود المخلل 
المقادير
كيلو زيتون اسود
كوب الاربع زيت ذره(150جم)
نصف كوب خل(100جم)
نصف كوب عصير ليمون(100جم)
ربع كوب ملح خشن(50جم)
ربع كوب ماء(50جم)
 ثوم سيلم
حبه البركه
هريسه
طريقه التحضير 
نجيب الزيتون ونغسله كويس ونصفى ونضعه فى صينيه فى الشمس ونسيبه ينشف لمده 4 ايام ( لازم كل يوم نقلب فى)
ونجيب برطمان ونضع فى الزيتون وفى بوله نخلط ماء وخل وعصير ليمون وملح وثوم وحبه البركه وهريسه ونقلبهم مع بعض ونصبهم على الزيتون
\ ونقفل عليه البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الزيتون العجيزى المخلل
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
لتر ماء للنقع(5كوب)
(سائل التخليل)
2 كوب ماء(400جم)
كوب قشر ليمون(200جم)
نصف كوب فلفل حار(100جم)
كوب الاربع ملح خشن(50جم)
طريقه التحضير
نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى) ونفتحه بالسكينه وننقعه فى ماء لمده 3 ساعات ونصفى
ونجيب برطمان ونرص فى الزيتون ونضع طبقه من شرائح الليمون وطبقه من الفلفل الحار وهكذا لحد ما نخلص كميه الزيتون ونرص عليه من فوق شرائح ليمون
وفى بوله نخلط ملح وماء وندوبهم مع بعض كويس ونصبه على الزيتون ونقفل البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع) 
ويقدم وبالف هنا وشفا



الزيتون المفدغ المخلل
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
لتر ماء للنقع(5كوب)
نصف كوب شرائح ليمون(100جم)
نصف كوب كرفس(100جم)
حزمه كزبرة خضراء
ربع كوب جزر(50جم)
نصف كوب فلفل حار(100جم)
ثوم فصوص
(سائل التخليل)
5 كوب ماء(لتر)
كوب الاربع ملح خشن(150جم)
ورق لورا
حبهان
طريقه التحضير
نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى) ونفتحه بالسكينه وننقعه فى ماء لمده 3 ساعات ونصفى
ونجيب برطمان ونرص فى الزيتون ونضع طبقه من شرائح الليمون وطبقه من الفلفل الحاروطبقه من الكرفس والكزبرة والجزروهكذا لحد ما نخلص كميه الزيتون ونرص عليه من فوق شرائح ليمون وفصوص ثوم
وفى بوله نخلط ملح وماء وورق لورا وحبهان وندوبهم مع بعض كويس ونصبها على الزيتون ونقفل البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع) 
ويقدم وبالف هنا وشفا




الزيتون المفرغ المخلل
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
لتر ماء للنقع(5كوب)
نصف كوب شرائح ليمون(100جم)
نصف كوب كرفس(100جم)
 جزرمكعبات طويله
كوب فلفل حارحلقات(200جم)
ثوم فصوص
(سائل التخليل)
 كوب ماء(لتر)
كوب عصير ليمون(200جم)
نصف كوب ملح خشن(100جم)
طريقه التحضير
نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى)
وعلى الرخامه نشيل احراف الزيتون وم الحروف ونشيل منوا البذرة ( بماكنه شيل بذر الزيتون) ونحشى جزر بدال بذره الزيتون( الجزرمقطع اصابع صغيرة)
ونجيب برطمان ونرص فى طبقه من الزيتون ثم طبقه من الثوم الفصوص ثم طبقه من الكرفس وثم طبقه من الفلفل الحار وهكذا لحد ما نخلص كل الكميه 
فى بوله نخلط ماء وعصير ليمون وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونصبه على الزيتون ونقفل عليه البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
وتقدم بالف هنا وشفا 




 مخلل اللفت
المقادير
1 كيلو لفت اصابع
ماء مغلى
خل
ملح
شطه
طريقه التحضير
1- فى برطمان نرص اللفت
2-فى بوله ندوب الملح فى الماء وخل والشطه ونضيفه على اللفت ونقفل البرطمان كويس (نفتح عليه بعد اسبوعين)
3-وبقدم وبالف هنا وشفا



الفلفل المخلل 
المقادير
كيلو فلفل اخضر حار
(سائل التخليل)
2 كوب ماء مغلى(400جم)
كوب خل(200جم)
نصف كوب ملح خشن(100جم)
ربع كوب زيت(50جم)
5 فصوص ثوم
كمون
ورق لورا
حبوب مسطرده
طريقه التحضير
فى اناء على النار فى ماء مغلى وخل وملح وحبوب المسطردة وكمون وورق لورا وزيت وفصوص ثوم ونسيبها تغلى شويه
ونجيب برطمان ونرص فى الفلفل ونصب عليه الماء المغلى ونقفل البرطمان كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
ويقدم وبالف هنا وشفا



تخليل الليمون المعصفر 
المقادير
كيلو ليمون اصفر
لتر ماء مغلى(5كوب)
ثوم فصوص
ورق لورا
ملح ليمون
(الحشو)
2 ملعقه عفر(50جم)
2 ملعقه حبه البركه(50جم)
2 فلفل حار
2 ملعقه كرفس(50جم)
2 ملعقه كزبره(50جم)
2 ملعقه ثوم(50جم)
ملعقه زعتر
(سائل التخليل)
كوب عصير ليمون(200جم)
كوب خل(200جم)
 كوب ملح خشن(200جم)
ربع كوب سكر(50جم)
شطه
طريقه التحضير
فى اناء على النار فى ماء مغلى ونضيف ورق لورا وفصوص ثوم ونضع فى الليمون ونعد من 1 الى 10 ونطلعه فى ماء مثلج ولمه يبرد نفتحه على شكل زاد من فوق, وفى بوله نخلط حبه البركه وعصفروزيت ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الزيتون- ونجيب برطمان \ ونضع فى الليمون ونرص فى فلفل حامى , وفى بوله نخلط ثوم مفروم وفلفل حارمفروم وكرفس مفروم وحبه بركه وعصفر وكسبرة وزعتر ونضع فى الليمون من فوق, وفى بوله نخلط عصير ليمون وخل وسكروملح وشطه ونقلبهم مع بعض ونصبه على الليمون ونقفل عليه كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الباذنجان والفلفل المخلل 
المقادير
نصف كيلو فلفل حار
نصف كيلو باذنجان عروس
زيت للقلى
(الخلطه)
2 فلفل حار
5 فص ثوم
 كزبرة مفرومه
2 فلفل رومى
2 طماطم لحم
(ملح\فلفل)
(كمون\شطه)
(عصير ليمونه\خل)
طريقه التحضير 
- نجيب الفلفل والباذنجان ونفتحه ساندوتش , وفى اناء على النار فى زيت سخن نقلى الفلفل والباذنجان
- فى الكبه نخلط ثوم وفلفل حار وفلفل رومى وطماطم وكزيرة مفرومه وملح وفلفل وكمون وشطه وعصير ليمون وخل ونخلطهم مع بعض ونحشى بيهم الباذنجان والفلفل
- ويقدم وبالف هنا وشفا


 

باذنجان مخلل محشى سوادنى
المقادير
كيلو باذنجان عروس
(السلق)
10 كوب ماء مغلى(2 لتر)
ملعقه ونصف ملح(35 جم)
10 كوب ماء مثلج(2 لتر)
(الحشو)
 نصف كوب هريسه حارة(100 جم)
نصف كوب ثوم مكعبات(100 جم)
نصف كوب سودانى محمص(100 جم)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق الباذنجان ونطلعه فى ماء مثلج ونصفى
- فى بوله نخلط هريسه حارة وثوم مكعبات وسودانى محمص وزيت ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الباذنجان
- وتقدم وبالف هنا وشفا



مخلل مشكل
المقادير 
نصف كيلو لفت 
نصف كيلو جزر 
نصف كيلو خيار 
1 راس ثوم سليمه
5 ورق لورا
600 مل ماء(3كوب)
100 جم ملح(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-نجيب برطمان ونرص فى اللفت والجزر والخيار ونضيف على الوش فصوص الثوم و ورق اللورا
2-وفى اناء على النار فيها ماء وملح وتاخد غلاوة ونصبه على المخلل ونقفل البرطمان كويس
3-ويمكن الاحتفاظ بى فى الثلاجه او فى المطبخ
4-ويقدم وبالف هنا وشفا



خيارالمخلل السريع
المقادير
لترماء مغلى(كوب)
5 فص ثوم
5 جم شطه(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم نعناع ناشف(معلقه صغيره)
25 مل خل(معلقه كبيره)
2\1 كيلو خيار
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى ونضيف خل وثوم وملح وشطه وكمون ونعناع ناشف وتاخد غلاوة ونضع الخيار ياخد غلاوة ونصفى 
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طماطم وباذنجان وفلفل مخلل
المقادير 
6 طماطم جامده
4\1 كيلو فلفل
2\1 كيلو باذنجان عروس
   (التتبيله)
50 مل زيت(2معلقه كبيرة)
5 فص ثوم مفروم
10 مل خل(نصف معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
25 جم بقدونس مفروم(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
- نجيب باذنجان عروس ونفتحه من الجانب وفلفل ونفتحه من الجانب وفى زيت سخن عميق نقلى الباذنجان ونطلعه على مناديل مطبخ ونسيبه يبرد- فى الكبه نضع ثوم وخل وعصيرليمون وكمون وشطه وكسبرة خضراء وبقدونس وملح وفلفل وزيت ونفرمهم مع بعض- ونجيب طماطم ونقطعها على 4 ونحشيها بالخليط السابق ونجيب الباذنجان نحشى بالخليط السابق 
- ويقدم وبالف هنا وشفا



بصل حلقات مخلل
المقادير 
4\1 كيلو بصل حلقات(كوب وربع)
1 لتر ماء مثلج(5كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره )
10 جم شطه(نصف معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون( معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع حلقات البصل لمده ساعه على الاقل
- فى بوله نخلط عصير ليمون وخل وشطه وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على حلقات البصل ونقلبهم مع بعض- وتقدم وبالف هنا وشفا



فلفل مخلل بالثوم
المقادير
2\1 كيلو فلفل حامى
زيت للقلى
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
- نجيب فلفل ونغسله وننشفه كويس ونفتحه ساندوتش-وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الفلفل
- فى بوله نخلط ثوم وعصير ليمون وخل وزيت وملح وكمون وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضعهم على الفلفل المقلى
- ويقدم وبالف هنا وشفا




فلفل مقلى
المقادير 
ربع كيلو فلفل حار
ملعقه ثوم مفروم(25جم)
معلقه خل(25جم)
ملعقه عصيرليمون(25جم)
ملح
كمون
طريقه التحضير
- نجيب فلفل حار ونفتحه ساندوتش, وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الفلفل 
-زفى بوله نخلط ثوم مفروم وعصير ليمون وخل وملح وكمون ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفلفل المقلى ونقلبهم مع بعض كويس
- ويقدم وبالف هنا وشفا



مخلل باذنجان
المقادير 
لتر ماء مغلى(5كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
فص ثوم
500 جم باذنجان عروس(2كوب ونصف)
(الخلطه)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 جم فلفل حار احمر(معلقه كبيره)
10 جم هريسه(نصف معلقه كبيرة)
10 مل خل(نصف معلقه كبيرة)
10 مل عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة)
10 جم سكر(نصف معلقه كبيرة)
50 جم فلفل رومى(ربع كوب)
50 جم طماطم لحم (ربع كوب)
25 جم بقدونس مفروم(معلقه كبيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وكمون وثوم نسلق الباذنجان لمدة 12 دقائق ونصفى
- فى الكبه نخلط ثوم وفلفل حارورمى وطماطم لحم وهريسه وخل وعصير ليمون وبقدونس وكسبرة وسكر وملح وفلفل وكمون وشطه ونخفقهم مع بعض ونحشى بيهم الباذنجان
- ويقدم وبالف هنا وشفا



فلفل حار مخلل
المقادير
4\1 كيلو فلفل حار اخضر
(الخلطه)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 جم فلفل حار مفروم(معلقه كبيره)
25 جم هريسه حاره(معلقه كبيره)
25 جم فلفل رومى(معلقه كبيرة)
25 جم كسبره مفرومه(معلقه كبيرة)
25 جم بقدونس مفروم(معلقه كبيره)
150 جم لحم طماطم (كوب الأربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
10 مل عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة)
10 مل خل(نصف معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
- فى اناء على انار فى زيت سخن عميق نقلى الفلفل بعد ما نفتحه ساندوتش 
- فى الكبه نخلط ثوم وفلفل خار وفلفل رومى وهريسه وبقدونس وكسبرة وطماطم وملح وفلفل وكمون وشطه وعصير ليمون وخل ونخفقهم مع بعض ونحشى بيهم الفلفل 
- ويقدم وبالف هنا وشفا




مخلل زيتون اسمر شرائح 
المقادير 
1 كيلو زيتون اسمر مفرغ(5كوب)
1 لتر ماء(5كوب)
20 جم ملح خشن(معلقه كبيرة)
طريقه التحضير 
1-فى اناء ننقع الزيتون فى 2 لتر ماء لمدة 4 ايام ونغير عليه الماء 5 مرات فى اليوم ونصفى من الماء خالص ونناشفه ونفرغه من البذره ونقطعه شرائح
2-فى بوله ندوب الملح فى الماء
3-نجيب برطمان ونضع فى شرائح الزيتون ونصب عليه الماء بالملح ونقفله كويس
4-ونفتح عليه بعد 15 يوم
5-ويقدم وبالف هنا وشفا



مخلل زيتون عزيزى بلدى مفدغ 
المقادير 
1 كيلو زيتون عزيزى بلدى(5كوب)
500 جم ليمون اسلايز(2كوب ونصف)
100 جم كرفس(نصف كوب)
500 جم فلفل حار(2كوب ونصف)
1 لتر ماء(5كوب)
100 جم ملح خشن(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى اناء ننقع الزيتون فى 2 لتر ماء لمدة 4 ايام ونغير عليه الماء 5 مرات فى اليوم ونصفى من الماء خالص ونناشفه وندقه  
2-فى بوله ندوب الملح فى الماء
3-ونجيب البرطمان ونضع طبقه من الللبمون ثم طبقه من الكرفس ثم طبقه من الفلفل ثم طبقه من الليمون ثم طبقه من الزيتون ثم طبقه من الكرفس ونرص على الوش زيتون ونصب عليه الماء المملح
4-ونفتح عليه بعد 15 يوم
5-ويقدم وبالف هنا وشفا



مخلل زيتون عزيزى شامى مفدغ 
المقادير 
كيلو زيتون عزيزى شامى منزوع منه البذر(5كوب)
( الحشو)
200 جم جزر مقطع فى حجم البذر او مكعبات(كوب)
500 جم كرفس مفروم(2كوب ونصف)
100 جم ثوم شرائح(نصف كوب)
500 جم فلفل حار حلقات(2كوب ونصف)
500 مل عصير ليمون(2كوب ونصف)
500 مل ماء(2كوب ونصف)
50 جم ملح خشن(ربع كوب)
قشر الليمون
طريقه التحضير 
1-فى اناء ننقع الزيتون فى 2 لتر ماء لمدة 4 ايام ونغير عليه الماء 5 مرات فى اليوم ونصفى من الماء خالص ونناشفه ونفرغه من البذر
2- فى بوله ندوب الماء والملح ونضيف عليه عصير الليمون
3- ونجيب الزيتون ونحشى بالجزر والكرفس
4-فى البرطمان نرص جزء من قشر الليمون ثم شويه شرائح ثوم ثم شرائح فلفل ثم زيتون ثم شويه من الماء ثم طبقه من الثوم ثم طبقه من الفلفلثم طبقه من الزيتون ثم على الوش باقى قشر الليمون وباقى الماء المدوب فى ملح وعصير ليمون ثم نضيف شويه من زيت الزيتون ونقفل البرطمان كويس
5- ونفتح عليه بعد 15 يوم
6-وتقدم بالف هنا وشفا 


 

الزيتون التفاحى المفرغ
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
2 لتر ماء(10كوب)
200 جم جزر اصابع صغيرة(كوب)
100 جم ثوم شرائح(نصف كوب)
50 جم كرفس مفروم(ربع كوب)
50 جم فلفل حار قطع(ربع كوب)
250 مل عصير ليمون(كوب وربع)
250 مل ماء(كوب وربع)
60 جم ملح خشن(ربع كوب)
طريقه التحضير
- نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى)
- وعلى الرخامه نشيل احراف الزيتون وم الحروف ونشيل منوا البذرة ( بماكنه شيل بذر الزيتون) ونحشى جزر بدال بذره الزيتون( الجزرمقطع اصابع صغيرة)
- ونجيب برطمان محكم الاغلاق ونرص فى طبقه من الزيتون ثم طبقه من الثوم الفصوص ثم طبقه من الكرفس وثم طبقه من الفلفل الحار وخكذا لحد ما نخلص كل الكميه - فى بوله نخلط ماء وعصير ليمون وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونصبه على الزيتون ونقفل عليه كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الزيتون التفاحى المفدغ
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
100 جم شرائح ليمون(نصف كوب)
100 جم كرفس(نصف كوب)
100 جم فلفل حار(نصف كوب)
لتر ماء(5كوب)
120 جم ملح خشن(نصف كوب)
طريقه التحضير
- نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى) وعلى الرخامه نغضط عليه بكف الايد
- ونجيب برطمان محكم الاغلاق ونرص فى طبقه من الزيتون ثم طبه من شرائح الليمون ثم طبقه من الكرفس ثم طبقه من الفلفل الحار وهكذا لحد ما نخلص كل كميه الزيتون( لازم نرص شرائح ليمون من فوق), وفى بوله نخلط ماء وخل وملح ونقلبهم مع بعض ونصبها على الزيتون ونقفل عليه كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع) 
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الزيتون العجيزى
المقادير
كيلو زيتون اخضر(5كوب)
2 لتر ماء(10كوب)
150 جم ملح خشن(كوب الأربع)
لتر ماء(5كوب)
250 مل عصير ليمون(كوب وربع)
250 جم قشر ليمون(كوب وربع)
100 جم فلفل حامى(نصف كوب)
5 فصوص ثوم
طريقه التحضير
- نجيب الزيتون ونغسله كويس اوى وننقعه فى ماء لمدة 3 ايام ( بس لازم كل يوم نغيرعليه الماء من 3 الى 5 مرات فى اليوم ونصفى) ونفتحه بالسكينه وننقعه فى ماء لمده 3 ساعات ونصفى
- ونجيب برطمان محكم الاغلاق ونرص فى الزيتون ونضع طبقه من شرائح الليمون وطبقه من الفلفل الحار وهكذا لحد ما نخلص كميه الزيتون ونرص عليه من فوق شرائح ليمون, وفى بوله نخلط ملح وماء وندوبهم مع بعض كويس ونصبه على الزيتون ونقفل عليه كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع) 
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الزيتون الكالاماتا
المقادير
كيلو زيتون اسمر(5كوب)
150 مل زيت زيتون(كوب الأربع)
150 جم ملح خشن(كوب الأربع)
طريقه التحضير
- نجيب الزيتون ونغسله كويس ونصفى ونضعه فى صينيه فى الشمس ونسيبها ينشف لمده 4 ايام ( لازم كل يوم نقلب فى)
- ونضع الزيتون فى بوله ونضيف عليه زيت زيتون ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف ملح ونقلبهم مع بعض كويس اوى
- ونجيب برطمان محكم الاغلاق ونضع فى الزيتون والزيت ونقفل عليه كويس اوى ونحتفظ بى فى المطبخ( ونفتح عليها بعد 3 او 4 اسابيع)
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طماطم مخلله
المقادير 
500 جم طماطم جامده مقطعه مروحه(2كوب ونصف)
 (الخلطه)
50 جم ثوم مفروم(2معلقه كبيره)
50 جم فلفل احمر(ربع كوب)
50 جم فلفل حار(ربع كوب)
25 جم بقدونس مفرومه(معلقه كبيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
25 جم خل(معلقه كبيره)
25 جم عصير ليمون(معلقه كبيره)
5 جم هريسه حاره(معلقه صغيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيرة)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع ثوم مفروم وفلفل اخضر وفلفل حامى وبقدونس وكسبرة وهريسه حاره وخل وعصير ليمون وملح وفلفل وشطه
- ونجيب الطماطم ونفتحها على شكل مروحه ونحشيها بالخليط السابق
- وتقدم وبالف هنا وشفا



بطاطس مخلله
المقادير
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
2 فص ثوم مفروم
2\1 كيلو بطاطس مسلوقه 75%(2كوب ونصف)
100 جم طماطم لحم مكعبات(نصف كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيرة)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم كركم(معلقه صغيرة)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
1-فى بوله نضيف ثوم وزيت وكركم وكسبرة وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وخل وملح وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
2- وفى بوله فيها البطاطس المسلوقه وطماطم لحم وكسبرة مفرومه ونضيف عليها الخليط السابق ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها فى الثلاجه ساعه على الاقل علشان تشرب من التتبيله
3-وتغرف فى طبق التقديم
4-وتقدم وبالف هنا وشفا



سلطه بطاطس مخلله
المقادير
250 جم مكعبات بطاطس مسلوقه(كوب وربع)
25 مل زيت(معلقه كبيره)
15 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 جم فلفل رومى واخضرمفروم(معلقه كبيره)
1 فلفل حار قطع
5 جم ملح(معلقه صغيرة)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم كركم(معلقه صغيرة)
100 جم طماطم قطع(نصف كوب)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نسلق مكعبات بطاطس فى ماء وملح لمدة 13 دقيقه ونصفى ونسيبها تبرد- فى بوله نخلط مكعبات بطاطس مسلوقه مع ثوم مفروم وفلفل رومى وففلل حاروطماطم مفرومه وبقدونس مفروم وعصير ليمون وملح كركم وفلفل وزيت ونقلبهم مع بعض كويس
- وتقدم وبالف هنا وشفا



الفلفل المخلل 
المقادير
فلفل اخضر صغير
خله صغيرة
( محلول الملح)
2 كوب ماء(400 مل)
2 ملعقه ملح(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
نصف ملعقه ثوم مفروم(10 جم)
نصف ملعقه كسبرة ناشفه(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
طريقه التحضير
- نجيب الفلفل ونخرمه بخله من كل الجوانب
- فى بوله ندوب ملح وخل وثوم مفروم وكسبرة وشطه فى ماء ونقلبهم مع بعض
- ونجيب برطمان ونرص فى الفلفل ونصب عليه خليط الماء ونقفله كويس وناكل منوا بعد 4 ايام
- ويقدم وبالف هنا وشفا



الباذنجان والفلفل المخلل 
المقادير
نصف كيلو فلفل حار
نصف كيلو باذنجان عروس
زيت للقلى
(الخلطه)
2 فلفل حار
5 فص ثوم
 كزبرة مفرومه
2 فلفل رومى
2 طماطم لحم
(ملح\فلفل)
(كمون\شطه)
(عصير ليمونه\خل)
طريقه التحضير
- نجيب الفلفل والباذنجان ونفتحه ساندوتش , وفى اناء على النار فى زيت سخن نقلى الفلفل والباذنجان
- فى الكبه نخلط ثوم وفلفل حار وفلفل رومى وطماطم وكزيرة مفرومه وملح وفلفل وكمون وشطه وعصير ليمون وخل ونخلطهم مع بعض ونحشى بيهم الباذنجان والفلفل
- ويقدم وبالف هنا وشفا 



خضروات مخلله على الطريقة الايطالية 
المقادير 
بصلة حمراء مقشرة ومقطعة
ثلاث ثمار فلفل حلو أخضر،أحمر و أصفر
ثمرة باذنجان رومي مقطع شرائح سميكة
ثمرتا كوسة مقشرة ومقطعة
250 جم زهور قرنبيط صغيرة(كوب وربع)
50 جم فاصوليا خضراء مقطعة طوليا(ربع كوب)
ثمرة جزر مقطعة شرائح
100 جم مشروم مقطع(نصف كوب)
ملعقتان كبيرتان ملح
120 جم طماطم صغيرة الحجم(نصف كوب)
6 فصوص ثوم
سبع ملاعق زيت زيتون أو زيت نباتي حسب رغبتك
كوب خل أبيض
ست أوراق لورى
ملعقة فلفل أسود
طريقة التحضير
اغسلي جميع الخضروات جيدا وضعيها في طبق، ضعي عليها كمية من الملح، ضعيها في الثلاجة لمدة يوم كامل
في اليوم التالي، افرغي ماء الخضروات في إناء وضعيه جانبا ثم ضعي الخضروات على منشفة نظيفة لمدة ساعتين
ضعي الخضروات في إناء زجاجي ، أضيفي الطماطم، الثوم والزيت وقلبيها جيدا
أحضري برطمانا زجاجيا، ضعي فيه كمية من الخل، الخضروات، الفلفل الأسود، ورق اللورى و الملح ثم ضعي باقي الخل حتى يغطي الخضروات.
احكمي غلق البرطمان جيدا واتركيه لمدة شهر في مكان درجة حرارته مناسبة قبل استخدامه.
قدمي الخضروات المخللة بعد اكتمال نضجها إلى جانب الأطباق الرئيسية وتقدم بالف هنا وشفا 



مشروم مخلل (مخلل عيش الغراب) 
المقادير 
نصف كوب خل أبيض
نصف كوب ماء
ورقتا لورى
ملعقتا سكر
ملعقة ونصف ملح
فص ثوم مفري
كوبا مشروم مقطع
طريقة التحضير
أحضري قدرا ضعيها على النار، ضعي فيها الخل الماء، ورق اللورى، السكر، الملح، الثوم المفري و المشروم
اتركي القدر على النار حتى تغلي المحتويات لمدة 3 دقائق ثم ارفعيها من على النار
أحضري برطمانا زجاجيا وضعي فيه خليط المشروم ثم احكمي غلقه وضعيه في الثلاجة لمدة ليلة كاملة ثم قدميه ولكن بدون ورق اللورى
وتقدم بالف هنا وشفا 



مخلل الثوم 
المقادير 
كيلوان من الثوم المقشر
فلفل أخضر حارّ
 ربع كوب عصير ليمون
 ربع كوب ورق ريحان طازج
 ربع كوب ورق غار
ربع كوب زعتر أخضر
 لتران ونصف ماء
 ملعقتان كبيرتان سكّر
أربع ملاعق كبيرة ملح
 ربع كوب بذور كزبرة
ربع كوب فلفل أسود حبّ
 نصف كوب خل
وعاء زجاجيّ محكم الإغلاق.
طريقة التحضير
 نحدث شقاً بمنتصف كل فص ثوم باستخدام السكّين
في وعاء نخلط الماء ، والخلّ، وعصير اللّيمون ، والملح والسكّر 
نحضر المرطبان المراد عمل المخلّل فيه، ثمّ نضع الثوم، والفلفل الأخضر الحارّ، والفلفل الأسود الحبّ، وأوراق الغار، وأوراق الزعتر، وأوراق الريحان، وبذور الكزبرة نصبّ كميّة السوائل كاملة في الوعاء الزجاجي ونغلقه بإحكام
نحفظ الوعاء الزجاجيّ في مكان معتدل الحرارة لمدّة لا تقلّ عن عشرة أيّام
 عند الاستخدام نأخذ المقدار الكافي الذي نحتاج إليه ثمّ نغلق الوعاء جيّداً ونعيده إلى مكانه
وتقدم بالف هنا وشفا



طريقه الباذنجان المخلل زى بتاع عربيات الفول 
المقادير
انا علي طول كنت بعمل الباذنجان المخلل مقلي او اسلقه واحشيه بالخلطه اللي الكل عارفها بس انا كنت عاوزه البتنجان بتاع عربيات الفول المسلوق ومفيش جواه خلطه وطري وزبده كده قعدت اجرب لغايه ما وصلت للطريقه قلت اجربها ف نص كيلو بتنجان الاول عشان متبظش مني بصراحه طلع تحفه واحسن من بتاع العربيات كمان 
والميه بتاعته طعمها فظيع كمان لو اتحط منها ع شويه فول محوج حاجه خيال 
#الطريقه 
جبت بتنجان اسود غسلته وشلت العنقود الاخضر بأيدي شديته كده ميتقطعش بالسكينه 
وحطيت عليه ميه ويادوب الميه غليت دقتين بس وقفلت عليه وسبته ف ميته حوالي ١٠ د وبعدين نشلته من الميه 
حطيت كام قرن فلفل معاهم كمان غشان يتخللو 
في الكبه حطيت ٥ فصوص توم كبار مع ٣ قرون فلفل احمر وملح وكمون وكسبره ناشفه ومعلقه كبيره بابريكا وعصير ٥ لمونات و٣ معالق خل وضربتهم ف الكبه 
الخلطه دي بتاخدي ميه السلق تحطي الخلطه عليها 
بعدين افتحي البتنجان شقيه ورصيه ف اي بطرمان عندك وانزلي بميه السلق اللي عليها الخلطه لغايه ما تغطيه وبعدين هاتي فصين توم صحاح قطعيهم نصين بس وارميهم وسط الميه وعلي الوش اعصري ليمونه تاني 
وسبيه ف الميه بتاعته مش اقل من ٣ ايام 
ممكن تحطي حته بنجر يديله لون احمر بس انا مكنش عندي 
انا فتحت عليه بعد ٥ ايام وكان تحفه بجد لازم تجربوه
وتقدم بالف هنا وشفا 


I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴💐✍#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات  Sigpic12

شعبان يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اكلات شهر كامل
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل لعمل جميع انواع الرقبة
» ملف شامل لعمل جميع انواع الكبده
» ملف شامل لعمل جميع انواع الهريسة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: شربات طريقةعمل الشربة ،مقبلات مخلل احلى السلطات واجمل سلطة(Authorities)-
انتقل الى: