ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البيتزا البيتى
🟠البيتزا البيتى
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها اى حشو فراخ او لحمه او خضروات او سجق او جبنه او مكيس جبن او تونه او فواكه البحر او سلامى ونرص شرائح الطماطم والفلفل وزيتون ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى باللحمه المفرومه
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا اللحمه المفرومه)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
150 جم لحمه مفرومه(كوب الاربع)
25 جم صلصه(ملعقه كبيره)
25 مل ماء(ملعقه كبيره)
1 طماطم مبشورة
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
5 جم بهارات(ملعقه صغيره)
3 طماطم حلقات
3 فلفل رومى حلقات
100 جم زيتون اخضر شرائح(نصف كوب)
100 جم زيتون اسود شرائح(نصف كوب)
200 جم جبنه موتزرايلا( كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا اللحمه المفرومه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه وصلصه وماء مغلى ونتبلها ملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض لحد ما اللحمه تستوى
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها اللحمه المفرومه ونرص شرائح الطماطم والفلفل وزيتون ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالفراخ
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا الفراخ)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
100 جم بصل شرائح(نصف كوب)
15 جم ثوم شرائح(ملعقه كبيره)
150 جم فراخ شرائح(كوب الاربع)
1 طماطم مبشوره
25 جم صلصه(ملعقه كبيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
5 جم بهارات(ملعقه صغيره)
50 مل ماء مغلى(2 ملعقه كبيره)
3 طماطم حلقات
3 فلفل رومى حلقات
50 جم زيتون شرائح(2 ملعقه كبيره)
150 جم جبنه موتزرايلا(كوب الاربع)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
بيتزا الفراخ
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم مفرومه ولمه يدبل نضيف شرائح فراخ وصلصه وطماطم مبشورة وملح وفلفل وبهارات وماء مغلى ونقلبهم مع بعض
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه نرض عليها شرائح طماطم وفلفل وزيتون اسود واخضر ونضيف الفراخ ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالسجق
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا السجق)
25 مل زيت(ملعقه كبيره)
50 جم بصل شرائح(2 ملعقه كبيره)
15 جم ثوم شرائح(ملعقه صغيره)
150 جم سجق شرائح(كوب الاربع)
1 طماطم مبشوره
25 جم صلصه(ملعقه كبيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
5 جم بهارات(ملعقه صغيره)
50 مل ماء مغلى(2 ملعقه كبيره)
3 طماطم حلقات
3 فلفل رومى حلقات
50 جم زيتون شرائح(2 ملعقه كبيره)
150 جم جبنه موتزرايلا(كوب الاربع)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
بيتزا السجق
- فى اناء على النار نشوح شرائح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف سجق ونضيف طماطم مبشورة وصلصه وماء مغلى وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشوالسجق ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالتونه
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا التونه)
100 جم تونه قطع(نصف كوب)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
100 جم فلفل مكعبات(نصف كوب)
2 طماطم لحم مكعبات
50 جم كسبرة مفرومه(2 ملعقه كبيره)
50 جم زيتون شرائح(2 ملعقه كبيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
150 جم جبنه موتزرايلا(كوب الاربع)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا التونه
- فى بوله نخلط تونه وبصل وطماطم وفلفل وكسبرة مفرومه وزيتون وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى وزيتون ونضع عليها حشو التونه ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالجبنه
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا الجبنه)
100 جم جبنه شيدر(نصف كوب)
100 جم جبنه رومى(نصف كوب)
3 طماطم حلقات
3 فلفل رومى حلقات
100 جم زيتون اخضر شرائح(نصف كوب)
100 جم زيتون اسود شرائح(نصف كوب)
200 جم جبنه موتزرايلا( كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا الجبنه
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونرص عليها شرائح طماطم وفلفل رومى ونضع فيها جبنه شيدر وجبنه رومى ونرشها عليهم جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالخضراوات
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(بيتزا الخضراوات)
25 مل زيت(ملعقه كبيره)
150 جم بصل مكعبات(كوب الاربع)
25 جم ثوم مفروم(ملعقه كبيره)
250 جم خضروات مشكله(كوب وربع)
25 جم صلصه(ملعقه كبيره)
1 طماطم مبشوره
25 مل ماء مغلى(ملعقه كبيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
5 جم بهارات(ملعقه صغيره)
150 جم طماطم شرائح(كوب الاربع)
150 جم فلفل شرائح(كوب الاربع)
100 جم زيتون شرائح اسود واخضر(نصف كوب)
150 جم جبنه موتزاريلا(كوب الاربع)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
بيتزا الخضراوات
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف خضار مشكل ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وطماطم مبشورة وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه نرص عليها شرائح طماطم وفلفل وزيتون اسود واخضر ونضيف الخضرواوت ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى باللانشون
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
100 جم لانشون مكعبات (نصف كوب)
50 جم بصل اخضر مفروم(ربع كوب)
50 جم طماطم لحم قطع(ربع كوب)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
100 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب)
5 طماطم شرائح
2 فلفل شرائح
15 جم زيتون شرائح(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل حشو بيتزا اللانشون
- فى بوله نخلط لانشون وبصل اخضروطماطم وملح وفلفل
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو اللانشون ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالسوسيس
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
بيتزا السوسيس
(الحشو)
50 مل زيت (ربع كوب )
150 جم بصل شرائح(نصف كوب)
5 فص ثوم مفروم
200 جم سوسيس شرائح(كوب)
50 جم كسبره مفرومه(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(1معلقه صغيره)
150 جم جبنه موتزاريلا(كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا السوسيس
-فى اناء على النار نشوح البصل ولمه يدبل نضيف السوسيس ونضيف كسبرة ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ولمه يستوى نرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو السوسيس ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى مينى بيتزا
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
كوب ونصف صلصه(300 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ملعقه صغيرة صلصه حاره(25 جم)
كوب جبنه موتزاريلا(200 جم)
2 كوب لحمه مفرومه معصجه(400 جم)
3 طماطم شرائح
3 فلفل رومى شرائح
زيتون اخضر واسمر
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا مينى
على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك سم, ونجيب صاج ونضع فى العجينه ونشيل الزيادة , وفى بوله نخلط صلصه وكاتشب وصلصه حاره ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم العجينه ونرش عليخ جبنه موتزرايلا ثم لحمه مفرومه ونرص شرائح طماطم وفلفل وزيتون اخضر واسمر ونرش عليها باقى كميه الجبنه الموتزرايلا
- وندخل الصاج الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه ونسيبها تبرد ونقطعها مربعات او مدورة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى سلامى
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
بيتزا سلامى
(الحشو)
1 فلفل رومى احمر شرائح
1 فلفل رومى اصفر شرائح
1 فلفل رومى اخضرشرائح
10 شرائح سلامى
100 جم زيتون شرائح (نصف كوب )
250 جم جبنه موتزاريلا(كوب )
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا سلامى
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشوالسلامى ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
البيتزا البيتى بالمشروم
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
50 مل زيت (ربع كوب)
100 جم بصل شرائح(نصف كوب)
5 فص ثوم مفروم
150 جم مشروم شرائح(كوب الاربع)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
150 جم جبنه موتزاريلا(كوب إلا ربع )
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا المشروم
فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف مشروم ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو المشروم ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالبطاطس
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
2\1 كيلو بطاطس مكعبات
1 لتر زيت للقلى
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
150 جم طماطم لحم قطع(كوب الأربع )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
150 جم جبنه موتزاريلا(كوب إلا ربع )
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
بيتزا
لعمل بيتزا البطاطس
-فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى البطاطس تاخد لون ذهبى فاتح ونسيبها تبرد وفى بوله نضع مكعبات البطاطس ونضيف عليها طماطم وكسبرة ونبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعها على
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو البطاطس ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالبسطرمه
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
100 جم بسطرمه شرائح (نصف كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا البسطرمه
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها شرائح بسطرمه ونرش عليها جبنه موتزرايلا ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالجمبرى
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
100 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب)
100جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب)
50 مل زيت(2معلقه كبيرة)
25 جم ثوم مفروم(1معلقه كبيرة)
100 جم فلفل الوان(نصف كوب)
100 جم طماطم لحم شرائح(نصف كوب)
200 جم جمبرى(كوب)
15 جم بشر ليمون(1معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(1معلقه كبيرة )
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم كمون( 1معلقه صغيره )
5 جم شطه( 1معلقه صغيره )
15 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
50 جم زيتون مخلى شرائح(ربع كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل بيتزا الجمبرى
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ونضيف فلفل الوان ونقلبهم مع بعض ونضيف ثوم وعصيرليمون وبشر ليمون وجمبرىوطماطم لحم وكسبرة وزيتون مخلى وملح وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو الجمبرى ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالهوت دوج
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
100 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب )
50 مل زيت(ربع كوب )
100 جم بصل شرائح(نصف كوب )
400جم هوت دوج شرائح(2كوب)
100 جم فلفل الوان(نصف كوب)
100 جم طماطم لحم شرائح(نصف كوب)
15 مل صويا صوص(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم بهار( معلقه صغيرة )
50 جم زيتون مخلى(ربع كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
لعمل حشو الهوت دوج
- فى اناء على النار نشوح هوت دوج ولمه ياخد لون نضيف شرائح بصل ونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم لحم وفلفل الوان وزيتون مخلى وصويا صوص وملح وفلفل وبهارونقلبهم مع بعض
بيتزا الهوت دوج
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو الهوت دوج ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
البيتزا البيتى بالسى فود
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
300 جم سى فودد مشكل(كوبونصف)
25 جم بشر ليمون(1معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون( 1معلقه كبيرة)
5 جم ملح(1معلقه صغيره)
5 جم كمون(1معلقه صغيره)
250 جم جبنه موتزاريلا(كوب)
طماطم شرائح
فلفل شرائح
زيتون اسود شرائح
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
للعمل حشو السى فود
فى طاسه على النار فيها زيت زيتون نشوح البصل ونقلبهم لحد ما يدبل ونضيف الثوم ونقلبهم كويس اوى
ونضيف السى فود وبشر الليمون وعصير الليمون ونتبلها ملح وكمون ونقلبهم لحد ما السى فود يستوى
لعمل بيتزا السى فود
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشو السى فود ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
🟠البيتزا البيتى باللحمه البادره
المقادير
(العجينه)
1 كيلو دقيق(5 كوب)
20 جم خميره فوريه(ملعقه كبيره)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم زعتر(نصف ملعقه كبيره)
25 جم سكر( ملعقه كبيره)
10 جم ملح(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل زيت(2 ملعقه كبيره)
500 مل ماء دافئ(2 كوب ونصف)
(الصلصه)
250 جم كاتشب(كوب وربع)
250 جم صلصه(كوب وربع)
50 جم ثوم مفروم(2 ملعقه كبيره)
20 جم ريحان مفروم( ملعقه كبيره)
5 جم زعتر ناشف(ملعقه صغيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
5 جم فلفل(ملعقه صغيره)
(الحشو)
2 ثمره بصل - بصل احمر
لانشون فراخ - لانشون لحمه - بسطرمه بقدونس - ملح _ فلفل - بهارات - بابريكا - فلفل رومى ألوان- طماطم شرائح- زيتون مخلل -جبنه موتزاريلا - زعتر
طريقه التحضير
لعمل العجينه
- فى الميكسر او فى بوله نخلط دقيق وخميرة وسكروملح وبيكنج بودروزعتر وزبادى وزيت ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونرصها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها تخمر لمه نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه طولى وعرضى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونفرد فيها العجينه ونضعها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه تانى
لعمل الصلصه
- فى بوله نخلط كاتشب وصلصه وزعتر وثوم مفروم وريحان وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
بيتزا
- نجيب صينيه البيتزا ونعملها حرف بايدينا وندهنها صلصه ونضع عليها حشوالسجق ونرص شرائح طماطم وفلفل رومى ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل الصينيه الفرن على 250 درجه لمدة 20 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》