منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كرستال براق
مراقبة
مراقبة
كرستال براق


عدد المساهمات : 93
تاريخ التسجيل : 24/04/2014

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه Icon_minitime1الإثنين 19 يونيو - 7:23

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقية

كنافة بالمكسرات 
المقادير
مقاس الصينية 28 سم 
2 ونصف ملعقه سمن سايحه (60 جم)
نصف كيلو كنافه بيضاء مفرومه (500 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
(الحشو)
ربع كوب بندق قطع(50 جم)
ربع كوب لوز قطع (50 جم)
ربع كوب فسدق قطع(50 جم)
2 ملعقه عسل(50 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر وعسل جلوكوز فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل الكنافه
- فى بوله نخلط بندق وفسدق ولوز وعسل ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نفرم الكنافه ونسيبها فى المطبخ نصف ساعه
- فى بوله نخلط كنافه وسكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع نصف الكنافه ونعمل ليها حرف ونضع حشو المكسرات ونفرده ونضع عليها باقى كميه الكنافه ونضغط عليها ونضع سمنه
- وندخل الصنيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه(اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
 

جلاش 
المقادير
لفه جلاش
200 جم سمن سايحه (كوب )
(الحشو)
250 جم مكسرات (كوب وربع)
ابيض بيضه
5 جم فانيليا(باكو)
100 مل شربات ثقيل بارد(نصف كوب)
((الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
250 مل ماء( كوب وربع)
5 مل عصير ليمون
طريقه التحضير
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها علىى النار لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون تغلى ونسيبه يبرد خالص
- فى بوله نخلط جوزهند وفانيليا وابيض بيض وشربات ونقلبهم مع بعض
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونرص فيها نصف كميه الجلاش وندهن بين كل ورقه وورقه سمن ونضع فيها حشو المكسرات ونلفها رول ونقطعها اصابع وندهنها سمن(هنعمل لفه الجلاش على رولين ونقطعه اصابع ولازم ندهن بين كل ورقه وورقه سمن)
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه ,واول ما يخرج من الفرن نصب عليه شربات ثقيل بارد
- ويقدم وبالف هنا وشفا


بسبوسه مكسرات
المقادير
مقاس الصنينه28سم
25 جم سمن (ملعقه كبيره)
25 جم طحينه(ملعقه كبيره)
(الخليط)
600 جم دقيق سميد(3 كوب كبيره)
50 جم جوزهند ناعم(2 ملعقه كبيره)
5 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه صغيره)
175 جم سكر (كوب الاربع)
175 جم سمن (كوب الاربع)
175 مل لبن (كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل( نصف كوب)
(الديكور )
50 جم بندق قطع ( ربع كوب)
50 جم لوز قطع ( ربع كوب)
50 جم فول سودانى قطع ( ربع كوب)
50 جم بندق فسدق ( ربع كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوز هند بودروبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكر وشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع ونرص عليها قطع المكسرات المشكله 
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 200 درجه وبعدها نخفض النارعلى 180 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات
- وتقدم وبالف هنا وشفا


الهريسه
المقادير 
500جم سميد بسبوسه(2 كوب ونصف)
250جم سكر(كوب وربع)
125جم جوزهند ناعم(نصف كوب)
100 جم دقيق (نصف كوب)
50جم عسل جلوكوز (ربع كوب)
150مل لبن دافئ( كوب إلا ربع)
100 جم سمنه (نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(3 كوب)
400 مل ماء(2 كوب)
عصير ليمونه
(الديكور ) 
100جم مكسرات (نصف كوب)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
الهريسه
-فى اناء نضع سميد بسبوسه وجوزهند ودقيق ونقلبهم مع بعض كويس
-فى بوله نضيف اللبن وسكروعسل جلوكوز وسمنه ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما السكر يدوب
- ونخلط الخليط الاول مع التانى حتى تجانس الخليط مع بعض كويس
- ونجيب صنيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فى الهريسه ونرش على مكسرات ونضغط عليها
-وندخل الصنيه الفرن على 140 درجه لمدة 30 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل البارد 
-وتقدم وبالف هنا وشفا


البسيمه 
المقادير 
250 جم جوز هند (ربع كيلو)
140جم سكر ( كوب الأربع )
50جم دقيق(2 ملعقه كبيره)
50جم سميد(2 ملعقه كبيره)
100جم سمنه سايحه(نصف كوب)
65جم عسل جلوكوز(3 ملعقه كبيره) او
65جم شربات تقيل (3 ملعقه كبيره) 
150 جم لبن (كوب إلا ربع )
(الشربات)
500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500مل ماء(2 كوب ونصف) 
50جم عسل جلوكوز (2 ملعقه كبيره) 
او عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عسل جلوكوز أو عصير ليمون وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
البسيمه
اولا نضع السميد مع السكر مع الدقيق مع جوز الهند
مع السمنه نبسهم مع بعض لاثم ندافى البن وعسل
الجلوكوز ثم نضيفها على بالقى الخليط ثم نعجنهم
مع بعض ثم نحضر صنحيه مدهونه بسمه والطحينه
ونصب عليه الخليط فى الصنيه ثم نضع من فوق
حبت سمنه على الوجه ثم
يدخل الفرن على نار هاديه ثم بعد خروجها من
الفرن تسقى بى الشربات البرد الثقيل 
-وتقدم وبالف هنا وشفا


الكيك البيتى
المقادير
1كوب لبن
2/1 كوب زيت
4 بيضات 
رشه فانليا
1معلقه كبيره بيكنج بودر
4/1 كيلو سكر
2 كوب ونصف دقيق 
الطريقه التحضير
نضع المقادير فى الخلاط البيض مع السكر مع الزيت مع البن مع الفانليا وبعد مايضربه كويس نضع الدقيق والبيكنج بودر ثم نحضر صنيه مدهونه بسمنه ونصب فيها الخليط وتدخل فى الفران على نار متوسطه او درجه حراره 180
وتقدم وبالف هنا وشفا
ملحوظه هامه جدا
لو عوزينها بلشكولاته هنشيل معلقتين دقيق ونحط مكنهم كاكاو 

بلح الشام 
المقادير
كوب وربع ماء(250 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
كوب وربع دقيق(250 جم)
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
(الحشو)
نصف كوب باستيرى كريم(100 جم)
كوب ماء(200 مل )
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل السيرب
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- فى بوله نخلط باستيرى كريم فى ماء ونضعه فى كيس حلوانى ونحشى بى بلح الشام
- ويقدم وبالف هنا وشفا



لقمه القاضى
المقادير
(العجينه1)
2ملعقه دقيق(50جم)
1 ملعقه خميرة(25 جم)
1ملعقه سكر(25 جم)
1ملعقه زيت(25جم)
ربع كوب ماء دافئ(50 مل)
(العجينه 2)
2كوب ونصف دقيق(500 جم)
ربع كوب نشا(50جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
1كوب ماء دافئ(200 مل)
زيت لقلى
(الشربات)
2 كوب سكر(400 جم)
كوب ماء(200 مل)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
( صوص شيكولاته بيضاء)
250 جم شيكولاته بيضاء(كوب)
125 جم كريمه طبخ او لبن(نصف كوب)
50 جم سكر(ربع كوب)
50 جم عسل جلوكوز(ربع كوب)
50 جم زبدة(ربع كوب)
طريقه التحضير
لعمل العجينه 1
- فى بوله نضع خميرة وسكرودقيق وزيت وماء دافئ ونعجنهم مع بعض ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر نصف ساعه فى مكان دافى
لعمل العجينه 2
-فى بوله نضيف الدقيق والنشا وماء دافى ونعجنهم كويس ونضيف العجينه الاولى على العجينه الثانيه ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعه (لازم نغطيها بكيس بلاسيتك)
-للعمل الشربات 
- فى اناء على النار نضيف السكروالماء وعسل جلوكوز ولمه تغلى نضيف عصير الليمون ونسيبه يغلى لمدة 20 دقيقه ونسيبه يبرد خالص
لعمل صوص شيكولاته بيضاء
- فى اناء على النار نضيف كريمه طبخ او لبن وسكر وزبدة عسل جلوكوز ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ولمه تكون دافيه نرفعها من على النار ونضيف شيكولاته بيضاء ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
لعمل الزلابيا
-فى طاسه فيها زيت سخن عميق نقطع العجينه بملعقه صغيرة ونقلى الزلابيا لحد ما يكون لونها دهبى فاتح ونطلعها فى الشربات ونصفيها ( ممكن نرش عليها سكر بدل الشربات او صوص شيكولاته)
-وتقدم وبالف هنا وشفا



صوابع زينب
المقادير
نصف كوب زيت (100جم)
نصف كوب ماء دافى (100جم)
2كوب ونصف دقيق (500جم)
نصف كوب دقيق سمولينا (100جم)
1ملعقه كبيرة جوزهند (25جم)
نصف ملعقه كبيرة خميرة (10جم)
ربع ملعقه صغيره ملح (5جم)
1ملعقه كبيرة سكر (25)
زيت للقلى
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل صوابع زينب
-فى اناء على النار نضع الماء والزيت ندفيهم مع بعض 
-فى الميكسر نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وخميرة والبيكنج بودر وملح وسكر وجوزهند ونقلبهم مع بعض
-ثم نضع على الدقيق الماء والزيت الدافئ ونقلبهم مع بعض لعمل عجينه متماسكه وبعد كدة نغطيها ونسيبها ترتاح ساعه فى مكان دافئ
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد عليه العجينه ونقطعها شرائح ثم نعملها اصابع على دهرمبشارة اوعلى سليكون اشكال اصابع زينب اوعلى دهرمقصوصه الغرف ونضعه على دقيق علشان متلزقش فى الطبق ونسيبها تخمر نصف ساعه فى مكان دافئ
-وفى اناء على النار فى زيت غزير نضعها ونقلبها ناخد لون ذهبى ونضعها فى الشربات تقيل بارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا 


كيكه الشيكولاته

المقادير
5 بيضات
4/1كيلو سكر
5 جم فانيليا=1معلقه صغيرة 
100 مل زيت=2/1كوب 
100 مل لبن=2/1كوب
375 جم دقيق=2كوب ونصف
25 جم كاكاو=1معلقه كبيرة 
15 جم بيكينج بودر=1باكو
5 جم ملح=
( صوص شيكولاته)
150 مل لبن=4/3كوب 
150 جم شيكولاته سادة قطع=4/3كوب 
طريقه التحضير
لعمل الكيكه
- فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف زيت ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض. وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكينج بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب فورمه وندهنها سمن ونبطنها دقيق ونصب فيها الكيكه
- وندخل الصينيه الفرن على180 درجه لمدة25 دقيقه ونسيبها تبرد
لعمل الصوص
- فى اناء على النار نغلى لبن ونرفعه من على النار ونضيف مكعبات الشيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد ما الشيكولاته تسيح خالص ولمه الكيكه تبرد من الفرن نصب عليها صوص الشيكولاته
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الشكلمه
المقادير
25 جم عسل جلوكوز(ملعقه كبيرة)
25 جم زبدة(ملعقه كبيرة)
4 بيضات
100 جم سكر (نصف كوب)
باكو فانيليا
250 جم جوزهند(ربع كيلو)
25 جم دقيق (ملعقه كبيرة)
5 جم ملح (نصف ملعقه صغيرة)
طريقه التحضير 
- فى حمام ماء على النار نسيح عسل جلوكوز وزبدة ولمه يسيحوا نضيف بيض ونخفقهم مع بعض بسرعه ونضيف سكر وفانيليا ونخفقهم مع بعض بسرعه, وفى بوله جوزهند ودقيق وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض كويس ونضعها فى كيس حلوانى
- ونجيب صاج ونقطع فى الشكلمه, وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 15 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


حجازية 
المقادير
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق سميد(500 جم)
نصف كوب دقيق ابيض(100 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
ملعقه صغيرة خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه صغيرة ملح(25 جم)
نصف كوب سمن(100 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
(الحشو)
كوب سكر(200 جم)
نصف كوب زبيب(100 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100 جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5 جم)
ربع كوب عسل جلوكوز(50 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 مل)
كوب وربع ماء(150 جم)
عصير ليمونة
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
العجينه
- فى الميكسر نخلط دقيق سميد ودقيق ابيض وسكروخميره وملح سمن وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف ماء ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط
الحشو
- فى بوله نخلط دقيق سميد وسكروقرفه وزبيب وعسل جلوكوز ونقلبهم مع بعض
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع فيها نصف الخليط ونساوى ونضع الحشو ونفرده ونضع باقى الخليط ونساوى ونقطعها - وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا


الروانى
المقادير 
5 بيضات
125 جم سكر (نصف كوب ومعلقه كبيره )
5 جم ملح(ربع معلقه صغيرة)
5 جم فانيليا(ربع معلقه صغيرة )
150 جم سميد بسبوسه( كوب إلا ربع)
150 جم دقيق ابيض(كوب)
5جم بيكينج بودر( معلقه صغيرة)
1عدد صنيه مقاس 28 سم 
لطبتين الصنيه 50 جرام سمنه (2معلقه كبيرة)
50 جرام سميد بسبوسه للصنيه (2معلقه كبيرة)
مقادير الشربات لى الروانى
250 جرام سكر (كوب وربع)
1 عدد عصير ليمونه
250 جرام ماء (كوب وربع)
الديكور مربى مشمش - جوز هند 
طريقه التحضير
درجه الحراره 180 لمده 35 دقيقه او على نار متوسطه يصب الخليط فى الصنيه 1سم ويرتفع فى الفرن 1/2سم يكون الكل 11/2سم الطريقه نضرب البيض والسكر والفانليا والملح مع بعض لحد مايتضعاف الخليط الى ثالث ويعلى ثم نكون ومحضرين الدقيق والسميد والبيكنج بودر ونضيافه الى الخليط ونقلب برافق من تحت الى فوق ثم نصب الخليط فى الصنيه ثم تدخل الفرن على نار متوسطه ثم بعد خروجها من الفرن تسقى بالشربات البارد ونضع من فوق المربى ثم نرش فوق المربى جوز الهند 
- وتقدم وبالف هنا وشفا



النواعم 
المقادير 
300 جم زبدة=1كوب ونصف
300 جم سكربودرة=1كوب ونصف
4 بيضات
2 جم ملح=رشه
2 جم فانيليا=رشه
4/3كيلو دقيق سمولينا
4/1كيلو دقيق
30 جم بيكينج بودر=1معلقه كبيرة ونصف
5 جم اصانص برتقال=1معلقه صغيرة
1 بيض لتلميع
فسدق او
كريز او
لوزانصاف
شربات خفيف(زى شربات البسبوسه)
طريقه التحضير 
1-فى الميكسر نضيف الزبدة والسكر ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص والخليط يتجانس
2-فى بوله نخفق البيض والملح والفانيليا مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونضيف اصانص البرتقال ونخفقهم مع بعض
3-فى بوله نضيف دقيق السمولينا والدقيق والبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط معا
4-نجيب صينيه وندهنها سمن ونرش فيها دقيق ونصب فيها خليط النواعم ونبل ايدينا ميه ونساويها كويس ونلمعها ببيض ونقطعها مثلثات او مربعات ونضع لوز او فسدق اوكريز
5-وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نسقيها بشربات خفيف سخن
ويقدم بالف هنا وشفا 


اللينزا 
المقادير 
200 جم زبدة =١كوب
200 جم سكر بودره =١كوب
200 جم جوز هند =١كوب
100 جم دقيق =نصف كوب
3 بيضات 
فانيليا 
الحشوة 
نص لتر لبن 
50 جم نشا= ٢معلقه كبيرة 
طريقه التحضير
- هنعجن كل المقادير معا حتى تتجانس ونقسمها جزئين وبعدين نحط جزء فى كيس حلوانى 
- ندهن الصينيه زبده ونعمل خطوط جنب بعض بحيث نملآ الصينيه بحيث لا نسيب اى فراغات بين الخطوط علشان لما نحط الكريمه ما تنزلش فى قاع الصينيه 
- ونفرد الكريمه طبعا بعد ما تبرد خالص على الخطوط اللى عملناها 
- وناخد الجزء التانى ونحطه فى كيس الحلوانى ونعمل خطوط طول وعرض زى الصوره ونعمل خط حوالين الصينيه من الداخل حتى نربط كل الاطراف
- وندخلها الفرن على درجه حراره 180 درجه وبتاخد حوالى 15 : 20 دقيقه 
- ولما تخرج نلمعها بسيرب وسط زى بتاع الكنافه 
- ونجمل المربعات اللى فيها الكريمه بنص كريزه وتجمل بالفستق او حسب الرغبه 
ملاحظات هامه جدا لنجاح اللينزا
- استعمال بلبله اسنان ضيقه علشان الخط يطلع ارتفاعه رفيع وشكل جميل 
- طريقه عمل الكريمه نغلى اللبن 
- ندوب النشا فى شويه ماء او لبن بارد 
- اول ما يغلى اللبن نحط النشا المذاب فى الميه ونقلب على نار هاديه علشان ما تلزقش فى القاع ونقلب على طول حتى تظهر فقاعات ويبقى كده تمام نحطها فى بوله ونسبها تبرد وبعدين نخلطها بالمعلقه ونحشى بيها اللينزا وتقدم بالف هنا وشفا



الحبيبه 
المقادير
كوب ونصف زبده (300 جم)
كوب سكربودر (200 جم)
2 بيضه
ملعقه صغيرة فانيليا (5 جم)
كوب دقيق سميد (200 جم)
2 كوب جوزهند (400 جم)
كوب الاربع دقيق (150جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح (5 جم)
(الشربات)
2 كوب ونصف سكر (500جم)
كوب وربع ماء (250 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون (25 جم)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز (25جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونضيف عسل جلوكوزونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكربودروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند ودقيق وملح ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجده لمدة ساعه ونعملها اصابع صغيرة أو كور صغيره
- ونجيب صاج ونرص فى الحبيبه وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نصب عليها شربات ثقيل دافئ
- وتقدم وبالف هنا وشفا


الباستا فلورا
المقادير
(العجينه)
كوب وربع سمن(250 جم)
كوب وربع سكر(250 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق
ملعقه كبيرة جوزهند(25 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(الحشو)
2 كوب مربى فراوله
ربع كوب دقيق للفرد
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سكر مع زبدة ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف بيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- فى بوله نخلط دقيق وملح وبيكينج بودروجوزهند ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه لمدة ساعه ترتاح 
- وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك متوسط ونقسمها على نصفين
- ونجيب صينيه ونفرد فيها نصف الخليط ونفرده بسمك متوسط ونعملها حرف ونصب فيها مربى فراوله ونفردها وناخد نصف الخليط ونفرده على الرخامه ونقطعه شرائح طويله ونرصها على المربى ونلزقها من الحروف نعملها بطول وبالعرض
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا



المدلعة 
المقادير
(الطبقه 1 البسبوسه)
6 كوب سميد بسبوسه(كيلووكوبايه)
5 ملعقه جوز هند ناعم(125 جم)
نصف ملعقه كبيرة بيكنج بودر(10 جم)
2 الاربع كوب سكر(375 جم)
2 الاربع كوب سمن(375 جم)
2 الاربع وكوب لبن دافئ(375 مل)
كوب شربات ثقيل بارد(200 جم)
(الشربات)
5 كوب سكر( كيلو)
5 كوب ماء(لتر)
عصير ليمونه
(الطبقه 2 القشطه )
2 ونصف كوب لبن(500 مل)
2 ونصف كوب كريمه طهى(500 مل)
2 مستكه
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
ربع ملعقه ماء ورد(5 جم)
5 ملعقه نشا(125 جم)
نصف كوب لبن مثلج(100 مل)
(الطبقه 3 الكنافه)
كيلو كنافه
كوب سمن سايحه(200 جم)
نصف كوب سكر بودر(200 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر( 500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
(الطبقه 4 صوص كراميل)
كوب عسل جلوكوز(200 جم)
2 ونصف ملعقه ماء(60 مل)
كوب سكر(200 جم)
كوب كريمه طهى(200 مل)
كوب شيكولاته بيضاء(200 جم)
نصف ملعقه جيلانتيه بودر(10 جم)
ربع كوب ماء دافئ(50 مل)
( صوص شيكولاته)
نصف كوب لبن(100 مل)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه زبدة(25 جم)
ربع ملعقه فانيليا(2 جم)
كوب شيكولاته حبوب(200 جم)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
البسبوسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن ونسيبها تبرد
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر وعسل جلوكوز فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل الكنافه
- فى بوله نفرم الكنافه ونسيبها فى المطبخ نصف ساعه
- فى بوله نخلط كنافه وسكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها
- وندخل الصنيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه(اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد) ونسيبها تبرد
القشطه
- فى اناء نضيف لبن وكريمه طهى ومستكه وفانيليا وماء ورد ونقلبهم مع بعض يغلى , وفى بوله ندوب نشا فى لبن مثلج ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق لحد ما الخليط يتقل
-ونجيب صاج ونفرش فى كيس ونصب فى القشطه ونسيبها تبرد خالص
صوص الكراميل
- فى اناء على النار نضع عسل جلوكوزوسكروماء ونقلبهم مع بعض ونسيبه يعمل كراميل ونرفعها من على النار ونضيف كريمه طهى وزبدة وشيكولاته ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة وفى اناء فى ماء دافئ ندوب جيلانتيه بودرونضيفهم على الخليط ونقلبهم مع بعض حتى تجانس 
-ونجيب صاج ونفرش فى كيس ونصب الكراميل ونسيبها تبرد خالص
صوص الشيكولاته
- فى اناء على النارنغلى لبن ندوب فيها سكروزبدة وفانيليا وشيكولاته ونقلبهم مع بعض ونسيبها تبرد حبه ونضعها فى كيس حلوانى صغير
لعمل المدلعه
- نجيب طبق التقديم ونضع طبقه الكنافه ثم طبقه قشطه ثم طبقه بسبوسه ثم طبقه كراميل ونزينها بصوص الشيكولاته
- وتقدم وبالف هنا وشفا



شباكية وسيجاريم 
المقادير
2\1 كيلو دقيق
75 جم سمن او زبدة=3معلقه كبيرة 
5 جم ملح=1معلقه صغيرة 
5 جم قرفه=1معلقه صغيرة 
10 جم خميرة=2/1معلقه كبيرة
بيضه
200 مل ماء مثلج=1كوب 
زيت للقلى
(الشربات)
1\2 كيلو سكر
1\4 لتر ماء
1\2 عصير ليمون
طريقه التحضير
لعمل شربات ثقيل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يغلى لمدة ذ3 دقيقه ونضيف عصير ليمون وبعد 5 دقائق نرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل شباكية وسيجاريم
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وقرفه وزبدة وخميرة وبيضه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى ونضيف ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه طريه يسهل تشكلها وفى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه- على الرخامه نرش دقيق ونفدر العجينه بالنشابه بسمك ربع سم
لعمل الشباكيه
-نقطعها شرائح ونعمل فيها فتحات ونشكلها ضفائر وفى صاج نرش دقيق ونرص فيها الشباكيه ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه فى مكان دافئ
لعمل السيجاريم
- نقطعها مثلثات ونعملها على شكل كروسان او نصف هلال وفى صاج نرش دقيق ونرص فيها الشباكيه ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه فى مكان دافئ
وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الشباكيه والسيجاريم تاخد لون ذهبى فاتح
ونضعها فى شربات ثقيل بارد ونرش عليها سمسم محمص
- وتقدم وبالف هنا وشفا



سره الست 
المقادير
كوب وربع ماء(250 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(2جم)
نصف ملعقه صغيرة سكر(5 جم)
كوب ونصف دقيق(300 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه فانيليا(2جم)
(الشربات)
2 كوب ونصف سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25 جم)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز(25 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونضيف عسل جلوكوزونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
- فى اناء على النارندافى ماء ونضيف زيت وملح وسكر ولمه تغلى نضيف دقيق ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تستوى ومتلزقيش فى الاناء والملعقه ونفردها على الرخامه تبرد ونضيف عليها بيض وفانيليا ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونعملها كرات صغيرة ونرصها فى صاج وندخلها الثلاجه تاخد تبريد لمدة ساعه
- وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى سره الست تاخد لون ذهبى فاتح ونضعها ف شربات ثقيل دافئ
- وتقدم وبالف هنا وشفا



اساور الست
المقادير
(العجينه)
بيضه مخفوقه
125 مل ماء(نصف كوب)
400 جم دقيق(2 كوب دقيق)
2 جم ملح
200 جم سمن(كوب)
50 جم فسدق بودر(2 ملعقه كبيره)
(الشربات)
125 مل ماء(نصف كوب)
250 جم سكر(كوب وربع)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على النار ونسيبها تغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النار ونسيبه تبرد خالص
- فى الميكسرنخفق دقيق وملح ,وفى بوله ندوب بيضه فى ماء ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط,ونرش دقيق فى بوله ونضع العجينه ونغطيها ونسيبها ترتاح
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك ورقه الجلاش
- وناخد ورقه وندهنها سمن سايحه ونضع فيها فسدق ونلفها على خله ونترك 2 سم بدون لف حتى تصبح كقاعده للسوار وتلم العجينه ونضغط عليها من الاطراف ونسحبها من الخله ونلفها بشكل دائرى ونوصل الاطراف ببعض
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونرص فيها الاساور جنب بعض وندهنها سمن
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نسقيها شربات ونرش عليها فسدق
- وتقدم وبالف هنا وشفا



زنود الست 
المقادير
لفه جلاش
كوب سمن سايحه(200 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف لبن(500جم)
5 فص مستكه (5 جم)
نصف كوب قشطه بلدى(100جم)
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(2 جم)
ربع ملعقه زعفران(2 جم)
ربع ملعقه ماء ورد(2 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
2 ملعقه كبيرة نشا(50 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 جم)
مكسرات
(الشربات)
2 كوب ونصف سكر
كوب وربع ماء
ملعقه كبيرة عصير ليمون
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونضيف عسل جلوكوزونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
لعمل الكريمه
- فى اناء على النارنغلى لبن ونضيف عليه مستكه وسكروقشطه وفانيليا وزعفران وماء ورد ونقلبهم مع بعض, وفى بوله ندوب نشا فى ماء مثلج ونصبها على اللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون خليط ثقيل
- وناخد ورقه جلاش وندهنها سمن سايحه ونضع فيها الكريمه ورشه مكسرات ونلفها رول ونقفلها كويس من الاحراف
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونرص فى الزنود وندهنها سمن
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نسقيها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا



عيون الست
المقادير
كوب ونصف زبده(300 جم)
كوب الاربع سكر(150 جم)
4 بيضات
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100 جم)
نصف كوب جوزهند(100جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه صغيره ملح(5 جم)
ربع ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
(الشربات)
2 كوب ونصف سكر(500جم)
كوب وربع ماء(250جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25جم)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز(25 جم)
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونضيف عسل جلوكوزونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
- فى الميكسر نخفق زبدة مع سكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط, , وفى بوله نخلط دقيق ودقيق سميد وجوزهند وملح وبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه تاخد تجميد ونشكلها على شكل رموش
- ونجيب صاج ونرص فى رمش الست
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمده 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا



رموش الست 
المقادير
كوب ونصف زبده(300 جم)
كوب الاربع سكر(150 جم)
4 بيضات
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100جم)
نصف كوب جوزهند(100 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه صغيره ملح(5 جم)
ربع ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
(الشربات)
2 كوب ونصف سكر(500جم)
كوب وربع ماء(250 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25 جم)
ملعقه كبيرة عسل جلوكوز(25 جم)
طريقه التحضير 
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونضيف عسل جلوكوزونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
- فى الميكسر نخفق زبدة مع سكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط, , وفى بوله نخلط دقيق ودقيق سميد وجوزهند وملح وبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه تاخد تجميد ونشكلها على شكل رموش
- ونجيب صاج ونرص فى رمش الست
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمده 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا



الباباز 
المقادير 
( العجينه 1)
كوب وربع دقيق(250 جم)
نصف ملعقه خميرة فوريه(10 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
2 بيضه
2 اصفر بيض
ربع ملعقه فانيليا(2 جم)
نصف كوب لبن دافئ(100 جم)
ربع كوب زبدة سايحة(50 جم)
( العجينه 2)
كوب وربع دقيق(250 جم)
ربع ملعقه سكر(2 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
2 برتقال مبشور
3 بيضات
نصف كوب لبن دافئ(100 جم)
ربع ملعقه خميرة(2 جم)
4 ملعقه زبدة سايحة(100 جم)
(الشربات)
1 لتر ماء ساخن
4 كوب سكر(800 جم)
2 عود قرفه
2 برتقال شرائح
2 ليمون شرائح
(الكريمه الكاسترد)
2 ونصف كوب لبن(500 مل)
2 صفار بيض
ملعقه كاسترد بودر(25 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
ربع ملعقه فانيليا(2 جم)
كوب كريمه شانتيه بودر(200 جم)
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)
(الفاكهه)
مانجو شرائح \ بلح انصاف\فراوله\ كيوى شرائح
(التلميع)
كوب مربى مشمش(200 جم)
2 ملعقه ماء ساخن(50 جم)
طريقه التحضير
لعمل العجينه 1 
-فى بوله ندوب خميرة فى لبن دافى ونضيف بيض واصفر بيض وسكر وملح ودقيق وزبدة ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونغطيها ونسيبها فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه
لعمل العجينه 2
- فى الميكسر نضع بيض وبشر برتقال وسكروملح ودقيق وزبدة وفى بوله ندوب خميرة فى لبن دافئ ونضيفه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف عليهم العجينه الاولى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ( لازم تكون العجينه عامله زى الاستيك) ونضعها فى كيس حلوانى
- ونجيب فورمه وندهنها سمن ونصب فى العجينه ونضعها فى مكان دافى لمدة ساعه تخمر( لازم يتضاعف حجمها)
- وندخل الباباز الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه ونسيبه يبرد
لعمل الشربات
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونضيف قرفه وشرائح برتقال وليمون ونسيبهم يغلوا شويه ونصفى
- ونجيب الباباز ونشيل الجزء اللى من تحت ونغمره فى الشربات (لازم يشرب شربات كتير اول)
لعمل كريمه الكاسترد
- فى اناء على النارنغلى لبن , فى بوله نضع اصفر بيض وسكروكاسترد وفانيليا وملح ونضع كبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن المغلى حبه بحبه مع التقليب المستمرحتى الحصول على قوام الكاسترد ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
لعمل الكريمه شانتيه
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضيف عليه الكاسترد ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب الباباز ونزينه بكريمه الكاسترد ونرص عليها مانجو وبلح و شرائح فراوله وكيوى
- فى اناء على النار ندوب مربى مشمش فى ماء ساخن ياخد غلاوة ونصفى ونلمع بى الفاكهه
- ويقدم وبالف هنا وشفا



البسيسه
المقادير 
200 جم سمن=1كوب
300 جم سكر=1كوب ونصف
5 بيضات
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فانيليا=1معلقه صغيرة
400 جم دقيق ذره اصفر=2كوب 
200 جم دقيق ذره ابيض=1كوب 
20 جم بيكينج بودر=1باكو
200 مل لبن وعصيربرتقال=1كوب
طريقه التحضير
فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا وسمن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف لبن وعصير برتقال ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط. وفى بوله نخلط دقيق اصفر وابيض وملح وبيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض ونسيبها ترتاح شويه
ونجيب صينيه وندهنها سمن ونبطنها دقيق ونصب فيها كيكه البسيسه وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتقدم وبالف هناوشفا 



قدره قادر 
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
(الكيك) 
3 بيضات
100 جم سكر(نصف كوب)
100جم زيت ذره (نصف كوب)
5جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة) 
100جم دقيق (نصف كوب) 
25 جم كاكاو ( 1معلقه كبيرة )
5 جم بيكنج بودر ( 1معلقه صغيره) 
طريقه التحضير 
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه على الكراميل
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف ماء وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وكاكاو وبيكينج بورد ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
-وتقدم وبالف هنا وشفا


عيش السرايا
المقادير
2 كوب ونصف دقيق ابيض(500 جم)
2 كوب ونصف دقيق سميد(500 جم)
2 ملعقه خميرة فوريه(50 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ربع ملعقه كبيرة محسن خبز او خل(5 جم)
2 كوب ونصف ماء للعجن(500 مل)
2 ملعقه زيت
(الفورمه)
2 ملعقه سمن
2 ملعقه دقيق سميد
(الشربات)
5 كوب ماء(لتر)
2 كوب ونصف سكر(500 مل )
عصير ليمونه
ربع ملعقه صغيرة لون اصفرربع ملعقه صغيرة لون احمر(5 مل)
(الديكور)
ربع كوب فسدق بودر(50 جم)
كوب قشطه بلدى(200 جم)
طريقه التحضير 
- فى الميكسر نضيف دقيق ودقيق سميد وخميرة وسكروملح ومحسن خبزوزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها و
- ونجيب فورمه وندهنها سمن ونرش فيها دقيق ونفرد فيها العجينه ونخرمه بخله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه على الاقل
- وندخل العجينه الفرن على 180 درجه لمدة 60 دقيقه ولمه يبرد نقطعها على4 ديسكات(لازم نشيل الحروف)
- ونجيب منخول ونضع فى ديسك من عيش السرايا ونضعه فى الشربات ونسيبه يشرب الشربات ونصفى او نشيل بسفنجه نظيقه الشربات الزيادة
- ونضع الديسك فى طبق التقديم ونفرد عليها القشطه( نعمل القشطه بلوك او دائرى) ونزينه بفسدق بودراو كريمه شانتيه
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد غليان نضيف عصير ليمون ونضيف لون غذائى برتقالى واحمر ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴

كرستال براق يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقيةه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحلويات الشرقية
» ملف شامل وكامل لعمل لجميع انواع الحلويات الشرقية والغربية
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الميل فيه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: