منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبان
المدير
المدير
شعبان


وسام الابداع

اوفياء المنتدى

ذكر عدد المساهمات : 7686
تاريخ التسجيل : 16/06/2010
الموقع :
المزاج المزاج : الحمد لله

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون Icon_minitime1الجمعة 12 أغسطس - 18:00

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون✍🔴

🟩 لانشون لحمه

المقادير

كوب وربع لحمه مفرومه(250 جم)
كوب وربع لحمه ملبسه مفرومه(250 جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100 جم)
2 ونصف ملعقه نشا(60 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100 جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(10 جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(10 جم)
نصف ملعقه بصل بودر(10 جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(10 جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(10 جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(10 جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(10 جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(10 جم)
ملعقه بابريكا بودر(10 جم)
(الحشو)
زيتون اسود
زيتون اخضر
طريقه التحضير
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع لحمه مفرومه ولحمه ملبسه مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود وزيتون اخضر مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

لانشون فراخ

المقادير

كوب وربع وراك فراخ مفرومه(250 جم)
كوب وربع دهون فراخ(250 جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100 جم)
2 ونصف ملعقه نشا(60 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100 جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(10 جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(10 جم)
نصف ملعقه بصل بودر(10 جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(10 جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(10 جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(10 جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(10 جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(10 جم)
ملعقه بابريكا بودر(25 جم)
(الحشو)
زيتون اسود

الطريقة
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع وراك فراخ مفرومه ودهون فراخ مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا) لمه يبرد نحتفظ بى فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

لانشون تركى

المقادير

كوب وربع وراك رومى مفرومه(250 جم)
كوب وربع دهون رومى مفرومه(250 جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100 جم)
2 ونصف ملعقه نشا(60 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100 جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(10 جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(10 جم)
نصف ملعقه بصل بودر(10 جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(10 جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(10 جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(10 جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(10 جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(10 جم)
ملعقه بابريكا بودر(10 جم)
(الحشو)
روزمارى وزعتر
طريقه التحضير
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع وراك رومى مفرومه ودهون رومى مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه روزمارى وزعتر ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

لانشون خضروات
المقادير
كوب وربع جزر مبشور(250 جم)
كوب وربع بطاطس مبشوره(250 جم)
كوب وربع بروكلى مبشور(250 جم)
كوب وربع قرنبيط مبشوره(250 جم)
كوب وربع فلفل اخضر(250 جم)
كوب وربع فلفل احمر(250 جم)
كوب وربع فلفل اصفر(250 جم)
3 بيضات
نصف كوب جبنه شيدر(100 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
نصف كوب بقسماط ناعم(100 جم)
نصف كوب زبادى(100 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100 جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(10 جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(10 جم)
نصف ملعقه بصل بودر(10 جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(10 جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(10 جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(10 جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(10 جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(10 جم)
ملعقه بابريكا بودر(10 جم)
(الحشو)
زيتون اسود
زيتون اخضر
طريقه التحضير
= فى اناء على النار فى حمام ماء نسوى الخضراوت على البخار لمدة 10 دقائق ونفرمها
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع جزر وبطاطس وبروكلى وقرنبيط وفلفل رومى احمر واخضرواصفروبيض مخفوق وجبنه شيدرودقيق وبقسماط وزبادى ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود وزيتون اخضر مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

لانشون الكبده

المقادير
٢ كوب ونصف كبده مفرومه(250جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100جم)
2 ونصف ملعقة نشا(50جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
زيتون اسود

طريقه التحضير
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع الكبده المفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)
- ويقدم وبالف هنا وشفا

لانشون السمك
المقادير
٢كوب ونصف سمك فيليه مفروم(250جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100جم)
2 ونصف ملعقه نشا(50جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)

(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
زيتون اسود

الطريقة

- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع سمك فيليه مفروم
وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)
- ويقدم وبالف هنا وشفا


لانشون اللحمه 2

المقادير

كوب وربع لحمه مفرومه(250جم)
كوب وربع لحمه ملبسه مفرومه(250جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100جم)
2 ونصف ملعقه نشا(50جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
زيتون اسود
زيتون اخضر

طريقه التحضير

- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع لحمه مفرومه ولحمه ملبسه مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود وزيتون اخضر مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


لانشون فراخ 2

المقادير

كوب وربع وراك فراخ مفرومه(250جم)
كوب وربع دهون فراخ(250جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100جم)
2 ونصف ملعقه نشا(50جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
زيتون اسود

الطريقة

- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع وراك فراخ مفرومه ودهون فراخ مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا) لمه يبرد نحتفظ بى فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


لانشون تركى 2

المقادير
كوب وربع وراك رومى مفرومه(250جم)
كوب وربع دهون رومى مفرومه(250جم)
نصف كوب فول صويا بودر(100جم)
2 ونصف ملعقه نشا(50جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
روزمارى وزعتر
طريقه التحضير
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع وراك رومى مفرومه ودهون رومى مفرومه وفول صويا ونشا ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه روزمارى وزعتر ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا



لانشون خضروات 2

المقادير
كوب وربع جزر مبشور(250جم)
كوب وربع بطاطس مبشوره(250جم)
كوب وربع بروكلى مبشور(250جم)
كوب وربع قرنبيط مبشوره(250جم)
كوب وربع فلفل اخضر(250جم)
كوب وربع فلفل احمر(250جم)
كوب وربع فلفل اصفر(250جم)
3 بيضات
نصف كوب جبنه شيدر(100جم)
نصف كوب دقيق(100جم)
نصف كوب بقسماط ناعم(100جم)
نصف كوب زبادى(100جم)
نصف كوب ماء مثلج(100جم)
نصف كوب زبدة او سمنه سايحه بارده(100جم)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(5جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(5جم)
نصف ملعقه بصل بودر(5جم)
نصف ملعقه زنجبيل بودر(5جم)
نصف ملعقه مسطرده بودر(5جم)
نصف ملعقه قرفه بودر(5جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب بودر(5جم)
نصف ملعقه حبهان بودر(5جم)
نصف ملعقه كزبره بودر(5جم)
ملعقه بابريكا بودر(5جم)
(الحشو)
زيتون اسود
زيتون اخضر

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى حمام ماء نسوى الخضراوت على البخار لمدة 10 دقائق ونفرمها
- فى الكبه او فى الخلاط او فى بوله نضع جزر وبطاطس وبروكلى وقرنبيط وفلفل رومى احمر واخضرواصفروبيض مخفوق وجبنه شيدرودقيق وبقسماط وزبادى ونتبلها ملح وفلفل وثوم بودروبصل بودروبابريكا ومسطردة وزنجبيل وجوزة الطيب وقرفه وكزبره وحبهان وماء مثلج ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة سايحه بارده ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط (لازم يكون خليط ناعم)
- ونجيب ورقتين بلاستيك فيلم وورقتين فويل ونضع فيهم الخليط ونرش عليه زيتون اسود وزيتون اخضر مخلى ونلفه رول ونقفله كويس من الجانب ونلفه فى ورق فويل ونقفلها كويس اوى ونجيب قالب كيك ونضع فى الانشون ونصب عليه ماء مغلى ونقفل القالب بورق فويل(نسوى فى حمام ماء مغلى)
- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه( ممكن نسوى فى حمام ماء على البوتجاز نفس الوقت تقريبا)ولمه يبرد نحفظه فى الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا



لانشون الفراخ واللحمة البيتى
لانشون الفراخ البيتى الجميل

المقادير
ربع كيلو فراخ مفروم
٣ بيض حجم كبير
٢ جبن مثلثات.
مكعب مرق دجاج
ثلث كوب دقيق
ملعقة صغيرة ثوم مهروس ( مفيدة جدا )
نصف ملعقة صغيرة فلفل ابيض او اسود
١ م.ك بصل بودرة ..... نص م.ص بابريكا وتوم وجنزبيل بودر
ثلث كوب زيت او نص .
١ م.ص ملح
لانشون اللحم البيتى الجميل
المقادير
ربع كيلو لحم مفروم ( حته لحمة حمرا من غير دهون )
٣ بيضات كبيرة
٢ جبن مثلثات
مكعب مرق لحم
ثلث كوب دقيق
نصف م.ص فلفل اسود
١ م.ك بصل بودرة وبصل مبشور ناعم بدون مية
بابريكا... ثوم بودرة
ثلث كوب زيت ملح
لون جل احمر نقطة أو ٢ بالكتير

لسلق اللانشون
ماء
ورق لورا
حبهان صحيح
ملح
فلفل اسود
الطريقة واحدة للاتنين .. بس كل واحد لوحده اكيد
نضع كل المقادير في الكبة ( ماعدا اللحمة والزيت والدقيق ) و يخلطوا جيدا ثم تضاف اللحمة ونكمل خلط .
نضيف الدقيق و نبدأ بإضافة الزيت بالتدريج مع استمرار الخلط حتى نحصل على مزيج بقوام كريمي طري ( كأنه جبنه كريمى ).
التشكيل بقى ..
نضع الخليط على استرتش رول و يلف بشكل أسطوانة و بعد لفه بالاستريتش اول مرة يلف مرة تانية و يغلق الطرفين جيدا ثم نلف بفويل و يغلق باحكام و يمكن في هذه المرحلة ان يسلق فورا.

طريقة تانى صحية ......(للي بيعترضوا علي الاسترتش والفويل
تجيبي قالب الكيك اوالتوست وتصبي خليط اللانشون فيه لنصفه لانه هيرتفع وتحطي القالب في صينية اكبر فيها ماء مغلي لغاية منتصف القالب فقط حتي لاتدخل القالب اثناء الغليان وتحطي الصينية في فرن علي 180لمدة من 40:50دقيقة واختبريه بالخلة زي الكيك لونضيفه ببقي استوي خرجيه ودخليه التلاجة يبرد

طريقة تالتة :بس للأمانة مجربتهاش)
من الأفضل التخلص من الستريتش قبل سلقه وعلشان كدة هانجميد رولات اللانشون في الفريزر
و بعد ان تصبح متجمده تماما نقوم نشيل الاستريتش رول و توضع رولات اللانشون مباشرة في ماء السلق و هو يغلي مع اضافة التوابل .
نترك اللانشون في الماء يغلي مدة نصف ساعه مع تغطية الوعاء و يمكن ترك فراغ بسيط فقط في الغطاء ثم نهدى النار للوسط
و لو نقص الماء نزيد ماء مغلي هاتحتاج تقريبا ساعه .
نخرج اللانشون من ماء السلق و سيكون بقوام طري قليلا و يترك يبرد تماما و يدخل الثلاجة ليتماسك و يبرد ثم يقطع ويقدم بالف هنا وشفا





‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








مركزالدولى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السردين
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السجق
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: