ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع ساندوتشات اللحوم
ساندوتشات برجر
المقادير
3 خبز برجر
ربع كوب مايونيز(50 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه مسطرده(25 جم)
خس كابوتشى
بصل حلقات
طماطم حلقات
فلفل رومى حلقات
شرائح جبنه شيدر
فلفل هالينيو
خلطه برجر ماجى
كوب وربع لحمه مفرومه(250 جم)
تفل بصل
ربع كوب بقسماط(50 جم)
بياض بيضه
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملح وفلفل وزعتروزنجبيل
خل وسكر
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وخلطه برجر ماجى وتفل بصل وبقسماط وبياض بيضه وكاتشب وسكر وخل وملح وفلفل وزعتروزنجبيل ونخلطهم مع بعض ونسيبها ترتاح ربع ساعه فى الثلاجه ونشكلها اقراص برجر وندخلها الثلاجه ساعه
- على شوايه ساخنه نرص البرجر وتتشوى
- ونجيب خبز البرجر ونفتحه ساندونش وندهنه مايونيزوكاتشب ومسطرده ونرص خس كابوتشى وشرائح فلفل وطماطم وبصل وفلفل هالينيو ونضع البرجروشرائح جبنه شيدر
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتشات سجق
المقادير
3 خبز فينو
نصف ملعقه مسطرده (10 جم)
نصف ملعقه مايونيز(10 جم)
نصف ملعقه كاتشب(10 جم)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
كوب سجق(200 جم)
فلفل حار شرائح
بصل شرائح
ثوم شرائح
طماطم لحم شرائح
ملح وفلفل وكمون وشطه
ربع كوب ماء مغلى(50 مل)
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النارنشوح سجق فى زيت ولمه ياخد لون نضيف وثوم وبصل وفلفل وطماطم وماء مغلى ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه وبهارات بقدونس مفروم ونقلبهم مع بعض لحد ما السجق يستوى
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى مسطرده ومايونيز وكاتشب ونضيف السجق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتشات كفته
المقادير
(الكفته)
كوب وربع لحم مفرومه(250 جم)
ربع كوب ليه مفرومه(50 جم)
ربع كوب بقسماط ناعم(50 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
تفل بصل
ملعقه بقدونس مفروم(25 جم)
بيضه
ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات
ماء بصل
عيدان شيش
3 خبز فينو
ربع كوب سلطه طحينه(50 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
2 خس كابوتشى
طماطم شرائح
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وليه مفرومه وتفل بصل وبيكنج بودروبقدونس مفروم وبيضه وملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات ونخلطهم مع بعض ونسيبها ترتاح نصف ساعه, ونجيب عيدان الشيش ونضع الكفته ونبيل ايدينا ماء بصل ونصبع الكفته
- على شوايه ساخنه نرص اصابع الكفته تتشوى
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى سلطه طحينه وصلصه حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونضيف الكفته
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتشات كبدة
المقادير
3 خبز فينو
ربع كوب سلطه طحينه(50 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
2 خس كابوتشى
طماطم شرائح
نصف كيلو كبدة شرائح(500 جم)
ربع كوب زيت(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملح وكمون وفلفل وشطه
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
بصل شرائح
فلفل رومى شرائح
طماطم لحم شرائح
فلفل حار شرائح
كسبرة مفرومه
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط خل وعصير ليمون وزيت وثوم مفروم وملح وكمون وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الكبدة ونسيبها فى التتبيله ساعه فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت يسخن ونشوح فى شرائح الكبده ولمه تستوى وتشرب السائل اللى فيها نضيف شرائح بصل وفلفل حار ورومى وطماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى سلطه طحينه وصلصه حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونضيف الكبدة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتش فراخ زنجر
المقادير
3 خبز فينو
ربع كوب مايونيز(50 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
2 خس كابوتشى
طماطم شرائح
2 صدر فراخ فيليه
ملعقه مسطرده(25 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
(العجينه)
كوب وربع دقيق(250 جم)
نصف كوب نشا(100 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
2 بيضه
كوب لبن(200 جم)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط مسطرده وزيت وملح وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيف قطع الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل, ونعفرها دقيق
العجينه
- فى بوله نخلط دقيق ونشا وبيكنج بودروملح وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط لبن وبيض ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الدقيق ونقلبهم مع بعض لحد ما تكون عجينه سائله ونسيبها ترتاح نصف ساعه ونضع فيها قطع الفراخ
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الفراخ
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى مايونيز وصلصه حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونرص قطع الفراخ
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتش قلب وكلاوى
المقادير
ربع كيلو قلوب منزوع الجلد
ربع كيلو كلاوى منزوع الجلد
(التتبيله)
5 فص ثوم مفروم
(25 مل) ملعقه كبيرة خل
(25 مل) ملعقه كبيرة عصير ليمون
(10 جم ) نصف ملعقه ملح
(10 جم ) نصف ملعقه فلفل
(10 جم ) نصف ملعقه كمون
(10 جم ) نصف ملعقه شطه
(60 مل)2 ونصف ملعقه زيت
2 بصل شرائح
فلفل حار
بقدونس مفروم
حبز بلدى
سلطه طحينه
سلطه خضراء
طريقه التحضير
(تتبيله)
- فى بوله نخلط ثوم وخل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض
- فى اناء على النار نشوح كلاوى فى زيت ولمه تاخد لون نضيف قلوب ونقلبهم مع بعض وتاخد لون نضيف بصل وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف التتبيله ونقلبهم مع بعض ولمه تستوى نضيف بقدونس ونرفعه من على النار
- ونجيب خبزبلدى وضع سلطه طحينه وسلطه خضراء ونضع قلب وكلاوى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتش مخ بانيه
المقادير
لتر ماء مغلى
(كرفس-كرات- بصل- ليمون شرائح)
لتر ماء مثلج
(التتبيله)
(25 مل ) ملعقه كبيرة خل
5 فص ثوم مفروم
(10 جم) نصف ملعقه ملح
(10 جم) نصف ملعقه فلفل
(10 جم) نصف ملعقه كمون
(10 جم) نصف ملعقه كسبرة ناعمه
(200 جم) كوب دقيق
(100 جم) نصف كوب رده
زيت للقلى
سلطه طحينه
سلطه خضراء
خبز بلدى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع كرات وكرفس وليمون وبصل ولمه الماء تغلى نضع المخ فى المصفاه ونعد من 1 الى10 ونضعها فى ماء مثلج ونصفى ونقطعه شرائح
- فى بوله نخلط خل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وكسبرة ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح المخ ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
- فى بوله فيها دقيق ورده ونقلبهم مع بعض ونضع شرائح المخ فى دقيق
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح المخ
- ونجيب خبز بلدى ونفتحه من الجانب ونضع فى سلطه طحينه ثم سلطه خضراء ونرص عليهم شرائح المخ البانيه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ساندوتش كبده بالرده
المقادير
نصف كيلوكبدة شرائح
(التتبيله)
5 فص ثوم مفروم
(25 جم) ملعقه هريسه
(10 جم) نصف ملعقه ملح
(10 جم) نصف ملعقه فلفل
(10 جم) نصف ملعقه كمون
(10 جم) نصف ملعقه بهارات كبده
(200 جم) كوب رده
(50 جم)2 ملعقه دقيق
زيت للقلى
سطه طحينه
سلطه خضراء
خبز بلدى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ثوم وهريسه وملح وفلفل وكمون وبهارات كبده ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الكبدة ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- فى بوله نضع رده ودقيق ونقلبهم مع بعض ونعفرالكبدة فيها
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الكبدة
- ونجيب خبز بلدى ونفتحه من الجانب ونضع فى سلطه طحينه ثم سلطه خضراء ونرص عليهم شرائح الكبدة البانيه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة ۩❁
#منتدى_المركز_الدولى❁۩