منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق 1110
ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق 1110
ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد سليم
مشرف
مشرف
احمد سليم


عدد المساهمات : 456
تاريخ التسجيل : 16/02/2011

ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق   ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق Icon_minitime1الأربعاء 15 مايو - 13:53

ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق

شيش طاووق

المقادير

2\1 كيلو صدور او رواك مكعبات
(التتبيله)
50 جم ثوم مفروم(2معلقه كبيرة)
100 مل ماء بصل (نصف كوب )
25 جم مسطرده(معلقه كبيره)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
50 مل لبن رايب(2معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيره)
25 مل عصيرليمون(معلقه كبيره)
5 جم زنجبيل(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
100 مل زيت(نصف كوب )
10 عيدان شيش
10 طماطم شيرى
10 بصل اورمه
10 فلفل الوان مكعبات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ثوم مفروم وماء بصل ومسطرده وصلصه وخل وعصير ليمون ولبن رايب وزنجبيل وزعتر وملح وفلفل وبهارات وزيت ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع طماطم وفلفل وفراخ وبصل وطماطم وفراخ وفلفل وبصل وهكذا لح باقى الكميه ونضعها فى التتبيله ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- على الشوايه ونمسحها بزيت ونضع الشيش ونسيبها على كل وجه 7 دقائق
- ويقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق فراخ
المقادير
نصف كيلو وراك مخليه
( المارينيه)
100 جم ثوم مهروس(نصف كوب )
25 جم مسطردة(معلقه كبيره)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
100 ملى زيت(نصف كوب )
25 ملى خل(معلقه كبيره)
25 ملى عصير ليمون(معلقه كبيره)
10 جم كركم(نصف معلقه كبيره)
10 جم بابريكا(نصف معلقه كبيره)
10 جم كمون(نصف معلقه كبيره)
10 جم زعفران(نصف معلقه كبيره)
10جم شطه(نصف معلقه كبيره)
10جم ملح(نصف معلقه كبيره)
10 جم فلفل(نصف معلقه كبيره)
10 جم كسبرة(نصف معلقه كبيره)
200 مل لبن رايب( كوب )
10 جم زنجبيل(نصف معلقه كبيره)
10 جم كارى(نصف معلقه كبيره)
10 عيدان شيش
10 طماطم شيرى
10 بصل اورمه
10 فلفل الوان مكعبات
طريقه التحضير
1-فى بوله فيها الفراخ نضيف خل ولبن رايب و صلصه ومسطردة وزعفران وعصير ليمون وشطه وكارى وكمون وكركم وكمون وكسبرة وشطه وملح وفلفل وزيت وثوم وبابريكا ونقلبهم مع بعض ونسيب الفراخ فى التتبيلها ساعتين فى الثلاجه
2- ونجيب اسياخ شيش ونضع بصل ثم فراخ ثم فلفل الوان ثم فراخ ثم طماطم شيرى ونكمل باقى الكميه
3- ونرص اسياخ الشيش على الشوايه وتستوى على كل وجه 10 دقائق
4- وتقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق البط
المقادير
2 وراك بط مكعبات
(التتبيله)
مسطرده
عسل ابيض
زبادى
صويا صوص
زيت
عصير برتقال
ملح وفلفل وبهارات
بصل مكعبات
فلفل الوان مكعبات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط زيت وزبادى ومسطرده وعسل ابيض وصويا صوص وعصيربرتقال وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع مكعبات فلفل ثم بصل ثم قطعه بط ثم فلفل الوان ثم قطعه بط ثم بصل ثم فلفل الوان وهكذا فى كل الكميه ونضعها فى التتبيله السابقه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص عيدان الشيش طاووق ونقلبها على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
وشفا



طاووق تركى
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مستطيله
المارينينه)
80 جم ثوم مفروم(3معلقه كبيرة)
20 جم مسطرده(معلقه كبيره)
50 مل زيت زيتون(2معلقه كبيرة)
25 مل خل(معلقه كبيره)
75 مل عصير ليمون(3معلقه كبيره)
80 مل لبن رايب(4معلقه كبيره)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
10 جم ملح(نصف معلقه كبيره)
100 جم فلفل حار مهروس(نصف كوب )
25 جم فلفل مجروش(معلقه كبيره)
10 جم بهارات(نصف معلقه كبيره)
20 جم زعتر بودره(معلقه كبيره)
10 عيدان شيش
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضيف ثوم ومسطرده وزيت وخل وعصير ليمون ولبن رايب وصلصه وملح وفلفل حار وفلفل مجروش وبهارات وزعتر ونخفقهم مع بعض كويس
2-وفى بوله فيها الفراخ نضيف التتبيله ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله ساعتين على الاقل
3-ونجيب عيدان الشيش ونضيف فيها الشيش طاووق
4-ونرص الشيش على الشوايه ونسيبها تستوى على كل وجه 5 دقائق
5-ويقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق هندى
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مستطيله
(المارينيه)
200 جم زبادى( كوب )
25 جم صلصه(معلقه كبيره)
5 جم زنجبيل مبشور(معلقه صغيره)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
50 مل زيت زيتون(2معلقه كبيرة)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 جم كارى بودره(معلقه كبيره)
10 جم ملح(نصف معلقه كبيره)
10 جم فلفل(نصف معلقه كبيره)
10 عيدان شيش
فلفل شرائح
بصل شرائح
طماطم شيرى
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضيف الزبادى وصلصه وزنجبيل وعصير ليمون وزيت زيتون وثوم وكارى وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض
2-فى بوله نضيف الفراخ ونضع عليها التتبيله ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله ساعتين على الاقل
3-ونجيب عيدان الشيش ونضف فلفل فراخ وبصل فراخ وطماطم فراخ وهكذا حتى باقى الكميه
4-ونرص عيدان الشيش على الشوايه على كل وجه 5 دقائق
5-وتقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق سورى
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مستطيله
(المارينيه)
50 مل خل(2معلقه كبيرة)
50 مل خل بلسمك(2معلقه كبيرة)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
200 جم لبن رايب( كوب )
5جم زعفران(نصف معلقه صغيره)
20 جم بابريكا(معلقه كبيره)
10 جم كركم(نصف معلقه كبيره)
10 جم كسبرة(نصف معلقه كبيره)
ملح
فلفل
بهارات فراخ
عيدان شيش
فلفل شرئح
بصل شرائح
ليمون شرائح
طماطم شيرى
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضيف خل وخل بلسمك ولبن رايب وزعفران وبابريكا وكركم وكسبرة وملح وفلفل وبهارات فراخ ونخلطهم مع بعض
2-وفى بوله نضيف الفراخ ونضيف عليها التتبيله وونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله ساعتين على الاقل
3-وبعد الساعتين نجيب عيدان الشيش ونضع بصل فراخ فلفل فراخ وليمون وفراخ وطماطم وفراخ وليمون ونعمل باقلى الكميه
4-ونرص الشيش طاووق على الشوايه نشوى لحد ما يستوى على كل وجه 5 دقائق
5-ويقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق جمبرى
المقادير
كيلو جمبرى وسط
طماطم شيرى
مكعب بصل
فلفل رومى مكعبات الوان
(التتبيله)
ملعقه مسطرده(25 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
2 ملعقه زيت(50 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
(الصوص التقديم)
2 ونصف ملعقه زيت سمسم(60 جم)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه زنجبيل فريش(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط مسطرده وكاتشب وخل وعصير ليمون وزيت وملح وكمون وشطه وفلفل ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الجمبرى- ونجيب عيدان الشيش ونضع طماطم شيرى ثم بصل ثم فلفل الوان ثم جمبرى ثم طماطم شيرى ثم بصل ثم فلفل الوان ثم جمبرى هكذا لحد ما نخلص كميه الجمبرى
- وعلى شوايه ساخنه نرص الجمبرى على كل وجه 3 دقائق
- فى بوله نخلط زيت سمسم وخل وكاتشب و صلصه حاره وسكر وزنجبيل ونقلبهم مع بعض وتقدم مع شيش الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا



شيش كفته صايمى
المقادير
2 ونصف كوب عدس بجبه منقوع ومتصفى(500 جم)
5 كوب ماء( لتر)
2 بطاطس مسلوقه
2 تفل بصل
ثوم مفروم
كسبرة مفرومه
ملح وفلفل وبهارات
كوب بقسماط ناعم(200 جم)
ماء بصل
ملح وفلفل
عيدان شيش
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع عدس بجبه فى ماء لمدة ساعتين على الاقل ونصفى
- فى الكبه او الميكسر نخلط عدس بجبه و بطاط وتفل بصل وثوم مفروم وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات وبقسماط ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه لمدة ساعه تتصمغ
- ونجيب عيدان الشيش ونبل ايدينا ماء بصل ونصبع الكفته( فو بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض)
- وعلى الشوايه او فى طاسه نرص عيدان الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا



الشيش باراك
المقادير
(العجينه)
3 كوب دقيق (600 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
كوب ونصف لبن(300 مل)
(الحشو)
ملعقه زيت(25 جم)
2 بصل مكعبات
2 فص ثوم مفروم
4\1 كيلو لحمه مفرومه
نصف حزمه بقدونس مفروم
ملح وفلفل
(الصوص)
5 كوب لبن مغلى( لتر)
كوب الاربع ارز مسلوق(175 جم)
(الطشه)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
5 فص ثوم مفروم
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
طريقه التحضير
-فى الميكسر نضيف دقيق وملح ولبن ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونسيبها ترتاح لمدة نصف ساعه
- وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه ونقطعها بالقطاعه على شكل دائرى
-فى اناء على النار نوشح بصل وثوم فى زيت ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه ونتبلها ملح وفلفل وبقدونس ونقلبهم مع بعض ونسيبها تبرد خالص
- ونجيب قطع العجينه وندهن الاحراف ماء ونضع الحشو فى نصف قطع العجينه ونقفلها كويس بشوكه من الاحراف ونقفل الاحراف على بعض على شكل برنيطه
-للعمل الصوص فى اناء على النار فى لبن بيغلى ارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه الصوص يغلى نضيف قطع شيش باراك ونسيبها تغلى لمدة 15 دقيقه ونرفعها من على النار
-للعمل الطشه فى طاسه على النار نشوح الثوم فى زيت ونضيف عليه كسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض كويس ونرفعها من على النار
-فى طبق التقديم نغرف شيش باراك ونضيف عليها الطشه
-وتقدم وبالف هنا وشفا


شيش سى فود
المقادير
سمك قشر بياض مخلى مكعبات
جمبرى مقشر
سبيط مكعبات
كاليمارى مكعبات
خل
زيت
عصير ليمون
شبت مفروم
ثوم مفروم
بصل اخضر مفروم
مسطردة
ثوم بودره
بصل بودره
بابريكا
ملح
كمون
بهارات سمك
فلفل الوان مكعبات
بصل مكعبات
طماطم مكعبات
يقدم مع ارز بسمتى مبهر
طريقه التحضير
1-فى بوله نضيف خل وزيت وعصير ليمون وثوم وثوم وبصل بودرة وشبت وبقدونس و بصل اخضر ومسطردة وملح وكمون وبهارات السمك والبابريكا ونتبل بيهم الجمبرى والسبيط و السمك ونسيبها نصف ساعه فى التتبيله فى الثلاجه
2- ونجيب اسياخ الشيش نضع مكعب فلفل ثم بصل ثم طماطم ثم سمك ثم بصل وطماطم وفلفل ثم جمبرى ثم فلفل وطماطم وبصل وسيبط ثم طماطم وبصل وفلفل وكاليمارى ونعمل كدة لحد ما المقدار يخلص
3- وعلى الشوايه نخليهم ياخدوا لون ونرصهم فى صينيه وندخلهم الفرن يكمل سوى
4- ونرصه فى طبق التقديم على ارز بسمتى متبهر
5-ويقدم وبالف هنا وشفا

شيش طاووق بالعسل
المقادير
نصف كيلو وراك
ثوم
عسل
زبادى
جنزبيل مبشور
ريحان
خل
مياه يصل
فلفل الوان
ملح
فلفل
كمون
بابريكا
بهارات فراخ
بصل بورده
ثوم بودره
عصير ليمون
صلصه
زيت زيتون
بصل مكعبات
فلفل مكعبات
بصل مكعبات
اسياخ شيش منقوعه
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط الثوم الزنجيبل ومياه بصل وخل وعصير ليمون ونقلبهم مع بعض كويس
2-ونضيف فلفل وبابريكا وبهارات فراخ وملح وبصل وثوم بودرة وريحان وزبادى وعسل نحل وصلصه ويت زيتون ونقلبهم مع بعض كويس اوى ونتبل الفراخ بيها ونسيبها ساعتين فى الثلاجه
3-ونجيب الاسياخ ونضع بصل طماطم شيش وفلفل وطماطم وبصل وشيش ونعمل لباقى الكميه
4- ونضعها على الشوايه تستوى على الوجين
5- ونرصه فى طبق التقديم
6-ويقدم وبالف هنا وشفا


شيش طاووك
المقادير
نصف كيلو اوراك مخليه
(التتبيله)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
1 كوب زبادى
100 مل زيت(نصف كوب )
2 سم زنجبيل مبشور(نصف معلقه صغيره)
1 بصله مبشورة
25 مل صويا صوص(معلقه كبيره)
25 جم صلصه(معلقه كبيره)
25 جم مسطردة(معلقه كبيره)
5 جم زعترمفروم(معلقه صغيره)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
10 عيدان شيش منقوع
1 فلفل اخضر مكعبات
1 فلفل اصفر مكعبات
1 فلفل احمر مكعبات
10 بصل اورمه
10 مشروم
10 ورق ليمون
طريقه التحضير
1-فى بوله نضيف ثوم وزبادى وزيت وزنجبيل ومسطردة وبصل وصويا صوص وصلصه وزعتر وعصير ليمون وملح وفلفل وبهار وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الشيش طاووك ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين فى الثلاجه
2- ونجيب عيدان الشيش ونضع فلفل اخضر ومكعب شيش ثم بصل ثم شيش ثم فلفل احمر ثم شيش ثم مشروم ثم شيش ثم بصل اورمه ثم شيش ثم فلفل اخضرثم ورق ليمون ثم شيش ثم فلفل احمر وهكذا حتى فى بافى الكميه
3-على الشوايه ساخنه نرص الشيش يستوى على كل وجه 5 دقائق
4-وفى طبق التقديم نرص عيدان الشيش
5-وتقدم وبالف هنا وشفا



شيش طاووق 2
المقادير
2\1 كيلو شيش طاووق مكعبات
2 كوسه كوسه قطع
2 باذنجان قطع
8 بصل اورمه
3 فلفل الوان قطع
2 طماطم قطع
(التتبيله)
2 ملعقه ثوم مفروم
ملعقه مسطرده
نصف ملعقه هريسه حاره
ملعقه صلصه
كوب زبادى
2 ملعقه زيت
عصير ليمونه
ملعقه خل
ملح
فلفل
بهارات
زعتر
سياخ شيش
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ثوم ومسطرده وهريسه وصلصه وزبادى وزيت وعصير ليمون وخل وملح وفلفل وبهار وزعتر ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب سياخ الشيش ونضع فى فلفل احمر وبصل اورمه وشيش وطماطم وكوسه وشيش وفلفل وباذنجان وشيش وبصل اورمه وهكذا لحد ما الكميه تخلص , ونرصها فى بوله ونضيف عليها التتبيله ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين فى الثلاجه على الاقل
- على الشوايه ساخنه نرص سياخ الشيش ( كل شويه وندهنها من التتبيله)
- ويقدم وبالف هنا وشفا


شيش كبده
المقادير
كبدة مقطعة مكعبات وسط
...بصل مكعبات
طماطم مكعبات
فلفل ألوان
ممكن يضاف مشروم
طريقه التحضير
تتبل الكبدة من قبلها بيوم في
مية بصل و عصير ليمون و م ك صويا صوص و دبس رمان و سماق ,قرفة ,زعتر ,زنجبيل ملح و فلفل و كمون و بابريكا و شطة خل و ليمون)
تجهز الأسياخ و ممكن تتنقع من قبلها في مية ساقعه ساعتين
يتم وضع الكبدة والبصل والطماطم والفلفل في الأسياخ بالتبادل
يتم دهن الشواية بزيت الزيتون يتم وضع الأسياخ فوق الشواية الكهربائية وتقلبيها حتى تنضج
يتم وضع فحمة مشتعلة في قطعة فويل بها قليل من الزيت في طبق مع الكبدة وتغطيتهم معا باحكام حتى تكتسب رائحة الشواء على الفحم
تقدم مع الأرز الأبيض وسلطة باباغنوج
وتقدم بالف هنا وشفا


شيش طاووق السمك الفيليه
المقادير
1 كيلو سمك فيلية سميك الحجم – ملعقة ثوم مفرى – فلفل اخضر واحمر – بصل – طماطم ملح - فلفل اسود – كمون – شطة – زيت – ليمون – عيدان الخشب الرفيعة – قطعة فحم صغيرة,
طريقه التحضير
- يغسل السمك كما أوضحنا سابقاً ويتبل بالملح والفلفل الأسود والليمون والكمون والشطة ويترك لمدة ساعة بالثلاجة . - يقطع البصل والفلفل والطماطم حلقات ترانشات . - نغرس فى كل عود خشبى قطعة السمك المتبلة ثم حلقة الطماطم وحلقة بصل وفلفل تكرر عدة مرات فى العود الخشبى مثل اللحم . - يقطع عيدان الكرفس قطع صغيرة وترص بالصينية ثم يرص فوقها عيدان السمك المعد . - يرص فى الصينية بالتساوى جنب بعضه ثم ترش فوقه قليل من الزيت . - تزج الصينية فى الفرن حتى يحمر السمك . - نضع قطعة الفحم على النار حتى الإحمرار من جميع الجوانب . - نضع قطعة الفحم الحمراء فى وسط الصينية بعد النضج ونغطيها لمدة خمس دقائق ثم ننشلها وما حولها من لون . - يجهز سرفيس مجمل بوريقات البقدونس أو الجرجير أو الخس ويرص فوقه عيدان السمك الشيش طاووك ساخناً.وتقدم بالف هنا وشفا


تتبيله شيش طاووق
المقادير
1 كوب زبادي
نصف كوب زيت زيتون
نصف كوب صلصة طماطم
نصف كوب عصير ليمون
2 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة صغيرة بابريكا
2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
طريقة التحضير
يوضع الزبادي في بولة، ويقلب حتى يصبح كريمي القوام.
تضاف صلصة الطماطم وزيت الزيتون وعصير الليمون والثوم، وتقلب مرة أخرى.
يتبل بالملح والفلفل الاسود والبابريكا، ويقلب جيداً.
تقطع صدور الدجاج مكعبات، وتوضع في التتبيلة، وتخلط بها جيداً.
توضع في الثلاجة لمدة لا تقل عن 3 ساعات.
توضع قطع الدجاج في أسياخ خشبية، وتشوى، ويمكن ان توضع في مقلاة بها قليل من الزيت، وتقلب حتى تحمر.
يضاف إليها ما تبقى من التتبيلة، وتترك على النار حتى تنضج.
ترفع من على النار، وتقدم.
ملحوظة:
هذه الكمية من التتبيلة تكفي كيلو دجاج.
وتقدم بالف هنا وشفا


شيش كباب الدجاج الدايت
المقادير
2 وحدة من الطماطم
2 وحدة من الفلفل الأخضر حلو
2 وحدة من الفلفل الأصفر_طريقة تحضير شيش كباب الدجاج :
تبلي الدجاج بالملح والفلفل وتقلب جيداً .
ثم قومي بإضافة الصلصة وعصير الليمون والزيت والزنجبيل والمستردة .
وتخلط المكونات جيداً مرة أخرى.
اتركي الدجاج في التتبيلة لمدة 3 ساعات على الأقل فى الثلاجة حتى تتشرب مكعبات الدجاج التتبيلة.
ثم ضعي مكعبات الدجاج فى الأسياخ الخشبية الخاصة بالشوي ،مع قطع الطماطم والفلفل بالتساوي .
ثم تشوى مكعبات صدور الدجاج على الفحم .
اقتراحات شيش كباب الدجاج :
تقدم ساخنة مع السلطة الخضراء وخبز السن .
وتقدم بالف هنا وشفا



شيش الكباب الهندى
المقادير
كيلو لحم مفروم
2 بصلة متوسطة مفرومة
1/2 كوب نعناع طازج مفروم ناعم
1/2 كوب كزبرة خضراء مفرومة ناعم
ملعقة كبيرة معجون زنجبيل (3/4 ملعقة كبيرة زنجبيل طازج مفروم، 1/2 ملعقة كبيرة ثوم مهروس، ملعقة كبيرة زيت، 1/2 ملعقة صغيرة عصير ليمون، ذرة ملح وتقلب جيداً حتى تتماسك قليلاً)
ملعقة كبيرة من صلصة الفلفل الحار
2 ملعقة صغيرة كمون
2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
2 ملعقة صغيرة بابريكا
1/4 كوب زيت
ملح وفلفل أسود
طريقه التحضير
في وعاء كبير ضعي اللحم والبصل والنعناع والكزبرة الخضراء و معجون الزنجبيل و صلصة الفلفل الحار والكمون والكزبرة الجافة والبابريكا والملح والفلفل الأسود و اخلطيهم جيداً .
ضعي اللحم في الثلاجة لمدة ساعتان .
شكلي اللحم على شكل أصابع على أسياخ الشوي .
إدهني الشواية بالزيت ثم ضعي أسياخ الكباب عليها و قلبيها على جميع الجهات حتى تنضج .
وتقدم بالف هنا وشفا



الشيش طاووق البيتى
المقادير
نص كليو وراك دجاج (مخلية ومقطعة مكعبات)
بصلة متوسطة الحجم مبشورة ناعما.(لغاية لما تبقي عصير )
2 معلق كبيرة توم مفروم
علبه زبادى
2 معلقة كبيرة بهارات فراخ ( بنشتريها من العطار جاهزه ).
2 قرن فلفل حار مفري ( حسب الرغبة " اختيار " )
معلقة صغيرة زعتر
عصير 3 ليمون
3 معلق كبيرة زيت
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة خل
مكعبات طماطم وفلفل الوان
** الطريقة :-
يتم خلط عصير البصل المفري مع الثوم والزبادي والزيت وعصير الليمون
والخل والتوابل والبهارات والفلفلوالزعتر
ويتم الخلط بالشوكة أو مضرب سلك يدوي.فى وعاء
- يضاف الدجاج المقطع مكعبات للخليط الي عملنا
ويفضل أن يتبل الدجاج في الليلة السابقة للشوي،
حتى يتشرب الدجاج من التتبيلة، وتكون النكهة قوية،
ويتجانس نسيج الدجاج ويصبح طريا عند الشوي.
-يوضع المقدار بعلبة وتُغلق، وتوضع بالثلاجةطوال الليل.
-في اليوم التالي، نُوزّع قطع الدجاج الي عملنها وكل من مكعبّات الفلفل الأصفر ، الأحمر ، الأخضر والطماطم ،
على أسياخ الشوي الخشبيّة ، بحيث نضع في كل سيخ كميّة مناسبة من قطع الدجاج ، الفلفل والطماطم .
، ويتم الشوي على صاجة فوق عين البوتجاز، أو على الفحم، حتى تأخذ اللون الذهبي، وتصبح جاهزة للتقديم.
وتقدم بالف هنا وشفا



شيش طاووق الفرن
المقادير
8 قطع فيلية دجاج
1 كوب زبادي
نصف كوب زيت زيتون
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب خل ابيض
2 معلقة كبيرة صويا صوص
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 معلقة كبيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة حبهان "هيل" ناعم
1 معلقة صغيرة ثوم بوردة
1 معلقة صغيرة بصل بودرة
1 معلقة صغيرة شطة
1 معلقة صغيرة كركم
1 معلقة صغيرة فلفل اسود
1 معلقة صغيرة كزبرة ناعمة
2 معلقة صغيرة ملح
للتقديم:
أسياخ خشبية
بصل مقطع
فلفل ألوان مقطع

طريقة التحضير
اغسلي صدور الدجاج جيداً، ثم قطعيها مكعبات.
ضعي الزبادي في بولة غويطة، وأضيفي إليها صلصة الطماطم والخل وعصير الليمون وزيت الزيتون والصويا صوص، واخلطيه جيدًا.
تبلي الخليط بالملح والفلفل الاسود والحبهان والبصل البودرة والثوم البودرة والشطة والبابريكا والكركم والكزبرة، واخلطي مرة أخرى.
ضعي قطع الدجاج في التتبيلة، وادعكيها بها جيداً.اتركي الدجاج في التتبيلة لمدة ساعة على الأقل.
اشعلي شواية الفرن، وبطني الصينية بورقة زبدة.
رصي قطع الدجاج مع الفلفل الملون والبصل بالتبادل في الأسياخ الخشبية.
ادهني الشيش طاووق بزيت الزيتون، وأدخليه الفرن لمدة 20 دقيقة مع تقليبها من وقت لآخر حتى تحمر وتنضج.
اخرجيها من الفرن، وقدميها ساخنة مع الخبز الشامي والثومية. وتقدم بالف هنا وشفا



الشيش طاووق بالثوم والليمون
المقادير
1/2 كيلو صدور دجاج ، مكعبات
5 فص ثوم مهروس
1 ملعقة صغيرة معجون طماطم
2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زبادي
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح
طريقة التحضير
في بولة كبيرة الحجم ضعي الثوم و معجون الطماطم و عصير الليمون و الزبادي و زيت الزيتون.
تبلي مزيج الثوم بالملح و قلبي جيدا حتى تمام الإختلاط.
ضعي مكعبات الدجاج في مزيج الثوم و قلبي جيدا حتى تمام الإختلاط ثم غطيها و ضعيها في الثلاجة طوال الليل.
سخني الجريل على درجة حرارة متوسطة.
ضعي الشيش طاووق في العيدان الخشبية ثم ضعيها على الجريل و قلبيها حتى تنضج.
قدمي الشيش طاووق بالثوم و الليمون مع السلطة و الثومية.وتقدم بالف هنا وشفا


شيش الفاكهة المشوي
المقادير
3 عدد خوخ
3 عدد كمثرى
2 عدد تفاح
1 ثمرة اناناس
1 عدد ليمون
للتزيين
2 ملعقة كبيرة عسل ابيض
1/2 كوب شرائح لوز
طريقة التحضير
يتم تقطيع الفاكهة مكعبات مثل الشيش طاووق .. نضع الكمثري و التفاح في بولة عليها القليل من الليمون لعدم تأكسدهم
و نضيف إليهم باقي الفواكه بعد تقطيعها ..ثم نبدأ بوضع الفواكهه بالتبادي في السيخ و نضعه علي الجريل حتي تأخذ الفاكهة علامات الشواء علي كل جانب
ثم نضعهم في طبق التقديم و نضيف اليهم خط رفيع من العسل و الكريمة و شرائح اللوز
- وتقدم وبالف هنا وشفا


شيش الدجاج بالصوص الاخضر

المقادير

صدور دجاج
1 كوب ورق نعناع أخضر
1 كوب ورق كسبرة خضراء
1 كوب فلفل أخضر مقطع مكعبات
2 معلقة كبيرة فلفل حامي مفروم
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل أبيض
1/4 كوب عصير ليمون
2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
2 معلقة صغيرة جنزبيل فريش مفروم
1 كوب زبادي
2 معلقة كبيرة زبدة
اسياخ خشب
طريقة التحضير
فى البلندر نخلط النعناع الاخضر مع ورق الكسبره والفلفل الاخضر والفلفل الحراق ونطحنهم جيدا
فى بوله نضع مكعبات الدجاج ونضع عليهم خليط الصوص الاخضر المطحون ونضيف الملح والفلفل الابيض وعصير الليمون
ثم نضيف الثوم المفروم والجنزبيل المفروم ونقلبهم جيدا
نغطى البوله ونتركها فى التلاجه ساعتين
نضعهم فى الاسياخ الخشب
نضع الجريل على النار ومضع قطعه زبده ونسوى شيش الدجاج لمده 20 دقيقه مع مراعاه التقليب
بعد التسويه نضع قطعه فحم ونطفيها بقليل من الزيت ثم نغطيها لاعطاء رائحه الشوي
- وتقدم وبالف هنا وشفا


ساندوتش شيش طاوق
المقادير
½ كيلو وراك دجاج مخلية مقطع مكعبات
مكونات التتبيلة
1 كوب زبادي
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة شطة
1 ملعقة كبيرة ثوم بودر
1 ملعقة كبيرة سماق
مكونات الصوص
1 كوب زبادي
1 فص ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة حليب رايب
1 حبة ليمون عصير
1 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة سماق
1 حبة فلفل احمر حار مفرية
1 ملعقة كبيرة طحينة
1 ملعقة صغيرة عسل ابيض
1 عدد خبز شامى
1 ملعقة كبيرة فلفل الوان مكعبات كبيرة
ملعقة كبيرة بصل احمر مكعبات كبيرة
شرائح خس
طريقة التحضير
تحضير التتبيلة
في وعاء نضع الزبادي و التوابل " ملح، فلفل اسود، كمون، شطة" و ثوم بودر و السماق تقلب المكونات جيدا ثم اضافة اوراك الدجاج.
تقلب اوراك الدجاج مع التتبيلة جيدا و تترك في الثلاجة لمدة 30 دقيقة على الأقل.
يخرج الدجاج من الثلاجة و يترك قليلا ليهدئ قبل الشوي
على جريل بها قليل من الزيت يحمر اوراك الدجاج لمدة 5 دقائق على كل جانب. ثم ترع على طبق التقديم
في نفس الجريل يشوح البصل و الفلفل الألوان لمدة دقيقة
تحضير الصوص
في وعاء نضف الزبادي و الثوم و حليب رايب و عصير الليمون و التوابل " ملح، فلفل اسود، كمون، سماق" و الفلفل الحار و عسل ابيض تخلط جميع المكونات معا جيدا
تحضير الساندوتش
يتم فرد الخبز و وضع الخس ثم الدجاج و الخضروات و نزود صوص على الوجه و نلف الساندوتش رول
- وتقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
@منتدى المركز الدولى

🛑۩❁#منتدى_المركز_الدولى❁۩🛑
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل انواع الشيش طاووق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البرجر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: