منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش منين بالعجوة او بالملبن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كرستال براق
مراقبة
مراقبة
كرستال براق


عدد المساهمات : 95
تاريخ التسجيل : 24/04/2014

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش منين بالعجوة او بالملبن   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش  منين بالعجوة او بالملبن Icon_minitime1الجمعة 30 أغسطس - 2:52

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش
منين بالعجوة او بالملبن
المقادير
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه كبيرة خميرة فوريه(10 جم)
ملعقه ينسون(25 جم)
ملعقه شمر(25 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
كوب لبن(200 مل)
(الحشو)
ملبن او عجوة
زبدة
سمسم
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وخميرة وشمر وينسون وملح وسمن  وماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه
فى بوله نخلط عجوة او ملبن مع زبدة ونعمله رول
- ونشكل العجينه رول طويل ونضع فى حشو العجوة او الملبن ونقفله كويس ونقطعه اصابع ونرصه فى صاج ونسيبه يخمر ربع ساعه تانى ونرش عليه سمسم
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كعب الغزال عجوة وملبن
المقادير
نصف ملعقه كبيرة خميرة فوريه(10 جم)
نصف ملعقه كبيرة سكر(10 جم)
ربع كوب ماء دافئ(50 جم)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
كوب سمن سايحه(200 جم)
نصف كوب قشطه او زبادى او لبن رايب(100 جم)
(الحشو)
كوب ملبن(100 جم)
2 ونصف زبدة طريه(60 جم)
كوب عجوه(100 جم)
2 ونصف زبدة طريه(60 جم)
(الغطاء)
ربع كوب سمسم(50 جم)
ربع كوب سمن(50 جم)
ربع كوب لبن(50 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط خميرة وسكروماء وندوبهم مع بعض ونضيف دقيق وملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف زبادى  وسمن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه
- فى بوله نخلط عجوة وزبدة او ملبن وزبدة
- ونشكل العجينه رول طويل ونحشيها ملبن اوعجوة ونلفها رول على الحشو ونقطعه ونرصه فى صاج ونسيبه يخمر ربع ساعه تانى ونلمعها سمن ولبن ونرش عليه سمسم
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

المنين السادة
المقادير
نصف ملعقه كبيرة خميرة فوريه(10 جم)
نصف ملعقه كبيرة سكر(10 جم)
ربع كوب ماء دافئ(50 جم)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
كوب سمن سايحه(200 جم)
نصف كوب قشطه او زبادى او لبن رايب(100 جم)
(الغطاء) الوجه
ربع كوب جوزهند(50 جم)
ربع كوب سمسم(50 جم)
ربع كوب سمن(50 جم)
ربع كوب لبن(50 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط خميرة وسكروماء وندوبهم مع بعض ونضيف دقيق وملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف زبادى  وسمن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه
- ونشكل العجينه رول طويل ونقطعه اصابع ونرصه فى صاج ونسيبه يخمر ربع ساعه تانى ونلمعها سمن ولبن ونرش عليه سمسم او جوزهند ناعم
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
القرص والمنين
المقادبر
100 مل لبن دافئ (نصف كوب)
10 جم خميرة (نصف ملعقه كبيرة)
10 جم سكر(نصف ملعقه كبيرة)
50 جم ينسون (2 ملعقه كبيرة)
50 جم شمر(2 ملعقه كبيرة)
50 جم سمسم (2 ملعقه كبيرة)
600 جم دقيق (3 كوب)
5 جم ملح (ملعقه صغيرة ممسوحه )
25 جم سكر(ملعقه كبيرة)
5 جم ريحه كعك (ملعقه صغيرة)
5 جم بيكنج بودر(ملعقه صغيرة)
150 جم سمن ( كوب الاربع)
100 مل زيت (نصف كوب)
(حشو العجوه)
عجوة
زبدة
(حشو الملبن)
ملبن
زبدة
عسل ابيض
طريقه التحضير
- فى اناء على النار ندافئ لبن وندوب فى سكروخميرة ونغطيها ونسيبها تخمر شويه
- فى اناء على النار نحمص ينسون وشمر وسمسم
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح ونضيف عليهم الشمروالينسون والسمسم ونخفقهم مع بعض ونضيف سكروريحه كعك وبيكنج بودر ونضيف سمن وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف اللبن والخميرة ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة ساعه فى مكان دافئ
- فى بوله نخلط عجوة وزبدة ونشكلها رول طويل, وفى بوله نخلط ملبن وزبدة ونشكلها رول طويل
- ونشكلها كرات ونلفها رول طويل ونفردها ونضع فيها عجوة او ملبن ونقفلها كويس ونضعها فى سمسم ونقطعه شرائح(اللى محشى ملبن نضعها فى جوزهند)وممكن نعملها ساده بدون حشو خالص
- ونجيب صاج ونرص فى المنين ونسيبه يخمر فى مكان دافى لمدة نصف ساعه
- ونعمل العجينه كرات متوسطه ونجيب صاج ونرص فى كرات القرص ونفردها بايدينا ونسيبه تخمر فى مكان دافى لمدة نصف ساعه
- وندخل الصاج فى الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه يخرج نسيبه فى الصاج لحد ما يبرد خالص
-ويقدم وبالف هنا وشفا

منين سن او القرقيش بالسن
المقادير
نصف كيلو دقيق (3كوب ونصف)
١٥٠ جرام سن / الرده الناعمه(كوب)
٢٥٠ جرام ذبده (كوب وربع)
١٠ جرام خميره (نصف معلقه كبيره)
١٥ جرام يانسون(معلقه كبيره)
٥٠ جرام سكر(2معلقه كبيره)
٣جرام ملح( نصف ملعقه صغيرة)
٢٢٥جرام ماء(كوب وربع) او حسب العجينة
الحشو
عجوه
ملبن
ساده
التزيين بيض وسمسم
طريقه التحضير
نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق و الرده والخميره والسكر واليانسون والملح ونقلبهم مع بعض ثم بعد ذلك نضع الذبده وفى الاخر الماء لتمام العجن
ثم بعد العجن نريح العجينة ١٥ دقيقه ثم بعد ذلك تشكل العجينة اصابع عجوه او ملبن او ساده ثم تستريح العجينة بعد التشكيل ١٥ دقيقه وتدخل الفرن على درجه حرارة ٢٠٠لمده ٢٠دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

القرقيش بالعجوة او ساده
المقادير
القرقيش او المنين بالعجوه او الساده
المقادير
١كيلو دقيق (5كوب)
٤٠٠ جرام سمنه (2كوب)
٦٠ جرام زيت(4 ملعقه كبيرة)
١٠٠ جرام سكر(نصف كوب)
١٠ جرام خميره فوريه (نصف ملعقه كبيرة)
٤٠ جرام خميره بيره(2 ملعقه كبيرة)
٢٥٠جرام لبن او حسب العجينه( كوب وربع)
طريقه التحضير
نحط المواد السايله معا وتقليبه وبعدين نحط المواد الجافه
نعجن حتى تكون عجينه طريه
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه ونحط فيه العجوه تشكلها على شكل رول طويل وتلف العجينه على العجوه وبعدين نضغط عليها وتقطيعها ونرصها فى الصاج وتدخل فرن ساخن
لو عملنا المنين محشى ندخله على ١٨٠:١٧٠ درجه
ولو عملنا المنين ساده يدخل على ١٦٠ درجة
وتقدم وبالف هنا وشفا

منين - ملبن - عجوه
المقادير
300 جم دقيق(2كوب)
75 مللى زيت( نصف كوب)
75 جم سمنه(نصف كوب)
6 جم خميره(ملعقه صغيرة)
3 جم ملح(نصف ملعقه صغيرة)
35 جم سكر(2 ملعقه كبيرة)
100 مللى ماء(نصف كوب)
نضع كل المقادير معا ماعدا الميه وبعدين ننزل بالميه شويه شويه حسب تجانس العجينه ونعجن العجينه حتى تبقى زى الصوره وبتاخد حوالى 3 : 4 دقائق وبعدين ترتاح
وبعدين بنفرد العجينه شريط طويل وفى نفس الوقت نجيب العجوه ونحط لها حته زبده حتى تلين ونعملها رول ونحط رول العجوه فى شريط العجينه ونلفها عليها ونقطع على ابعاد متساويه الشيف هنا قطع بعد كل 3 صوابع حتى تكون القطع متساويه فى الحجم وبعدين ترتاح نص ساعه و
ندهن الوش باصفر بيض ورشه نسكافيه او فانيليا ونرش رشه سمسم وتدخل الفرن على درجه حراره 150 درجه وبتاخد حوالى 20 : 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

كراكرز
نوع من أنواع المعجنات الحادقه
المقادير:
٧٥٠ جرام دقيق (4كوب)
٢٥٠ جرام رده ناعمه(كوب وربع)
٥٠٠ جرام ماء (2كوب ونصف)
٣٥٠ جرام ذبده ( 2كوب الأربع )
٥ جرام ملح (نصف ملعقه صغيرة)
طريقه التحضير
نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق و الرده والملح ثم بعد ذلك الذبده وفى الاخر الماء لتمام العجن بعد ذلك تدخل الثلاجه لمده نصف ساعه بعد نصف ساعة
نفرد العجينة بسمك رقيق ثم نغرم العجينه بالشوكه
ثم بعد ذلك تقطع بسكينه ٣×١٠ سم او زى ما تحب
وتدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠درجة مئوية لمده من ١٥ الى ١٧ دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

النواشف
المقادير
٤٠٠ جرام دقيق (2كوب)
٥٠ جرام سكر ( ربع كوب)
٢٥٠ جرام سمنه نباتى(كوب وربع)
١٠٠ جرام لبن(نصف كوب)
٥ جرام خميره (ملعقه صغيرة)
٥ جرام ملح(ملعقه صغيرة)
طريقه التحضير
نضع فى العجان او إناء بلاستك الدقيق والخميره والسكر والملح ثم بعد ذلك نضع السمنه ثم بعد ذلك نضع الماء لتمام العجن نعجن حتى تكون عجينه طريه
بعد العجن تستريح العجينة
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه ونحط فيه العجوه او ملبن تشكلها على شكل رول طويل وتلف العجينه على العجوه وبعدين نضغط عليها وتقطيعها ونرصها فى الصاج وتدخل فرن ساخن
لو عملنا المنين محشى ندخله على ١٨٠:١٧٠ درجه
ولو عملنا المنين ساده يدخل على ١٦٠ درجة
- ويقدم وبالف هنا وشفا

القرقيش الساده
المقادير
كيلو دقيق(5كوب)
نصف كيلو سمنه سايحه (2كوب ونصف)
20 جرام خميره  (ملعقه كبيره)
5 جرام  ملح (ملعقه صغيرة)
200 جرام ماء او لبن حسب نوع الدقيق ( كوب)
80 جرام سكر (نصف كوب)
طريقه التحضير
نحط المواد السايله معا وتقليبه وبعدين نحط المواد الجافه
نعجن حتى تكون عجينه طريه
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه  وبعدين نضغط عليها وتقطيعها وندهن الوجه بيض ونرش على  الوجه سمسم او ساده ونرصها فى الصاج وتدخل الفرن على درجه حراره  ١٦٠ درجة لمده 25دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

مقروض السمسم والعجوه
نوع من أنواع الحلويات الجزائري
المقادير
٢٥٠ جرام ذبده طريه (كوب وربع)
٣معلقه كبيره سكر بودره
١كوب فول سودانى محمص ومطحون
١كوب سمسم محمص
١معلقه كبيرة ماء ورد او زهر
نصف معلقه كبيره بيكنج بودر
٢ كوب دقيق
الحشو عجوه اختيارى
التزيين
سكر بودره - او شربات تقيل
او عسل ابيض - او شيكولاته
طريقه التحضير نضع في العجان او إناء بلاستك كل المكونات نضرب الذبده والسكر ثم الفول والسمسم ثم ماء ورد ثم الدقيق والبيكنج بودر آخر حاجه ثم بعد العجن تدخل الثلاجه لمده نصف ساعه بعد نصف ساعة
ونفرد عليه العجينه ونقطعها شرائح ثم نعملها اصابع محشيه عجوه او ساده على ظهر الكرتون المضلل أو دهرمبشارة اوعلى سليكون اشكال اصابع زينب اوعلى دهرمقصوصه الغرف ثم بعد التصبيع يدخل الفرن على درجة حرارة ٢٠٠ درجة مئوية لمده ١٥ دقيقه ثم بعد خروجها من الفرن وتبرد نرش عليه سكر بودره او شربات تقيل او عسل ابيض او شيكولاته سايحه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

السوستة بالعجوه
المقادير
نصف كيلو دقيق(2كوب ونصف)
200 جرام سمن( كوب)
100 جرام سكر بودر(نصف كوب)
10 جرام بيكنج بودر (نصف ملعقه كبيرة)
5 جرام ملح(ملعقه صغيرة)
١٠٠ جرام لبن مثلج(نصف كوب)
١٠٠ جرام ماء(نصف كوب)
الحشو
150 جرام عجوة كوب الاربع)
100 جرام سمسم(نصف كوب)
للتلميع
1 .بيضة
فانيليا
طريقه التحضير
يوضع الدقيق مع السكر البودر مع الملح مع البكينج بودر في بولة ويقلبوا جيدا ثم يوضع الخليط في العجان ثم يضاف عليهم السمنة يقلبوا لمدة 3 دقائق يعمل شكل الكرامبل ثم يضاف نصف مقدار الماء مع نصف مقدار اللبن ونتركهم لمدة دقيقتين حتى يتشرب العجين الماء واللبن ثم نضيف باقي مقدار الماء واللبن ونتركهم يختلطوا في العجان لمدة 6 دقائق حتي تصبح عجينة يضربوا بالمضرب الكف ناخد العجينة ونبدا بالتشكيل
نضع جزء من العجينة ونفرده 10 سم ×5سم ثم يوضع رول التمر في الوسط ونقل العجينة مثل الدفتر ونقوم فردها بالمردنة قطعة مستطيلة طولية ونقوم بتقطيعها قطع رفيعة ...ثم نمسك الطرفين ونلف عكس بعض توضع في الصينية وتدهن بالبيض والفانليا ورشة سمسم توضع على درجة حرارة 180 لمدة 20 الى 25 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا

أصابع التمر بالعجوه
المقادير
نصف كيلو دقيق(2كوب ونصف)
200 جرام سمن( كوب)
100 جرام سكر بودر(نصف كوب)
10 جرام بيكنج بودر (نصف ملعقه كبيرة)
5 جرام ملح(ملعقه صغيرة)
١٠٠ جرام لبن مثلج(نصف كوب)
١٠٠ جرام َ ماء(نصف كوب)
الحشو
200 جرام عجوة( كوب)
150 جرام سمسم كوب الاربع)
طريقة التحضير
يوضع الدقيق مع السكر البودر مع الملح مع البكينج بودر في بولة ويقلبوا جيدا ثم يوضع الخليط في العجان ثم يضاف عليهم السمنة يقلبوا لمدة 3 دقائق يعمل شكل الكرامبل ثم يضاف نصف مقدار الماء مع نصف مقدار اللبن ونتركهم لمدة دقيقتين حتى يتشرب العجين الماء واللبن ثم نضيف باقي مقدار الماء واللبن ونتركهم يختلطوا في العجان لمدة 6 دقائق حتي تصبح عجينة يضربوا بالمضرب الكف ناخد العجينة ونبدا بالتشكيل
نفرد العجينة مستطيلة ونضع في المنتصف رول العجوة ويكون سمك العجوة تخين ونلف عليه العجينة على شكل رول مع تلضغط بالاصابع لكي تتماسك العجوة مع العجين لكي يصبح شكل رول بمقاس الصينية نضع الرول في صينية بها سمسم جاف غير محمص ونلف الرول داخل السمسم ثم نضعه في الصينية دون تقطيع على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة وبعد التسوية نتركه لكي يبرد ثم نقوم بتقطيعه على شكل اصابع
- ويقدم وبالف هنا وشفا

العسلية بالعجوه والسمسم
المقادير
نصف كيلو دقيق (2كوب ونصف)
200 جرام سمنه( كوب)
100 جرام سكر بودر(نصف كوب)
10 جرام بيكنج بودر (نصف ملعقه كبيرة)
5 جرام ملح(ملعقه صغيرة)
١٠٠ جرام لبن مثلج(نصف كوب)
١٠٠ جرام َ ماء(نصف كوب)
الحشو
150 جرام عجوة( كوب)
١٠٠ جرام سمسم (نصف كوب)
50 جرام عسل اسود( ربع كوب)
طريقه التحضير
يوضع الدقيق مع السكر البودر مع الملح مع البكينج بودر في بولة ويقلبوا جيدا ثم يوضع الخليط في العجان ثم يضاف عليهم السمنة يقلبوا لمدة 3 دقائق يعمل شكل الكرامبل ثم يضاف نصف مقدار الماء مع نصف مقدار اللبن ونتركهم لمدة دقيقتين حتى يتشرب العجين الماء واللبن ثم نضيف باقي مقدار الماء واللبن ونتركهم يختلطوا في العجان لمدة 6 دقائق حتي تصبح عجينة يضربوا بالمضرب الكف ناخد العجينة ونبدا بالتشكيل نفرد العجينة مستطيلة ونضع في المنتصف رول العجوة ويكون سمك العجوة تخين ونلف عليه العجينة على شكل رول رفيع شكل العسليه مع تلضغط بالاصابع لكي تتماسك العجوة مع العجين لكي يصبح شكل رول بمقاس الصينية نضع الرول في صينية بها سمسم جاف غير محمص ونلف الرول داخل السمسم ثم نضعه في الصينية دون تقطيع على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة وبعد التسوية نتركه لكي يبرد ثم نقوم بتقطيعه على شكل اصابع العسلية
- ويقدم وبالف هنا وشفا

عسلية العجوة
المقادير
100 جرام سمن (نصف كوب)
100 جرام زبدة (نصف كوب)
100 مللي ماء (نصف كوب)
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
½ كيلو دقيق
الحشو - نصف كيلو عجوه
الوجه - 200 جرام سمسم ( كوب)
طريقه التحضير
نضع فى العجان او اناء بلاستك  الدقيق والخميرة والسكر والملح ونضربهم مع بعض بعد ذلك نضع الذبده و السمنه والماء ونخلط العجينه كويس لتكون عجينه متماسكه ونغطيها ونضعها فى مكان دافئ لمدة ١٠دقائق
ثم بعد ذلك
نفرد العجينة مستطيلة ونضع في المنتصف رول العجوة ويكون سمك العجوة تخين ونلف عليه العجينة على شكل رول مع ضغط بالاصابع لكي تتماسك العجوة مع العجين لكي يصبح شكل رول و يكون الرول رفيع مثل العسليه بمقاس الصينية نضع الرول في صينية بها سمسم جاف غير محمص ونلف الرول داخل السمسم ثم نضعه في الصينية دون تقطيع على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة وبعد التسوية نتركه لكي يبرد ثم نقوم بتقطيعه على شكل اصابع
- ويقدم وبالف هنا وشفا

المقروض الليبى
المقادير
٢كوب سميط بسبوسه
١كوب دقيق
١معلقه كبيرة سكر
نصف معلقه كبيره بيكنج بود
١كوب زيت
١معلقه كبيرة ماء ورد
ربع معلقه صغيرة ملح
ماء لتمام العجن
الوجه - سمسم
الحشو - عجوه مفرومه
الشربات - عسل نحل دافئ لسقى المقروض
طريقه التحضير
نضع فى العجان او إناء بلاستك الدقيق والسميط والبيكنج بودر والملح ثم بعد ذلك نضع الزيت وماء الورد وفى الاخر الماء لتمام العجن بعد العجن تستريح العجينة لمده يوم فى الثلاجه ثم بعد ذلك
ونشكلها كرات ونلفها رول طويل ونفردها ونضع فيها عجوة ونقفلها كويس ونضعه فى سمسم ونقطعه شرائح
وننقشها بمناقش من فوق
- ونجيب صاج ونرص فى المقروض
- وندخل الصاج فى الفرن على 160 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه يخرج نسقى بالعسل
نسيبه فى الصاج لحد ما يبرد خالص
- ويقدم وبالف هنا وشفا

منين الفول السوداني
المقادير
نصف كيلو دقيق (2كوب ونصف)
100 جرام فول سودانى مفروم(نصف كوب)
100 جرام ذبده (نصف كوب)
2بيضه كبيره
1معلقه كبيره خميره
1معلقه كبيره بيكنج بودر
3معلقه كبيره لبن بودره
200 جرام ماء (كوب)
2معلقه كبيره سكر
نصف معلقه صغيره ملح
التزيين:-
2بيضه
نصف كوب فول سودانى
طريقه التحضير
نضع في العجان او فى اناء بلاستك الدقيق والفول والخميره والبيكنح بور واللبن البودرة والسكر والملح ثم بعد ذلك الذبده ثم بعد ذلك البيض وفى الاخر الماء لتمام العجن ثم بعد العجن تستريح العجينه 10دقائق وبعد كده نشكلها مثل القرقيش المنين الساده
ثم نلمع الوجه بيض ونضع على الوجه الفول المجروش ثم يدخل الفرن على درجه حراره 180 درجه لمده 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كعب الغزال
المقادير
1/2 كوب سمنه
1/2 كوب زبده
1/2 كوب ماء
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
½ ملعقة صغيرة ملح
1/2 كيلو دقيق دقيق
1 بيضة للتلميع
للحشو: ¼ كيلو عجوة
ملعقة كبيرة سمسم
ملعقة كبيرة سمنة ملعقة
صغيرة قرفة
طريقه التحضير
نضع السمنة وعليها الزبدة والماء، ثم نضع عليهم الخميرة والسكر والملح، ونعجنهم مع بعض . ثم الدقيق ثم نعجنهم مع بعض ، حتى تصبح العجينة متماسكة ونتركها حتى تخمر. نحضر العجوة ونضيف إليها السمسم والسمنة والقرفة ونخلطهم مع بعض جميعًا. نفرد العجينة بطريقة طولية ثم نضع فيها العجوة أيضا بنفس الطول ثم نقفل العجينة على العجوة ونفردها بسيطا بالنشابه ثم نقطع العجينة قطعًا صغيرة ونضعها فى صينية وندهن وجهها بصفار البيض بتخفيفه بقليل من الماء مع الفانيليا. ثم تدخل الفرن تستوى على نار متوسطه درجه حراره180 لمده 20دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى
القرقيش او المنين بالعجوه او الساده
المقادير
١كيلو دقيق (5كوب)
٤٠٠ جرام سمنه (2كوب)
٦٠ جرام زيت (3معلقه كبيره)
١٠٠ جرام سكر (نصف كوب)
١٠ جرام خميره فوريه (نصف معلقه كبيره) او
٤٠ جرام خميره بيره(2معلقه كبيره)
٢٥٠جرام لبن (كوب وربع) او حسب العجينه
طريقه التحضير
نحط المواد السايله معا وتقليبه وبعدين نحط المواد الجافه
نعجن حتى تكون عجينه طريه
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه ونحط فيه العجوه تشكلها على شكل رول طويل وتلف العجينه على العجوه وبعدين نضغط عليها وتقطيعها ونرصها فى الصاج وتدخل فرن ساخن
لو عملنا المنين محشى ندخله على ١٨٠:١٧٠ درجه
ولو عملنا المنين ساده يدخل على ١٦٠ درجة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الكراكز مقرمشات تركيه
المقادير
250جم دقيق قوى للمعجنات والبيتزا (كوب ونصف)
10جم سكر ( معلقه كبيره)
50جم زبدة(2معلقه كبيرة)
25جم زيت ( معلقه كبيره)
125جم ميه للعجن(نصف كوب)
2 معلقه صغيره كاتشب لو هنعملها بالكاتشب
و2معلقه صغيره كمون لو كنا هنعملها بالكمون
شويه سمسم أو كمون على الوش حسب الرغبه
طريقه التحضير
نعجن كل المقادير معا حتى نكون شبكه الجلوتين وتبقى العجينه مطاطه وناعمه ولونها فاتح
نريح العجينه ربع ساعه متغطيه ونفرد العجينه على رشه دقيق بالطول والعرض طبقه رقيقه جدا حوالى 2 مللى
بالمردانه ونلفها على المردانه ونحطها على الصاج ونخرمها باله التخريم أو ببوظ سكينه عشان لما تدخل الفرن نحافظ على شكلها وندهنها بيضه ورشه فانيليا او بميه حسب الرغبه ورشه سمسم أو كمون حسب الرغبه ونقطعها مربعات او مثلثات حسب الرغبه
نسبها تريح حوالى ربع ساعه عشان لو دخلت الفرن من غير راحه هتكش
نسخن الفرن على درجه حراره 150 درجه وبتاخد حوالى 30 دقيقه
ملاحظات هامه جدا لنجاح العجينه
لازم نخرمها علشان لما تدخل الفرن لم ترتفع وتبقى زى رغيف العيش
لازم نريحها عشان نحافظ على حجمها
ندخلها الفرن على درجه حراره هاديه 125 درجه لضمان انها تبقى كرسبى وتبقى زى الجاهز
- وتقدم وبالف هنا وشفا

القراقيش البيتى
المقادير
6 أكواب دقيق
كوب ونصف سمن (يفضل السمن البلدي)
نصف كوب زيت
2 ملعقة كبيرة سمسم
2ملعقة صغيرة ينسون (اختيارى)
ملعقة صغيرة شمر مطحون
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة بيكج بودر
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة سكر
كوب ماء دافئ للعجين
طريقة التحضير:
- نبدأ بتحضير الخميرة من خلال إذابتها فى القليل من الماء الدافئ وملعقة سكر ونتركها حتى ترتفع قليلاً
- نضع الدقيق فى إناء عميق ونضيف إليه رشة ملح
- على النار فى إناء كبير نسيح السمن مع الزيت حتي يدفئ ثم نضيف السمسم والشمر والينسون
- فى منتصف الدقيق ننشئ حفرة ونصب السمن بهدوء وحرص
- نقلب الدقيق بملعقة خشبية حتى يتشرب السمن جيدًا
- نترك الدقيق قليلاً حتى يهدأ ونبدأ نقلبه باليد لنتأكد من امتزاج السمن بالدقيق
- نضيف الخميرة ونعجن الخليط ونضيف الماء تدريجيًا حتى يصبح العجين لينًا
- نترك العجين ليختمر نغطيه قماش
- بعدما يختمر العجين نبدأ تشكيله ويمكن تشكيله من خلال تكوين كرات للعجين نفردها بالنشابة ثم نرصها فى الصينية ونتركها تختمر مرة ثانية
- مع اقتراب اختمار العجين نشعل الفرن على درجة حرارة 180 ونضع الصوانى قرب النار 10 دقائق حتى تحمر بشكل بسيط وبعدها نرفعها على الرف الشبكة حتى تنضج فى تقريبا نصف ساعة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

قراقيش اليانسون
المقادير
3 اكواب دقيق
رشة ملح
2 ملعقة يا نسون وملعقة شمر وملعقتين سمسم
كوب زيت
كوب ماء دافىء
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة سكر
طريقه التحضير
يتم اذابة السكر مع الخميرة فى ربع كوب ماء دافىء وتترك 10 دقائق
فى اناء او فى الميكسر يتم اضافة الدقيق والملح والزيت والشمر والسمسم والينسون ويقلب جيدا حتى يتشرب الدقيق الزيت كله
ثم يضاف باقى كمية كوب الماء ونضيف الخميرة المذوبة بالماء ونعجن كويس اوى وتترك لتختمر ساعة فى مكان دافىء
تقسم الى قطع او دوائر وتفرد بالفرادة وتقطع اصابع
ترص فى صوانى وتترك لتختمر حتى ترتفع من ساعة الى ساعتين
يسخن الفرن على درجة حرارة 180 ويخبز القراقيش فى الرف الاوسط لمدة من 20 دقيقة الى نصف ساعة حسب الفرن بس لازم تكون نار هادئة عشان تستوى كويس من الداخل وكمان عشان تكون مقرمشة
وتقدم والف هنا
تحفظ فى علبة مغلقة بعد ان تبرد تماما
يمكن حشوها ملبن او عجوة وتسوى بنفس الطريقة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

المقروطه
المقادير
4 أكواب دقيق
1 كوب زيت
3/4 كوب سكر
2معلقه بيكنج بودر
2معلقه فانلياصغيره
4 بيضات
حبة سوداء وسمسم
عجوة مخلوطة بشويه من السمسم والحبة السوداء
بياض بيضة
طريقة التحضير
يخفق البيض وسكر وزيت والفانيلا جيداً وبعد ذلك يضاف البكنج بودر والدقيق وتعجن جميعها في طبق وتترك لتخمر
يشكل العجين أصابع محشوة بالتمر ولكنها سميكه شيئا ما وتقطع بشكل مائل قليلاً وتغمس كل قطعة على حدا في بياض البيض ومن ثم في السمسم والحبة السوداء
وتخبز في فرن متوسط الحرارة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

القراقيش (قرص الشاي او المنين)
المقادير
كيلو دقيق
رشة ملح
2 كوب سمن بلدي او بقري حسب الرغبة
نصف كوب زيت
2 معلقة صغيرة خميرة جافة
2 معلقة صغيرة سكر
2 معلقة كبيرة سمسم غير محمص
2 معلقة صغيرة شمر و يانسون - ممكن تطحنيهم و ممكن تخلطي النوعين سوا و تستخدميهم.
كوب ماء دافئ
الحشو : - ممكن نسيبه سادة او نحشيه بالملبن حسب الرغبة - ~~~~~~
نص كيلو عجوة , معلقة كبيرة سمن , معلقة صغيرة قرفة , 2 معلقة كبيرة سمسم
- في مقلاة عن النار نضع السمن و يقلب يسخن قليلا ثم نضيف العجوة , السمسم , القرفة و نقلب الخليط ليتجانس جيدا ثم يرفع من على النار و يترك ليبرد
طريقه التحضير
1- نضع الخميرة مع السكر و نقلب ثم نضيف قليل من الماء الدافئ و تترك لتخمر تقريبا من 10 - 15 دقيقة
2- ينخل الدقيق و الملح ثم يضاف اليه السمسم الغير محمص على الوجه
3- تقدح السمن على النار و نعرف انها قدحت انها بتطلع خط دخان ازرق رفيع او خدي جزء من السمن و ضيفيه على جنب الدقيق , لو الدقيق فار تكون السمن جاهزة للاستخدام.
4- يصب السمن فوق الدقيق و السمسم و يقلب بالمعلقة حتي يبرد قليلا ثم يضاف الزيت و تقلب العجينة , تضاف الخميرة , الشمر , اليانسون و نعجن بكوب الماء الدافئ حتى تصبح العجينة ناعمة
5- تغطى العجينة و تترك لتخمر تقريبا من ساعة و نصف الي ساعتين
6- نأخذ قطعة من العجين و تفرد على شكل مستطيل , و نضع العجوة في المنتصف و يطبق طرفي المستطيل على العجوة و نظغط على العجين و يقطع بالسكين على شكل صوابع
7- او ممكن تكور قطع العجين و يوضع الحشو في المنتصف و نغلق على الحشو جيدا و يضغط على العجين باليد لياخد شكل القرص و ممكن تعملي القرص صغير او تكبري الحجم
حسب الرغبة !!
8- يرص في صواني الخبز و الكمية اللي بنخلصها نغطيها علشان ما تنشفش لحد ما نخلص كمية العجين كلها
9- قبل دخول الصواني الفرن , يدهن الوجه بسمن سايح و نبتدي ندخل الصواني , اول صينية ندخلها هي اول صينية خلصنا تشكليها و هكذا
10 - الخبز : الفرن كله يشتغل حرارة 160 الرف الوسط و يدوب تاخد لون دهبي نطلعها , لو اتسابت وقت طويل بتنشف جدا لما تبرد .....
- وتقدم وبالف هنا وشفا

المنين والقراقيش كوب
المقادير
كوب ونصف سمن
كوب الا ربع لبن دافئ
معلقه خميرة بيره
1معلقه كبيره سكر
5 كوب دقيق
2 ملعقه كبيرة سكر
نصف ملعقه صغيرة ملح
ملعقه شمر
ملعقه ينسون
طريقه التحضير
- فى اناء نسخن سمن ونسيبها تبرد
- فى بوله ندوب خميرة بيرة وسكر فى لبن دافئ ونغطيها ونسيبها تخمر فى مكان دافئ
- فى الميكسر نخلط دقيق وسكر وملح ونضيف سمن ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه ونشكلها كرات ونلفها رول طويل ونفردها ونضع فىها عجوة او ملبن ونقفلها كويس ونضعه فى سمسم ونقطعه شرائح(اللى محشى ملبن نضعها فى جوزهند)وممكن نعملها ساده بدون حشو خالص
- ونجيب صاج ونرص فى المنين ونسيبه يخمر فى مكان دافى لمدة نصف ساعه
- وندخل الصاج فى الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه يخرج نسيبه فى الصاج لحد ما يبرد خالص
- وتقدم وبالف هنا وشفا

منين بالملبن والعجوة
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
50جرام سكر (2معلقه كبيرة)
10 جرام خميرة(نصف ملعقه كبيرة)
5 جرام ملح(نصف ملعقه كبيرة)
15 جرام شمر محمص( معلقه كبيره)
15 جرام ينسون محمص( معلقه كبيره)
200 جرام زبدة(كوب)
100 جرام لبن للعجن (نصف كوب) او حسب العجن
مقادير الحشو
150 جرام ملبن(كوب)
150 جرام عجوه(كوب)
50 جرام زبدة (2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
-فى العجن نضيف دقيق وخميرة وملح وسكر وشمروينسون وزبدة ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون الخليط رملى ونضيف اللبن ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونضعها فى بوله ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر نصف ساعه لمدة ساعه فى مكان دافئ
-فى بوله نخلط زبدة مع عجوه حتى تجانس الخليط, وفى بوله اخرى نخلط زبدة مع ملبن حتى تجانس الخليط
على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونقطعها على شكل اصابع ممكن نعمل حبه ساده
-على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونضع فيها حشو الملبن ونقفلها كويس ونقطعها على شكل اصابع
-على الرخامه نعملها رول طويل ونفردها ونضع فيها حشو العجوة ونقفلها كويس ونقطعها على شكل اصابع
فى صاج مدهون زيت نرص صاج منين سادة وصاج اخر منين ملبن وصاج اخر منين عجوه ونسيبها يخمر نصف ساعه فى مكان دتفئ ونرش عليهم سمسم
- وندخل الصاجات الفرن على نار متوسطة او درجه حراره 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

ملفوفه بالعجوة
المقادير
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
10 جم خميره(نصف ملعقه كبيرة)
50 جم لبن بودرة( 2معلقه كبيره)
50 جم سكر(ربع كوب)
5 جم ملح( معلقه صغيره)
100 جم سمن(نصف كوب)
150 مل ماء للعجن  (كوب إلا ربع)
(الحشو)
150 جم عجوة(كوب)
50 جم كاكاو( 2معلقه كبيره)
50 جم زبدة طريه( 2معلقه كبيره)
5 جم قرفه( معلقه صغيره)
5 مل ماء ورد( معلقه صغيره)
50 جم سمسم محمص( 2معلقه كبيره)
  (سائل التلميع)
1 بيضه
5 جم فانيليا( معلقه صغيره)
5 جم ملح( معلقه صغيره)
200 مل لبن(كوب)
طريقة التحضير
1- فى الميكسر نضيف دقيق وخميرة وسكر ولبن بودرة وملح وسمن ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط رملى ونضيف الماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله ونسيبها تخمر لمدة نصف ساعه فى مكان دافئ
2-فى بوله نخلط عجوة وكاكاو وزبدة طريه وقرفه وماء ورد وسمسم ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونشكلها رول طويل
3- ونجيب العجينه ونعملها رول طويل ونفردها بالنشابه ونضع فيها الحشو ونقفلها كويس ونبطتها او نفردها بالنشابه ونقطعها اصابع
4- ونجيب صاج مدهون زيت ونرص فى ملفوفه العجوه ونسيبها نصف ساعه يخمر فى مكان دافئ, وفى بوله نخلط بيضه مع فانيليا وملح ولبن ونخفقهم مع بعض ونلمع الملفوفه
5- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
6- وتقدم وبالف هنا وشفا

منين بالملبن
المقادير
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
10 جم  خميرة(نصف ملعقه كبيرة)
5 جم ملح( معلقه صغيره)
10 جم شمر محمص( معلقه كبيره)
10 جم  ينسون  محمص( معلقه كبيره)
200 جم  زبدة( كوب )
100 مل لبن للعجن(نصف كوب)
(الحشو)
150 جم ملبن(كوب)
50 جم زبدة( معلقه كبيره)
طريقه التحضير
-فى الميكسر نضيف دقيق وخميرة وملح  وشمروينسون وزبدة ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون الخليط رملى ونضيف اللبن ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه ونضعها فى بوله ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر نصف ساعه لمدة ساعه فى مكان دافئ
- وفى بوله نخلط زبدة مع ملبن حتى تجانس الخليط
3على الرخامه نعملها رول طويل  ونفردها ونقطعها على شكل اصابع ممكن نعمل حبه ساده
-على الرخامه نعملها رول طويل  ونفردها ونضع فيها حشو الملبن ونقفلها كويس ونقطعها على شكل اصابع
-فى صاج مدهون زيت نرص صاج منين الملبن ونسيبها يخمر نصف ساعه فى مكان دتفئ ونرش عليهم سمسم
7- وندخل الصاجات الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
8- وتقدم وبالف هنا وشفا

المنين والقراقيش
المقادير
1 كيلو دقيق (5كوب)
نصف كيلو زبدة صفراءاو سمنه(2كوب ونصف)
250 جرام ماء او لبن(كوب وربع)
20 جرام خميرة( معلقه كبيره)
100 جرام سكر(نصف كوب)
5 جرام ملح( معلقه صغيره)
للحشو
ملبن
عجوة
طريقه التحضير
بنخلط الخميرة بالدقيق والسمنة والسكر والملح ونعجنها جيدا ونضيف اللبن ونكمل عجن جيد لمدة ما تقلش عن ربع ساعة لحد ما تتجانس جيدا وتبقى كتلة واحدة وندخلها الثلاجة لمدة ساعة علشان العجينة ترتاح وما تفكش واحنا بنشتغل بيها
بعد ما نطلعها من الثلاجة بنقسم العجينة على 3 اجزاء
بناخد اول جزء من العجينة ونشكلها مستطيل ونبدأ نفردها بالنشابة
ونعمل العجوة بتاعتنا رول رفيع ونحطه فى نصف العجينة ونقفلها عليه ونقطعه بالشكل والحجم حسب الرغبة ونرصه فى صينية الخبر
وناخد جزء ثانى من العجينة نعمله بنفس الطريقة ونحشيها بالملبن بدل العجوة
والجزء الاخير نسيبه سادة من غير حشو ونقطعه ونرصه فى صينية الخبر
وندخله الفرن على نار متوسطه او درجة حرارة 180 الى تمام النضج ونسيبه يبرد ونحفظه فى علبة محكمة الغلق - وتقدم وبالف هنا وشفا

المنين بالعجوة
المقادير
1كيلو دقيق(5كوب)
نصف كوب سكر(100جم)
1معلقه صغيره خميره (5جم )
1كوب ونصف سمن باردة وليست مجمدة(300جم)
1كوب ماء تقريبا حسب نوع الدقيق (300جم)او حسب الحاجه العجين
ملعقة صغيرة ملح (5جم)
1معلقه صغيره يانسون(10جم )
طريقه التحضير
التحضير : لعمل المنين بالعجوة اضع كل المقادير الجافة اولا واقلبهم جميعا ثم السمن اخيرا و نبسها باليد والماء حبة حبة الى ان تصبح عجينة ناعمة وطرية نتركها نصف ساعة ترتاح. وبعدها نفرد المنين بالنشابة ونحشيها بالعجوة المضاف اليها سمن على النار عشان تطرى.. ونلف بقى زى السوسيرول ولكن لفتين فقط ثم نبطط باليد عليها كدة ونرش سمسم ثم نقطعها بالسكين ونضع المنين بالعجوة فى الصينية ونترك المنين بالعجوة تخمر لمدة ساعة وندخل المنين بالعجوة الفرن ع حرارة متوسطة..هتاخد تلت ساعة تقريبا..وبعد لما تخرج اسيبها تبرد وتقدم المنين بالعجوة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

منين بالشمر واليانسون
المقادير
1 كيلو دقيق خاص بالبسكويت
2 ملعقة كبيرة نشا
½ كوب سمن مذابة
½ كوب زيت
2 ملعقة كبيرة سكر بودر
2 ملعقة كبيرة سمسم
1 ملعقة كبيرة شمر
1 ملعقة كبيرة يانسون
1 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
1 ½ ملعقة كبيرة خميرة
1 ملعقة كبيرة خل ابيض
1 ½ كوب ماء دافئ للعجن
الخطوات
فى وعاء كبير يتم نخل الدقيق
يتم تحميص الشمر واليانسون علي نار هادئة
يتم طحن الشمر واليانسون بودر
يتم خلط المكونات الجافة مع الدقيق جيداً ماعدا الخميرة و ملعقة سكر
نضع الخميرة مع ملعقة سكر في ربع كوب ماء دافيء كي تختمر
نضع السمن الذائبة الدافئة مع الزيت علي الدقيق
يتم بس الدقيق بالسمنه جيداً كي تتشرب كل الذرات بالمادة الدهنية
يتم وضع الخميرة مع الماء الدافئ و الخل فوق الدقيق المبسوس
نقوم بالعجن الخفيف حتي تمتزج المكونات و تتحول لعجينة ملساء
نضع العجينة في وعاء و تغطي و تترك ترتاح 10 دقائق فقط
تقسم العجينة و ناخذ جزء نلفه علي شكل اسطوانة
نبطط الاسطوانه بسمك 1 سم و يضبط الشكل لمستطيل متساوي
نقوم بالتقطيع اصابع الشكل المعتاد
تنقل اصابع العجين الي صاج الفرن و يترك بينها مسافات ثم تغطي
تترك في مكان دافئ لمدة 30 دقيقة حتي تختمر و تتضاعف
يسخن الفرن علي حرارة 180° لمده 10دقائق قبل دخول الصواني للفرن
تدخل الصواني علي الرف الاوسط لمدة
25 ل 30 دقيقة حتي تنضج و تكتسب اللون الذهبي
تخرج من الفرن و نتركها تبرد
تقدم مع مج شاي بحليب
-وتقدم وبالف هنا وشفا
معجنات بحشوة السبانخ
المقادير
مكونات العجين
4 كوب دقيق
2 كوب حليب رايب
½ كوب زيت
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة حليب بودر
مكونات الحشو
2 كوب سبانخ مفروم
½ كوب عصير ليمون
4 ملعقة كبيرة سماق
2 ملعقة كبيرة شطة
½ كوب زيت زيتون
2 عدد بصل مفروم ناعم
الخطوات
فى العجان نضع مكونات العجين ونعجنها جيدا مدة 15 دقيقة
نضع العجين فى وعاء ونتركها تتخمر فى مكان دافىء
نقطع العجين كرات صغيرة ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق
فى وعاء متوسط نخلط مكونات الحشو جيدا
نفرد العجين على شكل دائرى ونضع الحشو بها ونغلقها على شكل مثلث
ثم نبلل الطرف فى المياه ثم فى السماق
وندخلها الفرن حتى تأخذ لون ذهبى
-وتقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
@منتدى المركز الدولى 
🔴✍
#منتدى_المركز_الدولى✍🔴
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع النواشف المنين والقراقيش منين بالعجوة او بالملبن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البرجر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: