منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير
شعبانت


ذكر عدد المساهمات : 3830
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى Icon_minitime1السبت 29 أكتوبر - 8:41

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى✍🔴

🟩حواوشى اسكندرانى باللحمه 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح ليه ضانى
طريقه التحضير 
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح ليه ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اسكندرانى باللحمه الباردة 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه بارده تركى او لانشون او بسطرمه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وجبنه شيدر مبشورة
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لحمه باردة مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وجبنه شيدرمبشورة ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
 

 

حواوشى اسكندرانى باللحوم البارده
المقادير
(العجينه)
2\1 كيلو دقيق(500جم)
10 جم ملح(1معلقه كبيرة )
10 جم سكر(1معلقه كبيرة )
10 جم خميرة(1معلقه كبيرة )
50 مل زيت(2معلقه كبيرة )
225 مل ماء(1كوب وربع )
150 جم لانشون فراخ قطع(كوب الاربع)
150 جم روز بيف قطع(كوب الاربع)
100 جم فلفل اخضر قطع(نصف كوب )
50 جم فلفل حامى قطع(ربع كوب )
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب )
150 جم جبنه شيدر مبشورة(كوب إلا ربع )
150 جم جبنه موتزاريلا(كوب الاربع)
5 جم ملح( 1معلقه صغيره )
5 دجم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم جوزة الطيب(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكر والخميرة وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط قطع لانشون وروزبيف وفلفل اخضر قطع وفلفل حامى وطماطم وجبنه شيدروجبنه موتزاريلا ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فى الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى اسكندرانى بالفراخ 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو اوراك فراخ مفرومه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط فراخ مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح جبنه شيدر ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اسكندرانى بالجمبرى 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو جمبرى صغير(500 جم)
5 بصل مبشور
5 فص ثوم مفروم
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
بشر ليمون
ملح وفلفل وكمون وشطه 
جبنه موتزرايلا
طريقه التحضير 
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط جمبرى وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وفلفل حاروبشر ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وجبنه موتزرايلا ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اسكندرانى بالبطاطس البوريه 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
بطاطس مسلوقه
زبدة
كريمه طهى
ثوم مفروم
جبنه رومى مبشورة
ملح
فلفل
طماطم قطع
زيتون مفروم
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط بطاطس مسلوقه وزبدة وكريمه طهى وثوم مفروم وجبنه رومى مبشورة وطماطم وزيتون وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى اسكندرانى بالبطاطس
المقادير
(العجينه)
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
15 جم ملح(1معلقه كبيرة )
10 جم سكر(1معلقه كبيرة )
10 جم خميرة(1معلقه كبيرة )
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
225 مل ماء(1كوب وربع )
(الحشو)
50 جم سمن(2 معلقه كبيرة )
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
5 فص ثوم مفروم
2\1 كيلو بطاطس مكعبات محمرة( 500جم)
50 جم هريسه(2معلقه كبيره)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(2معلقه كبيره)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم جوزة الطيب(1معلقه صغيره )
5 جم كركم(1معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكر والخميرة وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف بطاطس محمرة ونضيف هريسه ولحم طماطم وكسبرة ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وكركم ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فى الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى اسكندرانى بالجبنه المشكله 
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
جبنه رومى وشيدروموتزايلا
طماطم قطع
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
زيتون مفروم
نعناع مفروم
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط جبنه رومى وشيدر وفلفل رومى وفلفل حار وطماطم وزيتون ونعناع وبقدونس ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى سجق بلدى 
المقادير
4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف سجق قطع(500 جم)
2 بصله مبشورة
نصف كوب ليه مفرومه(100 جم)
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
1 طماطم لحم قطع ناعم
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات حواوشى(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
2 ونصف ملعقه كسبره مفرومه(60 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط سجق وليه وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحار وطماطم وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات حواوشى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى الجمبرى 
المقادير
4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف جمبرى مقطع(500 جم)
2 بصله مبشورة
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
ربع كوب جبنه موتزاريلا(50 جم)
ربع كوب زيتون مفروم(50 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات حواوشى(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط جمبرى وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحار وجبنه موتزاريلا وزيتون وملح وفلفل وبهارات حواوشى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
 

 

حواوشى الفراخ 
المقادير
4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف فراخ مفرومه(500 جم)
نصف كوب دهن فراخ(100 جم) 
2 بصله مبشورة
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
ربع كوب زيتون مفروم(50 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات فراخ(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
طريقه التحضير 
- فى بوله نخلط فراخ ودهن فراخ مفرومين وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحاروزيتون وملح وفلفل وبهارات فراخ وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى كلاوى 
المقادير
4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف كلاوى مفرومه(500 جم)
2 بصله مبشورة
نصف كوب ليه مفرومه(100 جم)
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
1 طماطم لحم قطع ناعم
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات حواوشى(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط كلاوى وليه وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحار وطماطم وملح وفلفل وبهارات حواوشى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اللحمه 
المقادير
4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)
(الحشو)
2 كوب ونصف لحمه مفروم(500 جم)
2 بصله مبشورة
نصف كوب ليه مفرومه(100 جم)
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
1 طماطم لحم قطع ناعم
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات حواوشى(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
2 ونصف ملعقه كسبره مفرومه(60 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وليه وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحاروطماطم وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات حواوشى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اللحمه البارده
المقادير 
2 رغيف عيش
25 جم سمن (1معلقه كبيرة )
2 ورقه زبدة
(الحشو)
125 جم بسطرمه(نصف كوب )
125 جم لانشون (نصف كوب )
125 جم تركى(نصف كوب )
125 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب)
125 جم جبنه شيدر(نصف كوب)
125 جم جبنه رومى(نصف كوب)
100 جم بصل مبشور(نصف كوب)
100 جم فلفل رومى(نصف كوب)
100 جم طماطم لحم(نصف كوب)
25 جم فلفل حار(1فلفل)
100 جم زيتون مخلى(نصف كوب)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم كسبرة(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير 
- فى بوله نخلط لانشون وبسطرمه وتركى وجبنه موتزرايلا وجبنه شيدروجبنه رومى وبصل وفلفل رومى وحار وملح وفلفل وبهارات وكسبرة ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيش وندهنه سمن ونضع فى الحواوشى ونضغط عليه
- ونجيب ورقه زبدة وندهنها سمن ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لازم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى فواكه البحر
المقادير
2 رغيف عيش
25 جم سمن(1معلقه كبيرة )
2 ورقه زبدة
(الحشو)
125 جم جمبرى صغير(نصف كوب)
125 جم سمك فيليه(نصف كوب)
125 جم كاليمارى(نصف كوب)
250 جم بصل مبشور(1كوب)
25 جم بشر ليمون(1معلقه كبيره)
100 جم فلفل رومى قطع(نصف كوب )
25 جم فلفل حار(1فلفل)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه)
5 جم كسبره(1معلقه صغيره )
5 جم كمون(1معلقه صغيره )
5 جم شطه(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير 
- فى بوله نخلط جمبرى وسمك فيليه وكاليمارى وبشر ليمون وبصل وفلفل رومى وحار وملح وفلفل وكمون وكسبرة وشطه ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيش وندهنه سمن ونضع فى الحواوشى ونضغط عليه
- ونجيب ورقه زبدة وندهنها سمن ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لازم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى لانشون وجبنه
المقادير 
عيش بلدى
سمن
ثوم مفروم
ملح
فلفل
جوزة الطيب
(الحشو)
150 جم لانشون فراخ قطع(كوب الاربع)
150 جم لانشون لحم قطع(كوب الاربع)
100 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب)
50 جم زيتون شرائح(ربع كوب)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب )
25 جم كسبرة مفرومه(1معلقه كبيره)
50 جم جبنه رومى مبشورة(ربع كوب)
50جم فلفل اخضر رومى قطع(ربع كوب)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم بهارات(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير 
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لانشون فراخ ولانشون لحمه وجبنه موتزرايلاوزيتون وطماطم وكسبرة وجبنه رومى وفلفل رومى وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط سمن وثوم وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس وندهن بيها العيش من برا ومن جوا ووناخد حوش الجبنه واللانشون ونحشى العيش ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة وندهنها سمن ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى البطاطس صيامى
المقادير
2 رعيف بلدى مسواه نصف سوا
(الحشو)
كوب بطاطس بوريه(200 جم)
نصف كوب فول صويا منقوع ومتصفى(100 جم)
تفل بصل
فلفل رومى مكعبات
ثوم مفروم
كوب مشروم مكعبات(200 جم)
نصف كوب باذنجان رومى مشوى مكعبات(100 جم)
طماطم لحم مكعبات
ملح وفلفل وبهارات وزنجبيل
طريقه التحضير
- فى الميكسراوالكبه نخلط بطاطس بوريه وفول صويا وتفل بصل وفلفل رومى وثوم مفروم ومشروم وباذنجان وطماطم وملح وفلفل وزنجبيل وبهارات ونخفقهم مع بعض
- ونجيب العيش البلدى ونفتحه ساندوتش ونفرد فى حشو البطاطس ونقفله كويس
- فى طاسه على النار وندهنها زيت نسوى الحواوشى على الوجهين
-ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى بطاطس 
المقادير 
عيش بلدى
سمن
ثوم مفروم
ملح
فلفل
جوزة الطيب
(الحشو)
4\1 كيلوبطاطس مكعبات مسلوقه
25 جم ثوم مفروم(1معلقه كبيرة )
25 جم كسبرة مفرومه(1معلقه كبيرة )
50 جم زبدة(2معلقه كبيرة )
50 جم زيتون شرائح(ربع كوب)
50 جم جبنه رومى مبشوره(ربع كوب)
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم كمون(1معلقه صغيره )
5 جم بهارات(1معلقه صغيره )
5 جم جوزة الطيب(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط بطاطس وكسبرة وثوم مفروم وزبدة وزيتون وجبنه رومى مبشورة وملح وفلفل وكمون وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس- فى بوله نخلط سمن وثوم وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد حشو البطاطس ونحشى العيش ونضغط عليه كويس
ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى الخضار
المقادير 
   (العجينه)
500 جم دقيق(نصف كيلو )
10 جم خميرة(نصف معلقه كبيرة )
10 جم ملح(نصف معلقه كبيرة )
10 جم سكر(نصف معلقه كبيرة )
10 مل زيت ذره(نصف معلقه كبيره)
265 ما ماء(1كوب ونصف)
  (الحشو)
نصف كيلو بطاطس مكعبات مسلوقه
250 جم بسله مسلوقه(1كوب)
250 جم جزر مكعبات مسلوقه(1كوب )
50 جم زبدة(2معلقه كبيرة )
20 جم ثوم( 1معلقه كبيرة )
50 جم كسبرة مفرومه(2معلقه كبيرة )
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم زعتر( 1معلقه صغيره )
5 جم روزمارى(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير 
1-فى الميكسر نضع الدقيق وخميرة وملح وسكر وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف المياه حبه حبه لحد ما تكون العجينه كتله واحدة
2- ونسيبها ترتاح نصف ساعه نعملها كرات ونغطيها بكيس وترتاح فى المطبخ
3- وبعد ساعه نفردها نرش فوقيها وتحتها زيت ونفردها بالنشابه تكون بشكل دائرى
4- فى الكبه نخلط الخضروات بطاطس وبسله وجزر وزبدة وثوم وكسبرة وملح وفلفل وزعتر وروز مارى ونقلبهم مع بعض كويس يتهرسه شويه
5- وبعد ما نفرد العجينه نحشى بيها الخضراوت المهروسه ونضع عليها راق تانى ونقفلها كويس ونقفلها بالشوكه من الحرف ونخرمها من فوق ونضعها فى مكان دافى لمدة ساعه تخمروندهن الحرف ميه بفراشه علشان نقفل
6- ونجيب صاج وندهنه زيت ونضع فى الحواوشى وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

حواوشى الجبنه
المقادير 
  (العجينه)
2\1 كيلو دقيق
50 جم سكر(2معلقه كبيرة )
10 جم ملح(نصف معلقه كبيرة )
10 جم خميرة(نصف معلقه كبيرة )
50 جم سمن مذابه(2معلقه كبيرة )
200 مل ماء للعجن(1كوب )
      (الحشو)
200 جم جبنه موتزاريلا مبشورة(1كوب)
100 جم جبنه شيدر مبشورة(نصف كوب)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب )
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
150 جم لانشون فراخ او لحم قطع(كوب الاربع)
50 جم هريسه(2معلقه كبيرة )
طريقه التحضير 
1-فى الميكسر نضيف الدقيق وخميرة وملح وسكر وسمن ونخفقهم مع بعض كويس ولمه يتجانسوا نضيف الماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها وفى طبق نرش دقيق ونقطع العجينه على 4 ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر ساعه فى مكان دافئ
2-فى بوله نخلط الجبنه الموتزاريلا والشيدر وطماطم وكسبرة ولانشون وهريسه ونقلبهم مع بعض كويس
3-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بسمك ربع سم نعمل قاعدة وغطاء
4-ونجيب العجينه القاعدة ونضع فيها حشو السابق ونضع فوقيها الغطاء ونقفلها كويس من الاحراف بشوكه وندهنه زيت من الوجه
5-ونجيب صاج وندهنه زيت ونضع فى الحواوشى وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
6-فى طبق التقديم نرص الحواوشى ونقسمه نصفين
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى سى فوود
المقادير 
2 رغيف خبز بلدى
100 جم سمن( نصف كوب )
2 ورق زبدة 
 (الحشو)
100 جم ثوم مفروم(نصف كوب )
150 جم جمبرى مفروم(كوب الاربع)
150 جم سمكك مفروم(كوب الاربع)
150 جم كاليمارى مفروم(كوب الاربع)
150 جم كابوريا مفرومه(كوب الأربع )
10 جم كسبرة بودر(نصف معلقه كبيرة )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5جم ملح(1معلقه صغيره )
25 جم بشر ليمون(1معلقه كبيرة )
250 جم بصل مبشور(1كوب )
150 جم فلفل الوان قطغ(كوب الأربع )
50 جم فلفل حار قطع(ربع كوب)
5 جم زعتر( 1معلقه صغيره )
5 جم روز مارى(1معلقه صغيره )
5 جم شطه( 1معلقه صغيره )
طريقه التحضير
1- فى بوله نخلط ثوم مفروم وجمبرى وسمك وكاليمارى وكابوريا وكسبرة وملح وفلفل وبشر ليمون وبصل وفلفل حار وفلفل الوان وزعتر وروزمارى وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
2- ونجيب العيش ونفتحه ونحشى بى كميه من الحوواوشى ونضغط عليه كويس
3- وندهن الحواوشى من برا سمن من تحت ومن فوق ونلفه فى ورق زبدة
4- ونجيب صاج وندهنه سمن او زيت ونرص فى الحواوشى
5- وندخل الحواوشى الفرن على 180 درجه لمدة20 دقيقه(وممكن نسوى على الشوايه او على البوتاجاز فى طاسه)
6- ولمه يستوى ونشيل من عليه ورق الزبدة ونرصه فى طبق التقديم
7- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

حواوشى اللحمه المفرومه
المقادير
2 رغيف خبز بلدى
100 جم سمن(نصف كوب )
2 ورق زبدة 
 (الحشو)
500 جم لحمه مفرومه(نصف كيلو )
5 جم بهارات لحمه( 1معلقه صغيره )
150 جم بصل مبشور(كوب الاربع)
150 جم فلفل الوان قطع(كوب الاربع)
150 جم فلفل حار قطع(كوب الأربع )
50جم كسبرة مفرومه(2معلقه كبيرة )
5 جم ملح(1معلقه صغيره )
5 جم فلفل(1معلقه صغيره )
5 جم شطه(1معلقه صغيره )
5 جم مستكه(1معلقه صغيره )
5 جم حبهان(1معلقه صغيره )
5 جم قرفه(1معلقه صغيره )
طريقه التحضير
1- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وبصل وفلفل الوان وحار ونتبلها بهارات لحمه وملح وفلفل وكسبرة وقرفه ومستكه وحبهان وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
2- ونجيب العيش ونفتحه ونحشى بى كميه من الحوواوشى ونضغط عليه كويس
3- وندهن الحواوشى من برا سمن من تحت ومن فوق ونلفه فى ورق زبدة
4- ونجيب صاج وندهنه سمن او زيت ونرص فى الحواوشى
5- وندخل الحواوشى الفرن على 180 درجه لمدة20 دقيقه(وممكن نسوى على الشوايه او على البوتاجاز فى طاسه)
6- ولمه يستوى ونشيل من عليه ورق الزبدة ونرصه فى طبق التقديم
7- ويقدم وبالف هنا وشفا

 

الحواوشى 
المقادير
٦٠٠ جرام لحم بها نسبه دهون(3 كوب)
بصلايتين كبار مفروين
فلفل رومى وحامى متقطع صغير
توابل (ملح/فلفل اسود/بصل وتوم بودر/توابل حواوشى
١٠٠ جرام ليه)(نصف كوب)
طريقه التحضير 
نخلط كل المكونات مع اللحم بأضافه ربع كوب من الزيت ونقلبهم كويس جدا جدا
نحشى بيها العيش بتعنا
نجيب شبكه البتوحاز نحطها مكان صاجه البوتجاز 
تكون منها للنار وهى على الرف الاوسط للفرن
نغلفها بفويل مدهون بزيت ونرص العيش بعد دهنه فوق وتحت وندخلها على درجه حراره ١٨٠ مع التقليب وملاحظه السوا وتقدم بالف هنا وشفا 

الحواوشى الاسكندرانى
المقادير
كيلو لحمة مفرومة
4بصل مبشورة
2طماطمية مبشور
2فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة
ملح _بهارات لحمه _ شطة قرفه جنزبيل جوزة الطيب
مكونات العجينه
2ونص كوب دقيق منخول مع رشة ملح 2ملبن بودر
معلقة كبيرة خميرة مدوبة فى ماء دافئ ومعلقة صغيرة سكر
ماء دافئ للعجن حسب ماالعجينة تلم معاكى
نبدا نعجن العجينة بنحط المياه الدافى لحد ماتلم العجينة معاكى وتبقى ناعمة ونسيبها متغطية فى مكان دافى تخمر لمدة ساعه
نبدا نجهز الحشو بتاع الحوواشى نحط كل المكونات مع بعض يتاعة الحوواشى و نقلبها كويس مع بعض نفرد العجينة ونقطعها دواير قد رغيف العيش بالظبط حشيت العجينة ووضعت قطعة اخرى عليها وبدات اقفلها جيدا (انا خرمت العجينة بالشوكة )وندخلة العجينة على فرن 200 درجة (وسط) عشان اللحمة تستوى من جوه ولما العجينة تبقى نص سوا نحط حبة البركة عليها وندهنها بالبيض (بيضة ضربتها مع رشة ملح وفلفل اسمر )وندخلها الفرن تانى تكمل سوا وتقدم بالف هنا وشفا 

 

الحواوشى المصرى
المقادير
5 رغيف خبز ابيض عربي، أو أسمر
1/2 كيلوغرام لحم مفروم
2 بصلة كبيرة، مفرومة
2 طماطم، مقطعة مكعبات
1 فلفل حلو، مقطع مكعبات صغيرة
2 فلفل أخضر حر، مقطع مكعبات
1 باقة كزبرة طازجة، مفرومة دون الأعناق
1/4 كوب زيت ذرة، أو دوار الشمس
1/2 ملعقة صغيره قرفة ناعمة
1/2 ملعقة صغيره جوزة الطيب مطحونة
1/2 ملعقة صغيره كبابة صيني
1/2 ملعقة صغيره قرنفل
1/2 ملعقة صغيره غار، أو لورا
1/2 ملعقة صغيره حبوب هيل، لأي حبهان مطحونين كالبودرة
فلفل أسود
ملح
شطة 
طريقة التحضير
نخلط اللحمة المفرومة مع البصل والطماطم والفلفل والكزبرة الخضرا والتوابل والملح.
نفتح الخبز ونضع داخله كمية مناسبة من اللحم وندهن الرغيف بالزيت على الوجهين.
نحضر صينية ونبطنها بورق الفويل ونضع الحواوشى فيها.
ندخله الفرن ونقلبه على الوجهين كل 10دقائق حتى ينضج اللحم ويتحمّر الخبز. وتقدم بالف هنا وشفا 

الحواوشى
المقادير
1/2 كيلو لحمه مفرومه
1 بصلة كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة
1 قرن فلفل حامى
ملح وفلفل اسود
1/2 معلقة ثوم بودرة 
1/2 معلقة بابريكا
1/4 معلقة حبهان مطحون
معلقة كبيرة بقسماط
معلقة كبيرة صويا صوص(اختيارى )
1/2 كوب بقدونس وكزبرة خضرا
2 معلقة كبيرة طحينة 
زيت وسمن
4 رغيف عيش بلدى او شامى
طريقة التحضير 
هتجيبى اللحمة المفرومة يكون فيها نسبه دهون لانه بيدى طعم حلو للحواوشى
هتجيبى طاسه هتحطيها عالنار وتحطى فيها معلقة زيت ونص معلقة زبدة اوسمن ولما تسخن هنحط اللحمه المفرومه ونشوح اللحمه على نار عاليه علشان متنزلش ميتها اول ما اللحمه تتحمر هنحط عليها البصل والفلفل الحامى ونشوحهم مع اللحمه لغايه مالبصل يدبل هنضيف البهارات الملح والفلفل الاسود والبابريكا والتوم البودر والحبهان والصويا صوص ونقلبهم كويس ونضيف نص كوب ميه ونهدى النار ونغطى الطاسه ونسيب العصاج يستوى
بعد ما استوى وميته نشفت هنضيف معلقة البقسماط ونقلبها معاه على النار ونطفى وفالاخر نضيف البقدونس والكزبرة المقطعه صغير جدا ونقلبهم مع العصاج 
نسيب الحشوه تهدى شويه وبعدين نبدأ نحشى
هنجيب رغيف العيش ونفتح جزء صغير منه على قد ما هندخل منها الحشوة
هندهن الرغيف من جوه بالطحينة ولازم تكون الطحينة تقيله علشان العيش مش يبوش 
وهنحط طبقه عصاج فوق الطحينة ونقفل الرغيف ونعملى باقى العيش بنفس الطريقه
هنجيب فرشه وندهن بيها رغيف الحواوشى بالسمن او الزبدة عالوش ومن تحت دهنه خفيفه 
ممكن نحمر الحواوشى على البوتاجاز من فوق هنجيب طاسه تيفال او جريل ونسخنها على النار ونحط رغيف الحواوشى فالطاسه السخنه ونهدى النار شويه لغايه ما رغيف الحواوشى يحمر وياخد اللون الدهبى ويشد وينشف حاجه بسيطه ونقلب الرغيف على الناحيه التانيه علشان يحمر برضو ونطلعه على طبق مفروش عليه طبقة بقدونس وكزبرة مفرومين
ولو عملنا الحواوشى عالجريل عالبوتاجاز من فوق هتدى شكل حلو للحواوشى 
لو حبنا نحمر الحواوشى تحت الشوايه فالفرن يبقى نجيب صينيه فرن ونرص فيها الحواوشى بعد ما دهناه بالزبده من الوش ومن تحت ونحطه تحت الشوايه على نار هاديه لغايه ما يحمر وياخد اللون الدهبى ونقلبه على الناحيه التانيه علشان يحمر ويشد 
بس لما بيتحمر فالطاسه على البوتاجاز بيبقى احلى من الفرن
ملحوظة : مش لازم تلفى رغيف الحواوشى قبل ما تحمريه فى ورق فويل او ورق زبده لو دهنتيه سمن او زبده وحمرتيه على طول هيبقى احلى والذ من انك تلفيه فى ورق وتقدم بالف هنا وشفا 
 

الحواوشى المصرى ٢
المقادير 
300 جرام لحمة او ربع كيلو (كوب ونصف)
زيت زيتون
بصل
فلفل حار
عيش بلدى 
ملح, فلفل اسود
بهارات
زعتر
طريقة التحضير
فى الكبة بنضرب البصل مع الفلفل الحار مع الملح والفلفل والبهارات والزعتر ولما الخليط يتجانس بنقلب عليه اللحمة المفرومة 
نفتح العيش ونفرد جواه اللحمة المفرومة وندهنه زيت من الوشين وندخله الفرن لحين الحصول على القرمشة واللون المطلوبين ويقدم بالهنا والشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴المصدر:

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى https://markzaldawli.yoo7.com/t51553-topic ‏عبر ‎@https
🔴💐✍#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴

















ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى 2013_110
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحواوشى الاسكندرانى والمصرى والبلدى
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التارت
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: