ملف شامل وكامل لعمل جميع أنواع الكبده
الكبدة المقليه
المقادير
2\1 كيلو كبدة شرائح
2 عدد فصوص ثوم
2\1 عصير ليمون
2 ملعقه خل
ملح
فلفل
كمون
1 عدد بيض
1 كوب بقسماط
2\1 كوب دقيق
1 لتر زيت للقلى
الطريقه
نغسل الكبدة ونضع عليها الثوم والملح والفلفل والكمون والخل وعصير الليمون
ونسيبها فى الخلطه دى لمدة ساعتين على الاقل
وفى اناء نضع فى بقسماط وفى اناء اخر نضع فى دقيقوفى اناء اخر نضع فى بيض
نضع الكبدة الاول فى دقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ونقليها فى الزيت
وتقدم وبالف هنا وشفا
الصنف كبدة اسكندرانى
المقادير
50 مل زيت=2معلقه كبيرة
5 فص ثوم مفروم
نصف كيلو كبدة شرائح
1 فلفل حامى قطع
3 فلفل رومى اخضر واحمر واصفر شرائح
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم كمون=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
5 جم شطه=1معلقه صغيرة
20 مل خل ابيض=1معلقه كبيرة
2 طماطم شرائح
20 مل عصير ليمون=1معلقه كبيرة
طريقه التحضير
1-فى طاسه على النار فيها زيت نشوح الثوم ولمه ياخد اللون نضيف الفلفل الحامى ونضيف الكبدة ونقلبهم مع بعض
2-ونضيف عليهم الفلفل الالوان ونضيف الطماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه ونضيف عصير الليمون والخل ونقلبهم مع بعض بتستوى بعد 5 دقائق ونرفعها من على النار
3-وتغرف فى طبق التقديم او تتعمل سندوتشات فى فينو او عيش بلدى
4-وتقدم وبالف هنا وشفا
كبدة بالرده
المقادير
2عدد خبز بلدى
سلطه طحينه
نصف كيلو كبدة شرائح
5 فص ثوم مفروم
2 عد عصير ليمون
5 جرام ملح= نصف معلقه صغيره
5 جرام كمون= نصف معلقه صغيره
5 جرام فلفل = نصف معلقه صغيره
5 جرام شطه= نصف معلقه صغيره
نصف كيلورده
1 لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
-فى بوله نتبل الكبدة ملح وفلفل وكمون وشطه وثوم وعصير ليمون ونسيبها تتبل ساعتين فى الثلاجه
- وفى بوله نضع الرده ونضع فيها الكبدة ونضغط عليها كويس وندخلها الثلاجه ربع ساعه
وفى زيت سخن عميق نحمر الكبدة لمدة 5 دقائق على الوجهين
ونجيب العيش نفتحه ونضع فى سلطه طحينه ونضع فى الكبدة وملعقه سلطه من فوق
- ونرصه فى طبق التقديم ويقدم مع خس وفلفل وطماطم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
كبدة ضانى
المقادير
1كيلو كبدة ضانى شرائح
( التتبيله )
100 جم ماء بصل=2/1كوب
100 جم ماء طماطم=2/1كوب
50 جم صويا صوص= 2معلقه كبيرة
25 جم ثوم مفروم=1معلقه كبيرة
2 سم زنجبيل مبشور=1معلقه صغيرة
25 مل خل=1معلقه كبيرة
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
طريقه التحضير
1-فى بوله نضيف ماء البصل وماء الطماطم وصويا صوص وزنجبيل وخل وملح وفلفل وثوم ونقلبهم مع بعض كويس ونتبله بيهم الكبدة ونسيبها ساعه على الاقل فى التتبيله
2-ونسخن الشوايه ونرص عليها الكبدة ونسيبها تستوى على الجانبين وكل شويه ندهن الكبده بالخليط السابق
3-وترص فى طبق التقديم
4-وتقدم وبالف هنا وشفا
كبدة بانيه
المقادير
كبدة
ثوم
ليمون
كمون
شطة
بيض
لبن
دقيق
بقسماط
زيت
ملح
فلفل أسود
بطاطس شيبسى للتقديم
طريقة التحضير
قطعى الكبدة شرائح
أضيفى عصير الليمون والثوم المفروم والكمون والشطة للكبدة
ضعى شرائح الكبدة فى الدقيق
ضعى شرائح الكبدة قى البيض واللبن
ضعى شرائح الكبدة فى البقسماط
إقليها فى الزيت
قطعى البطاطس شرائح شيبسى وإقليها
قدمى الكبدة مع البطاطس الشيبسى
الكبدة المشوية
المقادير:
1/2 كيلو كبدة
ملح وفلفل
عصير ليمون وعصير بصل
1 ملعقة زيت
الطريقة:
قطعي الكبدة الى شرائح متوسطة السمك ثم تتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل
اتركيها مدة من الوقت حتى تتبل جيدا
ادهني الشواية بالزيت ثم ترص الشرائح على الشواية الساخنة وتترك على النار حتى تحمر ثم تقلب على الوجه الآخر حتى تنضج وتقدم على فرشة من البقدونس
كبده عصافيري بدبس الرمان
المقادير
2/1كليو كبدة بقري عصافيري
5 فص ثوم مفروم
2 فلفل رومي مفروم
1 فلفل أحمر حار مفروم
نصف كوب بقدونس مفروم
ربع كوب عصير ليمون
4 ملعقة كبيرة دبس رمان
2 ملعقة صغيرة سبع بهارات
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
طريقة التحضير
تشوح الكبدة في الزيت الساخن ويضاف لها الثوم والفلفل الحار والفلفل الرومي والتوابل. تتبل الكبده بالملح والفلفل الأسود. تترك الكبد لتنضج وقبل ان يتم النضج يضاف البقدونس وعصير الليمون ودبس الرمان.
تترك الكبده ليتم النضج ومن ثم ترفع من على النار وتقدم بالف هناوشفا
علق ب5ملصقات علشان يصلك كل جديد
1_الكبدة الاسكندرانى
******************
تغسل الكبدة(1/2ك) ثم تقطع مكعبات صغيرة ثم تتبل لمدة ساعة في الليمون والخل وعصير البصل وعصير ليمون وتوم بودر
حطى ف الطاسة 3معلقه زيت وحطي الكبدة بعد ما غسلتيها طبعآ وشوحيها لحد ما لو نها اتغير تكونى مقطعة 3حبات فلفل وحطيهم عليها وقلبى شوية ثم فصين توم و نص قرن فلفل حامى وملح وكمون ثم معلقه توم وبصل بودر وفلفل اسود وشطة و3 معالق خل وقلبيهم عالكبدة بعد ما استوت حطي معلقه سمنه وشوحيها شوية وطفيى النار واعصرى ليمونه عليه
2_كبدة بانيه
*********
المكونات
1/2كبدة مقطعة كندوزشرايح
4 فص توم مهروس
1/2م بصل بودر
فلفل اخضر
ملح - فلفل اسمر - بهارات - شطة_ قرفة_ جنزبيل_ كمون
عصير2 ليمون
الطريقه
بخلط كل مكونات التتبيله فى الخلاط وبضفها على الكبدةبتبلها واسيبها حوالى 4 ساعات فى التلاجة او يفضل ليلة كاملة
بحضر3اطباق دقيق وبيض وبقسماط بنزل الكبدة فى الدقيق ثم البيض وبعدين البقسماط واسيبها كمان ساعة فى التلاجة بعد كده بحمرها فى زيت غزير يكون سخن جدا ولما انزل بالكبدة اهدى النار خالص عليه الى تمام النضج نجهز طبق واسع عليه ورق لامتصاص الزيت الزائد
نخرج شرائح الكبدة علي الورق ونكرر الخطوات
عند الانتهاء ننقل شرائح الكبدة البانية علي طبق واسع مرشوش باوراق البقدونس او الجرجير
3_كبدة مشويه على الجريل
**********************
المكونات
1/2كبدة كندوزمقطعة شرائح
م بصل بودر
م توم بودر
م مستردة
عصير ليمون
فلفل أخضر مفرومين
ملح فلفل قرفة جنزبيل كمون
ليمون
الطريقه
بخلط كل مكونات التتبيله فى الخلاط وبضفها على الكبدةبتبلها واسيبها حوالى 4 ساعات فى التلاجة او يفضل ليلة كاملة
ثم تدهن الشواية بالزيت ثم ترص الشرائح ملف كامل لكل انواع الكبدة
منقول
**********************
كلنا نترك تعليق+شير للوصفه لكل اصحابنا
1_الكبدة الاسكندرانى
******************
تغسل الكبدة(1/2ك) ثم تقطع مكعبات صغيرة ثم تتبل لمدة ساعة في الليمون والخل وعصير البصل وعصير ليمون وتوم بودر
حطى ف الطاسة 3معلقه زيت وحطي الكبدة بعد ما غسلتيها طبعآ وشوحيها لحد ما لو نها اتغير تكونى مقطعة 3حبات فلفل وحطيهم عليها وقلبى شوية ثم فصين توم و نص قرن فلفل حامى وملح وكمون ثم معلقه توم وبصل بودر وفلفل اسود وشطة و3 معالق خل وقلبيهم عالكبدة بعد ما استوت حطي معلقه سمنه وشوحيها شوية وطفيى النار واعصرى ليمونه عليه
2_كبدة بانيه
*********
المكونات
1/2كبدة مقطعة كندوزشرايح
4 فص توم مهروس
1/2م بصل بودر
فلفل اخضر
ملح - فلفل اسمر - بهارات - شطة_ قرفة_ جنزبيل_ كمون
عصير2 ليمون
الطريقه
بخلط كل مكونات التتبيله فى الخلاط وبضفها على الكبدةبتبلها واسيبها حوالى 4 ساعات فى التلاجة او يفضل ليلة كاملة
بحضر3اطباق دقيق وبيض وبقسماط بنزل الكبدة فى الدقيق ثم البيض وبعدين البقسماط واسيبها كمان ساعة فى التلاجة بعد كده بحمرها فى زيت غزير يكون سخن جدا ولما انزل بالكبدة اهدى النار خالص عليه الى تمام النضج نجهز طبق واسع عليه ورق لامتصاص الزيت الزائد
نخرج شرائح الكبدة علي الورق ونكرر الخطوات
عند الانتهاء ننقل شرائح الكبدة البانية علي طبق واسع مرشوش باوراق البقدونس او الجرجير
3_كبدة مشويه على الجريل
**********************
المكونات
1/2كبدة كندوزمقطعة شرائح
م بصل بودر
م توم بودر
م مستردة
عصير ليمون
فلفل أخضر مفرومين
ملح فلفل قرفة جنزبيل كمون
ليمون
الطريقه
بخلط كل مكونات التتبيله فى الخلاط وبضفها على الكبدةبتبلها واسيبها حوالى 4 ساعات فى التلاجة او يفضل ليلة كاملة
ثم تدهن الشواية بالزيت ثم ترص الشرائح علي الشواية الساخنة وتترك علي النار . حتي تحمر ثم تقلب علي الوجه الأخر حتي تنضج
يتم وضع فحمة مشتعلة في قطعة فويل بها قليل من الزيت في طبق مع الكبدة وتغطيتهم معا باحكام حتى تكتسب رائحة الشواء على الفحم
وتقدم علي فرشه من البقدونس تقدم مع الخضار المشوي او سوتيه
4_كبدة بالردة
**********
المكونات:......
تتبل الكبده بملح وفلفل اسودشطة_ قرفة_ جنزبيل_ كمون وم توم وبصل بودر وفلفل اخضر حامي مهروس وعصير ليمون وتترك حوالي2 ساعة بالتلاجه
وتغلف بالرده الناعمة وتترك نصف ساعة في الفريزر ثم تقلي في زيت غزير ويرش عليها وهي ساخنة البقدونس
5_مكرونه بالكبدة
*************
المقادير
1|2كيلو كبدة كندوز قطع صغيرة
كيس مكرونة
بصله مبشورة للكبدة
ثوم
فلفل رومى اخضر
بصله مبشورة للمكرونه
2كوب عصير طماطم
3م صلصة
عصير ليمون
جوزة الطيب قرفه ناعمه وسماق
فلفل أسود ملح
للتزين (زيتون قطع شبت)
الطريقه
شوحى الكبدة فى الزيت على النار أضيفى البصل والثوم المفرومين والليمون والفلفل الاخضروالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب والقرفه أضيفى صلصة الطماطم لخليط الكبدة وقلبى
إسلقى المكرونة فى الماء المغلى المضاف له الملح والزيت ثم صفيها في قدر، ضعي البصله والزيت على النار لمدة 3 دقائق ثحتى يكتسب اللون الذهبي .
3- أضيفي اعصير الطماطم والبهارات ومكعب الدجاج واتركيه على النار حتى يتسبك ثم أضيفي المكرونة وقلبى إغرفى المكرونة فى طبق التقديم وعليها خليط الكبدة وزينى الوجة بشرايح زيتون وبعود شبت وقدميها
6_شاورما الكبدة
*************
المقادير:
1|2 كيلو كبدة
فلفل الوان مقطع شرائح طولية
بصلة مقطعة شرائح
ثمرة طماطم مقطعة شرائح طولية
3ملاعق كبيرة بقدونس مفروم
عصير ليمون
معلقتين كبيرة خل
ملح وفلفل وكمون قرفه جوزة الطيب
فصين ثوم مفرومين
معلقتين كبيرة طحينة
الطريقة:
نتبل الكبدة بملح وفلفل وكمون قرفه جوزة الطيب وثوم مفروم ومعلقة خل وعصير الليمون وتترك 3ساعات فى الثلاجة
ثم فى طاسة سخنة نضع معلقتين زيت كبيرة تسخن ثم نضيف الكبدة وتقلب دقايق ونطفى
فى طاسة تانية معلقتين زيت ثم بصلة مقطعة شرائح طولية ونقلب دقيقة ثم نضيف الفلفل الالوان والطماطم ونقلب دقيقة ثم نضيف الكبدة عليها ثم نضيف معلقة خل التانية ونضيف الطحينة ونطفى ونضيف البقدونس المفروم ونقلب وتقدم فى عيش الشاورما
الشواية الساخنة وتترك علي النار . حتي تحمر ثم تقلب علي الوجه الأخر حتي تنضج
يتم وضع فحمة مشتعلة في قطعة فويل بها قليل من الزيت في طبق مع الكبدة وتغطيتهم معا باحكام حتى تكتسب رائحة الشواء على الفحم
وتقدم علي فرشه من البقدونس تقدم مع الخضار المشوي او سوتيه
4_كبدة بالردة
**********
المكونات:......
تتبل الكبده بملح وفلفل اسودشطة_ قرفة_ جنزبيل_ كمون وم توم وبصل بودر وفلفل اخضر حامي مهروس وعصير ليمون وتترك حوالي2 ساعة بالتلاجه
وتغلف بالرده الناعمة وتترك نصف ساعة في الفريزر ثم تقلي في زيت غزير ويرش عليها وهي ساخنة البقدونس
5_مكرونه بالكبدة
*************
المقادير
1|2كيلو كبدة كندوز قطع صغيرة
كيس مكرونة
بصله مبشورة للكبدة
ثوم
فلفل رومى اخضر
بصله مبشورة للمكرونه
2كوب عصير طماطم
3م صلصة
عصير ليمون
جوزة الطيب قرفه ناعمه وسماق
فلفل أسود ملح
للتزين (زيتون قطع شبت)
الطريقه
شوحى الكبدة فى الزيت على النار أضيفى البصل والثوم المفرومين والليمون والفلفل الاخضروالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب والقرفه أضيفى صلصة الطماطم لخليط الكبدة وقلبى
إسلقى المكرونة فى الماء المغلى المضاف له الملح والزيت ثم صفيها في قدر، ضعي البصله والزيت على النار لمدة 3 دقائق ثحتى يكتسب اللون الذهبي .
3- أضيفي اعصير الطماطم والبهارات ومكعب الدجاج واتركيه على النار حتى يتسبك ثم أضيفي المكرونة وقلبى إغرفى المكرونة فى طبق التقديم وعليها خليط الكبدة وزينى الوجة بشرايح زيتون وبعود شبت وقدميها
6_شاورما الكبدة
*************
المقادير:
1|2 كيلو كبدة
فلفل الوان مقطع شرائح طولية
بصلة مقطعة شرائح
ثمرة طماطم مقطعة شرائح طولية
3ملاعق كبيرة بقدونس مفروم
عصير ليمون
معلقتين كبيرة خل
ملح وفلفل وكمون قرفه جوزة الطيب
فصين ثوم مفرومين
معلقتين كبيرة طحينة
الطريقة:
نتبل الكبدة بملح وفلفل وكمون قرفه جوزة الطيب وثوم مفروم ومعلقة خل وعصير الليمون وتترك 3ساعات فى الثلاجة
ثم فى طاسة سخنة نضع معلقتين زيت كبيرة تسخن ثم نضيف الكبدة وتقلب دقايق ونطفى
فى طاسة تانية معلقتين زيت ثم بصلة مقطعة شرائح طولية ونقلب دقيقة ثم نضيف الفلفل الالوان والطماطم ونقلب دقيقة ثم نضيف الكبدة عليها ثم نضيف معلقة خل التانية ونضيف الطحينة ونطفى ونضيف البقدونس المفروم ونقلب وتقدم فى عيش الشاورما
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》