ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع جاتوه الميل فيه
🟫(عجينه الفيتاج السريعه)
المقادير
نصف كليو دقيق
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
250 مل ماء مثلج=1كوب وربع
500 جم زبدة مبشورة=2كوب ونصف
100 جم نشا=نصف كوب
(ميل فيه سكر بودر)
50 جم باستيرى كريم=2معلقة كبيره
100 مل ماء=نصف كوب
250 جم شانتيه مخفوقه=1كوب وربع
سكر بودر
(ميل فيه مربى)
200 جم مربى مشمش=1كوب
مربى مشمش
(ميل فيه شيكولاته)
50 جم كريم باستيرى=2معلقة كبيره
25 جم كاكاو=1معلقة كبيره
100 مل ماء=نصف كوب
250 جم كريمه مخفوقه=1كوب وربع
150 جم شيكولاته سايحه=4/3كوب
(ميل فيه مانجو)
50 جم كريم باستيرى=2معلقة كبيره
100 مل عصير مانجو=نصف كوب
250 جم كريم شانتيه مخفوقه=1كوب وربع
250 جم مكعبات مانجو=1كوب وربع
250 جم مانجو شرائح=1كوب وربع
(ميل فيه ريد فيلفيت)
50 جم باستيرى كريم=2معلقة كبيره
100 مل ماء=نصف كوب
100 جم كريمه تشيز (جبنه كريمى)=نصف كوب
100 جم كريمه مخفوقه=نصف كوب
150 جم كيك ريد فيلفيت مفرومه=4/3كوب
(ميل فيه موز)
50 جم باستيرى كريم=2معلقة كبيره
100 مل عصير موز مخفف=نصف كوب
250 جم كريم شانتيه مخفوقه=1كوب وربع
300 جم موز شرائح=1كوب ونصف
50 جم زبدة=2معلقة كبيره
50 جم سكر=2معلقة كبيره
طريقه التحضير
لعمل عجينه الفيتاج السريعه
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وماء مثلج ونخلطهم مع بعض ونضيف زبدة مبشورة ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها ترتاح ربع ساعه
- نشكلها 10 كرات متساويه ونسيبها ترتاح ربع ساعه
-وعلى الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بسمك 3 سم ونرص كرات العجينه على بعض(ولازم نشيل بواقى النشا من على العجينه) ونسيبها ترتاح نصف ساعه, ونجيب العجينه ونرش عليها نشا ونفردها ونعملها على شكل ظرف ونرش عليها نشا ونفردها بسمك 3 سم , ونجيب صاج ونضع فى العجينه ونخرمها بشوكه ونرش عليها سكر, وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة25 دقيقه ونسيبها تبرد ونقطعها على 3 شرائح طويله
لعمل ميل فيه سكر بودر
- فى بوله نخلط كريم باستيرى فى ماء ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب شرائح الميل فى ونضع فى الباستيرى كريم ونضع ديسك من الميل فى ثم نضع عليها باستيرى كريم ونضغط عليها ونضع ديسك من الميل فى ونقطعها على 3 قطع ونرش عليه من فوق سكر بودر
لعمل ميل فيه مربى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه ونفرد عليها مربى ونضع عليها شريحه من الميل ونفرد عليها مربى فى نضغط عليها ونضع اخر شريحه ونزينها بمربى مشمش ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه شيكولاته
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وكاكاو وماء ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم شيكولاته ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم شيكولاته ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونزينها بشيكولاته سايحه ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه مانجو
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وعصير مانجو ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم مانجو ونرش عليه مكعبات مانجو ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم مانجو ونرش عليها مكعبات مانجو ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونزينها بشرائح مانجو ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه ريد فيلفيت
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وماء ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه تشيز وكريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم ونرش عليها ريد فيافيت مفرومه ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم ونرش عليها ريد فيلفيت مفرومه ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونقطعها على 3 قطع
لعمل ميل فيه موز
- فى بوله نخلط كريم باستيرى وعصير موز ونخفقهم مع بعض ونضيف كريمه شانتيه مخفوقه ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء على النار نشوح موز فى زبدة وسكر ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص
- نجيب شرائح الميل فيه ونضع فى اول شريحه نضع عليها باسيترى كريم ونضيف عليها الموز ونضع عليها شريحه من الميل فى ونضع عليها باسيترى كريم ونضيف عليها الموز ونضغط عليها ونضع اخر شريحه ونقطعها على 3 قطع
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟫عجينه الباف باستيرى
المقادير
نصف كيلو دقيق لكل الاغراض (2كوب ونصف)
7 جم ملح (معلقه صغيرة)
275 جم ميه وتكون ساقعه (كوب وربع )
400 جم زبده مقطعه مكعبات بحجم البندقه وساقعه (2كوب)
طريقه التحضير
- نقطع الزبدة مكعبات بنفس حجم البندقه علشان نعمل 6 بونط فقط لان لو حجم الزبده اكبر هنضطر لعمل بونط زياده
- نحط الدقيق على مكعبات الزبدة ونقلبها باطراف الاصابع حتى تبقى مقلفه بالدقيق
- ننسم الخليط بالميه ونقلب بخفه حتى يبقى الدقيق كله مندى بالميه
ونحاول وصول الميه لكل الدقيق
ولم يوجد اى دقيق لم تصل له الميه ونحاول نلم العجينه وهى بتكون مفروله
ونجاول نلم العجينه على شكل مستطيل
ونفرد العجينه بالنشابه
ومن هنا نبدأ اول بونطه
- نفرد العجينه بالنشابه ونحاول تكون على شكل مستطيل ولو رفيعه نعرضها
- نطبق ناحيه اليمين على ثلث حجم العجينه المفروده
- وناحيه الشمال نتنيها عليهم كون عندنا 3 طبقات فوق بعض
- هنلف العجينه ونخلى الطبقات اللى طرفها مفتوح دائما اتجاهنا
- يبقى كده خلصنا البونطه الاولى ونلف اتجاه العجينه ونفرد العجينه ونكرر نفس الطريقه يبقى كده خلصنا 2 بونطه ونعمل بأصيعنا ضغطين على العجينه علشان نبقى فاكريم عاملين كام بونطه
- وتدخل الثلاجه لمده لاتقل عن ثلث ساعه ونغلفها بالبلاستيك
- ونخرجها من الثلاجه ونلف اتجاه العجينه ونكمل باقى البونط ال6 كل 2 بونطتين نغلفها وندخلها الثلاجه تريح على الاقل ثلث ساعه
ملاحظات هامه جدا
- لازم الزبده تكون ساقعه بنفس طراوه العجينه
- لا نكثر من وضع الميه علشان العجينه تكون ماسكه نفسها وملمومه (الميه تكون ساقعه)
- نريح العجينه بعد كل 2 بونطه مع لفه العجينه حتى تفرد فى جميع الاتجاهات لان كل مكعب زبده بيمثل طبقه ملفى فى العجينه
وسخن الفرن على 200 درجه وفرد قطعه عجينه وعمل فيها ثقوب بسن السكينه وريحها ودخلها الفرن لمده نصف ساعه على درجه حراره 200 -
-ندخل الفرن الساخن على درجه 150 :160 درجه لمده 50 :55 دقيقه
وهتدينا النتيجه المبهره ونجاح العجينه
وتقدم بالف هنا وشفا
🟫عجينه الفيتاج
المقادير
المقادير
نصف كيلو دقيق (2كوب ونصف)
400 جم زبدة (2كوب)
275 مللى ميه (كوب وربع )
8 جم ملح (معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
1- نقطع الزبدة مكعبات صغيره
2- نخلط الدقيق مع الملح
3- نخلط الدقيق مع الزبدة بأطراف الاصابع بحيث الدقيق يغلف مكعبات الزبدة ويحتفظ بشكل المكعب
4 - ننسم الدقيق والزبده بشويه ميه وتقلب باطراف الاصابع ونضع شويه ميه بحيث الدقيق كله يتشرب بالميه
5 - هنا اتلمت العجين دون ان تعجن وشكلها مثل الصوره
6 - نفرد العجينه بالمردانه مع رشه دقيق حتى لا تلزق
7 - نطبق العجينه الطرف اليمين على وسط العجينه والطرف الشمال عليهم هيصبح عندى 3 طبقات على بعض طبعا نشيل اى دقيق زياده بينهم حتى لاتعمل طبقه عزل بين الطبقات وهنا عملنا اول بونطه هنلاحظ لما نطبق العجينه اصبح الطبقات ال3 امامه لما نيجى نفرد تانى بنلف العجين ونخلى الجهه المطبقه ناحيته يعنى اللى مش باين فيها اطراف العجين
8 - هنلاحظ مكعب الزبده زى ماهو وواضح فى العجين كل اللى اتغير فيه انه اصبح مفرود شويه
9 - نريح العجينه فى الثلاجه مغطيه ببلاستيك فيلم او فى علبه محكمه الغلق
10 - نخرج العجينه ونعمل البونطه التانيه بنفس الطريقه هنفرد العجينه مره تانيه ونطبق الجهه اليمين على الشمال ويصبح عندنا 3 طبقات فوق بعض مع نشيل اى دقيق زيادة
ونكرر العمليه دى 6 مرات
او نعمل 4 بونط مجوز وواحده مفرد
وفى كل مره نريح العجينه فى الثلاجه
ملاحظات هامه جدا
هذه الطريقه تتميز بالسرعه والسهوله والتحكم فى عدم خروج الزبده من العجين
لما نفرد العجين ونبنطه بنريح العجينه فى الثلاجه
فى كل مره نبنط فيها بنغير اتجاه الزبده حتى تتغلغل بين طبقات العجين ولما تدخل الفرن تساعد على رفع طبقات العجين
وتقدم بالف هنا وشفا
🟫عجينه الملفى
المقادير
نصف كيلو دقيق لكل الاغراض (2كوب ونصف)
50 جم زبدة(2معلقه كبيرة)
270 جم ميه (كوب وربع )
5 جم ملح يدوب فى الماء (معلقه صغيرة)
1 معلقه صغيره خل(5جم)
400 جم بلوك زبده للتوريق (2كوب)
طريقه التحضير
- ندوب الملح فى الماء
- نعجن كل المقادير معا ماعدا زبده التوريق (400جم) يدوب العجينه تلم نفسها
- ناخد العجينه وزى ما الصوره العجينه غير متجانسه او ناعمه لانها لم تعجن كتير وبتكون بتتقطع لو شدناها
- نفرد العجينه ونخلى الاطراف اقل سمكا من الوسط ودى تركه مهمه علشان الاطراف هنتطبقها ويبقى العجينه كلها بسمك واحد
- ونحط بلوك الزبده فى الوسط ونضغط على اطراف الزبده حتى تتماسك مع العجينه ونقفل العجينه زى الظرف على بلوك الزبده
اصبح عندنا طبقه عجين وفوقها طبقه زبده وفوقها طبقه عجين تانى
اول بونطه مفرد
- اول حاجه رشه دقيق ونفرد العجينه
- نطبق الطرف اليمين على نص العجينه ونطبق الطرف الشمال عليهم اصبح عندنا 3 طبقات على بعض بمعنى اصبح عندنا 7 راقات فوق بعض
ولو عملنا بونطه مجوز
هيبقى عندنا 4 طبقات على بعض بمعنى اصبح عندنا 9 راقات
- ونلفى اتجاه العجينه ونخلى الجزء المفتوح امام الشيف ورشه دقيق خفيفه ونفرد ونطبق ونغلفها وندخلها الثلاجه تريح حوالى ربع : نص ساعه
- ونخرجها من الثلاجه ونكرر البونطه المفرد يبقى عندنا 6 بونط
- نفرد ونشكل منها البوشيه - اصابع المملحه - ادن القطه (البالميه)
ونسخن الفرن على درجه حراره 150:160 درجه
طريقه عمل الكورنيه
نفرد عجينه الفيتاج بسمك 3 مللى ونقطعه شرائط
وناخد طرف الشريط نثبت بصابعنا على بوز الكورنيه ونلف باقى الشريط ودائما واحنا بنلف نخليه يلامس الطرف الاول ونلف ويدخل الفرن على 150 : 160 درجه ويخرج ويترك ليبرد خالص ثم نحشيه
البوشيه
البوشيه بيحتاج قاعده وطبقه تانيه للوش مفتوحه دائره من الوسط
القاعده دائما تكون مللى ونص
والوش بتكون 4 : 5 مللى علشان نعرف نحشيها وتكون مفتوحه من الوسط وندهن القاعده بيض ونضع عليها الوش المفتوح من الوسط وونلمعها بالبيض
وندخلهم الفرن على 150 : 160 درجه حوالى 40 دقيقه حتى تكون لونها دهبى جميل
ولما تخرج من الفرن نسبها تبرد تماما
ونخلط الجبنه السريه مع علبه تونه 80 جم ونقلبها حتى تتجانس بمعنى نصف الكميه جبنه والنصف الاخر التونه وحسب الذوق
ونضع الخلطه فى كيس حلوانى ونملى الفراغ اللى فى الوسط ونجمله بقطع صغيره من الليمون المملح وبألف هنا
ملاحظات هامه جدا
1- استعمال دقيق لكل الاغراض ولا يعجن يدوب العجينه تلم نفسها فقط علشان ما تعملش عرق وتتعبنا فى الفرد والتبنيط
2- استعمال الخل يخلى العجينه فيها مطاطيه ويحافظ على حجم العجينه لما تدخل الفرن ولم تكش ولا يستخدم فى الباتيه والكرواسون هيخليه يريح ويفرش
3- استعمال زبده مارجرين للتوريق
4- نلف الع
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الميل فيهجينه لما نفرد علشان الزبده تتوزع بين طبقات العجينه
5- لازم تريح العجينه فى الثلاجه
وتقدم بالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》