منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة )

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبان
المدير
المدير
شعبان


وسام الابداع

اوفياء المنتدى

ذكر عدد المساهمات : 7686
تاريخ التسجيل : 16/06/2010
الموقع :
المزاج المزاج : الحمد لله

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة )   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة ) Icon_minitime1السبت 11 مارس - 14:18

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع مهرجان المكرونة✍🔴


🟩طاجن مكرونة باللحم المفروم 
المقادير
نصف كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5 كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت(25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن(50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كبيرة خل(25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون
نصف ملعقه ملح(25 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
3 بصل مكعبات
3 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
نصف كوب لحمه مفرومه(100 جم)
طماطم مبشورة
ربع كوب شوربه او ماء مغلى(50 مل)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
- فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه وخل وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه
(الدقه)
-فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وماء ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
🔷️(الحشو) 
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل ونضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه وصلصه وطماطم مبشوره وملح وفلفل وبهارات وشطه وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه ونرفعها من على النار
(طاجن مكرونه باللحمه المفرومه)
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشواللحمه المفرومه ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا


 


️🟩طاجن مكرونه بالفراخ 
المقادير
نصف كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5 كوب ماء)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت (25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن (50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه (50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر (25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح (25 جم)
ملعقه فلفل (25 جم)
ملعقه كمون (25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت (50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم (25 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون (25 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
ملعقه سمن(25 جم)
2 بصل مكعبات
3 فص ثوم مفروم
صدر فراخ مكعبات
2 ملعقه صلصه(50 جم)
1 فلفل رومى شرائح
1 طماطم شرائح
ملعقه كبيره كسبره مفرومه(25 جم)
2 ورق لورا
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
- فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه وخل وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه
(الدقه)
-فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وماء ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
(الحشو) 
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف شرائح فراخ وصلصه وفلفل رومى وكسبرة وورق لورا وملح وفلفل وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى ونرفعها من على النار
(طاجن مكرونه بالفراخ)
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشوالفراخ ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا 


 


🟩طاجن مكرونه بالسجق 
المقادير
نصف كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5 كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت(25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن(50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كبيرة خل(25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون
نصف ملعقه ملح(25 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
3 بصل مكعبات
3 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
نصف كوب سجق(100 جم)
فلفل حار 
بقدونس
طماطم مبشورة
ورق لورا
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
- فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه وخل وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه
(الدقه)
-فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وماء ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
(الحشو) 
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه ياخد لون نضيف سجق وفلفل حاروطماطم وبقدونس وورق لورا وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ولمه تستوى نرفعها من على النار
(طاجن مكرونه بالسجق)
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشوالسجق ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هناوشفا


 


🟩طاجن مكرونه بالبصل 
المقادير
نصف كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5 كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25 جم)
ملعقه كبيرة زيت(25 جم)
(الصوص)
2 ملعقه كبيرة سمن(50 جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50 جم)
ملعقه كبيرة خل (25 جم)
ملعقه كبيرة سكر(25 جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25 جم)
(الدقه)
2 ملعقه كبيرة زيت(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كبيرة خل(25 جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
3 فص ثوم مفروم
فلفل حار
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
فلفل الوان
طماطم مبشورة
ورق لورا
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه شطه(10 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
(الصوص)
- فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه وخل وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه
(الدقه)
-فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وماء ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
(الحشو) 
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف فلفل حار وفلفل الوان وصلصه وورق لورا وطماطم وملح و فلفل وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
(طاجن مكرونه البصل)
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشوالبصل ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا 


🟩مكرونه هوت دوج 
المقادير 
سمن
هوت دوج شرائح
بصل شرائح
ثوم مفروم
فلفل الوان شرائح
مشروم شرائح
دقيق
جبنه كريمى
كريم فريش
مكرونه شريط مسلوقه 
ملح وفلفل
مكعب مرق
شوربه فراخ
جبنه رومى مبشورة
بقدونس مفروم
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار نشوح هوت دوج فى سمن ولمه ياخد لون نضيف بصل وثوم ونقلبهم مع بعض لحد ما يدبلوا ونضيف مشروم وفلفل الوان وملح وفلفل ونضيف دقيق ونقلبهم مع بعض ونضيف جبنه كريمى وفريش كريم وشوربه ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونضيف مكرونه شريط مسلوقه ونقلبهم مع بعض
- وفى طبق التقديم نغرف المكرونه ونرش عليها جبنه رومى مبشورة وبقدونس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩مكرونه بالفراخ 
المقادير
سمن
فراخ شرائح
بصل شرائح
ثوم مفروم
فلفل الوان شرائح
مشروم شرائح
دقيق
جبنه كريمى
كريم فريش
مكرونه شريط مسلوقه
ملح وفلفل
مكعب مرق
شوربه فراخ
جبنه رومى مبشورة
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح الفراخ فى سمن ولمه ياخد لون نضيف بصل وثوم ونقلبهم مع بعض لحد ما يدبلوا ونضيف مشروم وفلفل الوان وملح وفلفل ونضيف دقيق ونقلبهم مع بعض ونضيف جبنه كريمى وفريش كريم وشوربه ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونضيف مكرونه شريط مسلوقه ونقلبهم مع بعض
- وفى طبق التقديم نغرف المكرونه ونرش عليها جبنه رومى مبشورة وبقدونس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


 


🟩مكرونه بالسجق 
المقادير
سمن
سجق
بصل شرائح
ثوم مفروم
فلفل الوان شرائح
مشروم شرائح
دقيق
جبنه كريمى
كريم فريش
مكرونه شريط مسلوقه
ملح وفلفل
مكعب مرق
شوربه فراخ
جبنه رومى مبشورة
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح السجق فى سمن ولمه ياخد لون نضيف بصل وثوم ونقلبهم مع بعض لحد ما يدبلوا ونضيف مشروم وفلفل الوان وملح وفلفل ونضيف دقيق ونقلبهم مع بعض ونضيف جبنه كريمى وفريش كريم وشوربه ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونضيف مكرونه شريط مسلوقه ونقلبهم مع بعض
- وفى طبق التقديم نغرف المكرونه ونرش عليها جبنه رومى مبشورة وبقدونس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩مكرونه نجرسكو 
المقادير
2 لتر ماء مغلى
ملعقه زيت(25 جم)
ملعقها ملح(25 جم)
كيلو مكرونه شريط
(الحشو)
2 ملعقه زيت(50 جم)
كوب الاربع بصل شرائح(175 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ربع كوب مشروم شرائح(50 جم)
نصف كوب صدور فراخ مسلوقه شرائح(100 جم)
ملعقه دقيق (25 جم)
2 ونصف كوب كريمه طهى(500 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع فلفل(5 جم)
مكعب مرق
نصف كوب جبنه رومى مبشوره(100 جم)
(الحشو)
ربع كوب سمن(50 جم)
ربع كوب دقيق(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
مكعب مرق
5 كوب لبن(كيلو)
نصف كوب جبنه موتزاريلا(100 جم)
نصف كوب جبنه رومى مبشوره(100 جم)
طريقه التحضير
= فى اناء على النارنسلق المكرونه فى ماء مغلى وملح وزيت لمدة 8 دقائق ونصفيها
- فى اناء النار نشوح دقيق فى سمن ونضيف ملح وفلفل ومكعب مرق ولمه خد لون ذهبى فاتح نضيف لبن ونقلبهم مع بعض
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف مشروم ونقلبهم مع بعض ونضيف فراخ ونقلبهم مع بعض ونضيف دقيق ونقلبهم لحد ما الدقيق يختفى خالص نتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف كريمه طهى وجبنه رومى مبشوره ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
-ونجيب بيركس ونصب فى كبشه من البشاميل ونضيف نصف المكرونه ونضيف حشو الفراخ ونرش جبنه رومى وجبنه موتزرايلا ونضيف باقى كميه المكرونه ونصب عليها البشاميل ونرش عليها جبنه رومى وجبنه موتزرايلا
- وندخل البيركس الفرن على180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف وشفا


 


🟩مكرونه البلولونيز 
المقادير
2 لتر ماء مغلى
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه زيت(5 جم)
كيس مكرونه اسباجتى
(الصوص)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
2 بصل مكعبات
5 فص ثوم مفروم
2 كوب ونصف لحمه مفرومه(500 جم)
2 ونصف ملعقه صلصه(60 جم)
5 طماطم مبشورة
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه سكر(5 جم)
كوب شوربه او ماء مغلى(200 جم)
نصف كوب زيتون اخضر واسود مخلى(100 جم)
ربع كوب جبنه رومى مبشورة(50 جم)
ربع كوب كسبرة مفرومه(50 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه وتغير لونها نضيف صلصه وعصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وسكر وماء مغلى ونسيبها تتسبك على نارهاديه, ونضيف مكرونه مسلوقه وزيتون وجبنه رومى وكسبرة ونقلبهم مع بعض
- وتقدم وبالف هنا وشفا
I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 


🔴💐✍   《#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








مركزالدولى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة(المعكرونة )
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة في أطباق
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البرجر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللانشون

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: