منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   1110
ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   1110
ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4914
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية    ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Icon_minitime1السبت 10 يونيو - 7:39

ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية
كيك ليالينا
المقادير
15بيضه
300 جم سكر (كوب ونصف )
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة )
25 جم محسن كيك (معلقه كبيرة )
500 جم دقيق (2كوب ونصف )
300 جم ذبده سايحه ( كوب ونصف)
25 جم كاكاو (معلقه كبيرة )
اسانس فراوله
200 جم مربى فراوله (كوب )
200 جم جيلى فراوله (كوب )
صاج فرن مدهون
ورق زبده
التزيين شيكولاته برطمان
طريقه التحضير
- فى الميكسر ناشف ونضيف نخفق بيض وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ويكون الخليط كريمى فاتح ننزل عليه بذبده السايحه البارده
سرسوب خفيف لحد مالذبده تتجنس مع البيض
- وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم بملعقه خشب من تحت لفوق ( علشان متهابطش) حتى تجانس الخليط(هنضيف الدقيق حبه حبه )
ثم نقسم الخليط على اتنين جزاء شيكولاته هيخد معلقه كبيرة كاكاو والجزاء الثانى يخد اصناص الفراوله
- ونجيب صاج وندهنه زبدة ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى الخليط ( نعمله على 2 صاجات صاج فراوله وصاج شيكولاته )
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ونسيبها تبرد خالص ( الفرن يكون سخن قبل البدء فى عمل الكيك)
- ونجيب صاج مقلوب ونثبت عليها اول طبقه من الكيك ونضع عليها جيلى ونفردها ثم نضع تانى طبقه من الكيك وندهن بالمربى ثم نضع الطبقه الاخيره
نضع صاج فوق الطبقات الثانيه ونكبسها بوزن ثقيل لتلتصق ببعضها.
نقطعها مستطيلات ونغلفها بالشكولاته البرطمان ونضعها في الثلاجه لتبرد الشيكولاته
نقطع الليالي مربعات صغيرة
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كيك الصفوف
المقادير
400 جم سميد (2كوب )
200 جم دقيق(كوب)
5 جم ملح(ربع معلقه صغيرة)
5 جم بيكربونات صوديوم(ربع معلقه صغيرة)
10جم بيكنج بودر نصف معلقه كبيرة)
10جم كركم (نصف معلقه كبيرة)
100 جم زيت(نصف كوب)
300 جم سكر(كوب ونصف )
250جم لبن رايب(كوب وربع)
250 جم لبن عادى(كوب وربع )
التزيين - لوز شرائح
طريقه التحضير
فى الميكسر نضع السميد ودقيق وملح وبيكنج بودر
و بيكربونات صوديوم وكركم ونقلبهم مع بعض كويس
ثم بعد ذلك نضع الزيت ونخفقهم مع بعض ثم بعد ذلك فى بوله نضع السكر البن العادى والبن الرايب ونخفقهم
مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيفهم على خليط الدقيق ونخفقهم مع بعض ثم بعد ذلك
- نجيب صنينه وندهنها سمن ونبطنها دقيق السميد ونصب فيها الكيك ونضع على الوجه لوز
- وندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كيك اليانسون اليانسونيه
المقادير
300 جم ماء (كوب ونصف)
50 جم يانسون مدقوق (ربع كوب)
200 جم دقيق ابيض(كوب)
200 جم دقيق سميد(كوب )
25 جم خميره(معلقه كبيره)
25 جم يانسون (معلقه كبيره)
25 جم حبه البركه (معلقه كبيره)
25 جم سمسم (معلقه كبيره)
100جم زيت نباتي (نصف كوب)
(الشربات)
200جم سكر (كوب)
200جم ماء (كوب ونصف)
عصير ليمون
طريقه التحضير
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يغلى لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون وتغلى ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد شويه
- فى اناء فى ماء ساخن ننقع فى اليانسون لحد مايبرد
- فى الميكسر نضع دقيق ابيض ودقيق سميد وخميره وملح و يانسون وحبه البركه وسمسم ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط الزيت ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ثم بعد ذلك نضع الماء المنقوع فى اليانسون وبعد مانصفى ونضع الماء لتمام العجن
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونبطنها دقيق سميط ونصب فيها الكيك وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ونسيبها تبرد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كيك المبروشه
المقادير
(العجينه)
2 بيض
50 جم سكر (ربع كوب )
5 جم فانيليا (ربع معلقه صغيرة )
100 جم زيت نباتى(نصف كوب )
500 جم دقيق (2كوب ونصف )
10جم بيكنج بودر (نصف معلقه كبيره )
(الحشو)
350جم مربى فراوله(برطمان)
(الغطاء) العجينه الثانيه
50 جم دقيق (2معلقه كبيرة ونصف)
يوزع فوقها مربى فراوله و ربع كوب سكر بودره(50جم)
طريقه التحضير
فى الميكسر نخفق بيض وسكر وفانيليا وزيت و دقيق وملح وبيكنج بودر ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ثم بعد ذلك نقسم العجينة قسمين
- ونجيب صنينه وندهنها سمن ونبطنها دقيق ونضع فيها
نصف العجينه ونفردها ونضع الحشو فى النصف برطمان
مربى فراوله اما نصف العجينه الباقى نضع عليه ٢معلقه كبيرة ونصف علشان تكون خشانه كرمبل ونعجنهم ونخد العجينه ونبرش بمبشره على المربى او نفركها على وش المربى ثم نرش على الوجه سكر بودره ثم بعد ذلك
- ندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كيك البسكويت والكريمة
المقادير
(القاعده)
باكو بسكوت ابيض
100 جم ذبده سايحه (نصف كوب)
بيركس
(الكريمه )
4 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5جم فانيليا (ربع معلقه صغيرة )
5جم ملح (ربع معلقه صغيرة )
800 جم لبن (4كوب)
50 جم نشا (ربع كوب )
(الكريم شانتيه)
100 جم كريم شانتيه(نصف كوب)
200 جم لبن مثلج( كوب)
طريقه التحضير
الكريم شانتيه
فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع لبن مثلج ونخفقهم مع بعض حتى تضاعف حجمه
- الكريمه
فى اناء على النار نضع لبن والنشا على البارد مع التقليب المستمر نغلى, اللبن وفى بوله نخلط سكر واصفر بيض وفانيليا وملح وكبشه لبن ونخلطهم مع بعض ونضيفهم على اللبن ونقلبهم لحد ما يتقل ونرفعه من على النار ونصبه على البسكوت ونسيبه يبرد
القاعده
- فى بوله نخلط بسكويت مفروم وزبدة ونقلبه مع بعض
- ونجيب فورمه ونضع فيها البسكويت ونضغط عليه
وندخله الثلاجه يخد تبريد وتجميد ثم بعد ذلك
نصب عليه خليط الكريمه ونسيبه يبرد ثم بعد ذلك نزينها بكريم شانتيه من فوق ومن الجانب
- وندخل كيك البسكويت والكريمة الثلاجه تتجمد لمده ساعه ونخرجها ونضع عليها فواكه مجففه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

كيك الرخامى
المقادير
4بيضات
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة )
25جم خل ابيض (معلقه كبيرة )
25 جم بشر ليمون (معلقه كبيرة )
100 جم سكر (نصف كوب )
100 جم زيت ذره (نصف كوب)
100 جم لبن رايب( نصف كوب )
500 جم دقيق (2كوب ونصف )
5 جم بيكربونات صوديوم (نصف معلقه صغيرة )
5 جم ملح (نصف معلقه صغيره )
25 جم بيكنج بودر (معلقه كبيرة )
25جم كاكاو (معلقه كبيرة )
طريقه التحضير
فى الميكسر نخفق بيض وسكروفانيليا و خل ابيض وبشر الليمون ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف زيت ولبن رايب ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكنج بودر و بيكربونات صوديوم ونقلبهم مع بعض , ونضيفهم على خليط البيض والسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
ثم نقسم الخليط على اتنين جزاء شيكولاته هيخد معلقه كبيرة كاكاو والجزاء الثانى ساده ابيض
- ونجيب فرومه وندهنها سمن ونبطنها دقيق ونصب فيها الخليط الابيض ثم خليط الشيكولاته ثم الابيض ثم الشيكولاته ثم الابيض ونجيب سكينه وندخل العجينه في بعضها ثم بعد ذلك
- ندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل  جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية   Sigpic12
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكيكات اللبنانية و الشامية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكيكات الشامية
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللوبيا
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الاومليت
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: