ملف شامل وكامل لعمل النصائح المطبخيه 30 نصيحة مهمة لربات البيوت
البيض
البيض المتستخدم فى الكيك اوالحلويات عموما
لازم يكون بحرارة الغرفة مش طلع من التلاجة وقت الاستخدام
الكيك
استبدلى اللبن فى الكيك بالزبادى او اى مشروب غازى هيخليها هشة ومترتفعة
البسبوسه
البسبوسة لازم عسل ابيض او عسل تقيل فى العجن عشان تكون زى الجاهزة واحلى كمان
الكيكه
سفن اب او ميرندا على الكيكه بيخليها هشة وجميلة
البانيه
زبادى فى تتبيلة البانية بيخلية طرى ومستوى كويس
صلصه
ديما وانتى بتسبكى الصلصة حطى عليها معلقة سكر علشان الحموضة
الخل
معلقة خل فى الكيك بتخليها هشة وطرية
الفراخ المشويه
عسل فى تتبيلة الفراخ المشوية بتدى طعم حلو
البطاطا المشويه
اعمليها غى كيس حرارى ورشى عليها سكر وتدخليها الفرن هتستوى اسرع وهتبقى حلوة
الرقاق
معلقة بيكنج بودر فى الشوربة الى هتسقى فيها الرقاق باللحمة هيبقى مقرمش ومورق
الفراخ
الفراخ لو اتشوحت مع البصل والبهارات قبل السلق بيدى طعم جميل للشوربة والفراخ
البسله
البسلة بعد ما تستوى حطى فصين نوم نيين هايخلو طعمها تحفة
المشويات
اى تتبيلة مشاوى او فراخ او لحمة ضيفى عليها معلقة دبس الرمان بيدى طعم ولون رائع فى الشوى
الارز
لو بتعملى الارز بالسمنة حطى معلقة زيت فى المية هيطلع معاكى مفلفل وبيلمع
لبن
حطى معلقة لبن متلجة فى بيض البانية
علشان الزيت يفضل نضيف وميغمقش
البشاميل
بعد متعملى الباشميل
حطى علية مثلث جبنة نستو او كبايات هتخلى طعمة وقوامة جميل جدا
الارز المعمر
معلقتين زبادى على الزر المعمر بيخلى طعمة جنان
اكياس الشاى
اكياس الشاى مترميهاش
سقعيها وحطيها على عينك للاجهاد والهالات السودا
الفراخ
ادعكى الفراخ ببصلة وملح وفلفل قبل السلق علشان يبقا ليها طعم وريحة ومتبقاش زفرة
السمك
تبلى دقيق السمك
بملح وفلفل وكمون وشطة ونشا وبيكنج بودر وقبل القلى غطسية فى مية بسرعة علشان يطلع ذهبى ومقرمش
الفراخ والبط
ادهنى الفراخ والبط
بكاتشب وملح وفلفل قبل متحطيها فى الفرن هيخليها لونها حلو
الأرز باللبن
الرز باللبن
ضيفى كيس كريم شانتية هيخلى الطعم جامد زى بتاع برة بالضبط
المكرونه
رشى زعتر على صلصة المكرونة بتدى ريحة حلوة وطعم مميز
بصل الكشرى
رشى الدقيق على بصل الكشرى قبل التحمير علشان يكون مقرمش
البانيه
وانتى بتقلى البانية حطى معلقة زبدة مع الزيت هيبقى زى المطاعم
الملوخيه
الملوخية حطى عليها معلقة سكر وشوية كاتشب او معلقة صلصة بتخليها مسكرة
الأرز الأبيض
الرز الابيض
شوحى مستكة وحبهان فى السمن قبل الرز هيدى ريحة حلوة
الباذنجان
قبل قلى الباذنجان
رشى علية ملح وحطية فى مصفاة هينزل كل المية ومش هيشرب زيت فى القلى
البشاميل
ضيفى جبنة مثلثات او كريمى وقشطة وجبن رومى مبشورة و٣ ملاعق مايونيز وعلى الوش موتزريلا علشان يخلى المكرونة تطلع جامدة
اللحمه
تشويح اللحم فى الزبده والحبهان وورق اللورا قبل السلق نديها صدمة علشان لونها يبقا بنى وجميل مش بيضة
قشر الليمون
فى زيت قلى السمك هيمنع ريحتة
#مشرفة_الاسرة_والطفولة ۩❁
#منتدى_المركز_الدولى❁۩